Diarree bij de hond

Diarree

Diarree

Als er sprake is van buikloop of diarree dan is de ontlasting te waterig. Veel ziektes zijn de veroorzaker van diarree. Vaak gaat om een onschuldige vorm door bijvoorbeeld bedorven voedsel of verkeerd voedsel. Ook door parasieten zoals wormen en Giardia. Overige oorzaken zijn leverziektes, bijna alle maag- en darmproblemen of ziektes van de alvleesklier.

Symptomen van diarree bij de hond

De kenmerken van diarree zijn een waterige stoelgang. Het gaat bijna altijd gepaard met een verhoogde drang tot ontlasten. Af en toe zit er bloed bij of is de ontlasting zwart. Dit duidt dan op bloedverlies. Vaak gaat diarree gepaard met braken.

Diagnose van diarree bij de hond

De diagnose van de reden van diarree is of heel makkelijk of heel moeilijk. Vaak gaat het om een banale aandoening die meestal zelf weggaat. Als het langer dan drie 3 dagen aanhoudt is er vaak meer aan de hand. De dierenarts kan bepaalde testen nemen om tot een diagnose te komen. De testen die het vaakst gebruikt worden zijn een onderzoek van de ontlasting op bacteriën of parasieten,  radiografie, bloedonderzoek, endoscopie, echografie of een kijkoperatie.

Behandeling van diarree bij de hond

Hangt af van de reden. Vaak verdwijnt het vanzelf.

Progonose van diarree bij de hond

Vaak is de prognose uitstekend, maar dit hangt af van de oorzaak.

Preventie van diarree bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Diarree bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.

Deze informatie is ter kennisgeving. Bij vragen en advies neem dan contact op met je dierenarts.

Anderen bekeken ook