Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

Alles wat je wilt weten over de Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

Rasbeschrijving van de Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

De naam van dit ras verklaart eigenlijk al zijn oorsprong. Deze herdershond werd in Kroatië door herders geïntroduceerd. De karakteristieke uitstraling, het temperament en de functie van de Kroatische Herdershond heeft nauwelijks veranderingen ondergaan dankzij het systematische fokprogramma die in de regio Djakovo door Dr. Stjepan Romic in 1936 is ingevoerd.

Karakter van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

De Kroatische herder, ook wel de Hrvatski Ovcar is attent, makkelijk trainbaar en ze zijn erg attent. Het is een ras die baasgericht is en ze zijn zeer trouw.

Temperament van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

De Kroatische herder is een intelligente, actieve hond die erg graag bij de familie wil zijn. Gebrek aan activiteit en eenzaamheid kan leiden tot luid geblaf en destructief gedrag. Dit ras is altijd erg alert en zullen dan ook altijd waarschuwen bij vreemde geluiden. Met soortgenoten en andere huisdieren kan hij prima samenwonen. Hij zal alleen af en toe wat bazig kunnen zijn.

Verzorging van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

Bij de de Kroatische Herdershond zijn geen bekende gezondheidsproblemen bekend. Het is een gezond ras die tegen barre weersomstandigheden kan en zich makkelijk aanpast aan zijn omgeving. Dit ras is relatief makkelijk te verzorgen. Opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, consistentie en vooral met een zachte aanpak, dit geeft de beste resultaten. Socialisatie is een must voor de Kroatische Herdershond om onderscheid te maken tussen normale en verdacht gedrag bij de mens.

Vacht van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

Om de vacht in een goede conditie te houden is af en toe wassen en met regelmaat borstelen nodig. Het haar op de kop en de ledematen is vrij kort en bij andere delen van het lichaam kan dit wat langer zijn. Het ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

De opleidingsbehoeften van de Kroatische Herdershond zijn niet zo veeleisend. Regelmatige oefeningen, veel activiteit en voldoende bewegingsruimte maakt de hond heel blij. Hun aangeboren beschermende karakter heeft wel de aandacht nodig. Ze houden altijd oogcontact met de baas en staan te popelen om te behagen. Als een Kroatische Herdershond om wat voor reden dan ook op een oudere leeftijd herplaatst moet worden, dan kan het een tijd duren voordat hij gewend is aan de nieuwe situatie en de nieuwe baas. Het zijn uitstekende deelnemers voor sportevenementen speciaal voor honden.

Activiteit en bewegen van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

De Kroatische herder (Hrvatski ovcar) heeft veel beweging nodig en houdt er van om lange wandelingen te maken. En als die wandelingen gecombineerd kunnen worden met uitdagende opdrachten dan is deze hond je eeuwig dankbaar. Want werken voor de baas, dat wil hij graag. Als hij een opdracht af heeft, dan staat hij te popelen om de volgende uit te voeren.

Kenmerken van een Kroatische herder (Hrvatski ovcar)

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:13 -14 jaar
  • Schofthoogte: 40 - 50cm
  • Gewicht: 13 - 20 kg
Grootte:
2
Beweging:
6
Waakhond:
7
Onderhoud:
6
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test