Echografie

Echografie bij de hond

Echografie is na radiografie de meest gebruikte beeldvormende techniek. Een echografie toestel genereert ultrasone geluidsgolven en zendt deze door het lichaam van het dier. Deze geluidsgolven worden weerkaatst door de organen en terug opgevangen door het toestel. Het verschil in uitgezonden en opgevangen geluidsgolven wordt in beeld gebracht.

Voordeel van echografie bij de hond

Een echografie is een onschuldig onderzoek dat geen gevaren oplevert voor het dier of omstaanders. De meeste dieren moeten niet verdoofd worden voor het onderzoek.Echografie laat een zeer goede beoordeling toe van de inwendige organen

Nadeel van echografie bij de hond

Echografie kan niet door beenderen. Structuren die omgeven zijn door been, zoals de hersenen en het ruggenmerg, kunnen niet beoordeeld worden. Een goed echografie toestel is niet goedkoop.

Nut van echografie bij de hond

Echografie is een zeer nuttig middel voor het beoordelen van alle inwendige organen, met uitzondering van de hersenen en het ruggenmerg.

Het is een vaak gebruikte techniek voor het beoordelen van:
  1. maagdarmproblemen
  2. problemen aan de lever en milt
  3. problemen aan het hart
  4. het bevestigen of uitsluiten van een dracht of pyometra.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.
Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test