Rasbeschrijving van de Giant Schnauzer

De Giant Schnauzer, ook wel Riesenschnauzer, is de grootste van de drie Schnauzer rassen en is ontstaan ??in Duitsland. Het is een veelzijdige ras die werden gebruikt als veehonden, schaapherders, voor het bewaken en als nobele metgezellen.

Karakter van een Giant Schnauzer

De Giant Schnauzer is krachtig en groot, maar tegelijk ook elegant. Dit ras is in staat om barre weersomstandigheden te doorstaan, is zeer sterk, onafhankelijk en moedig. Ze zijn trots en vastberaden en als huisdier zijn ze zeer loyaal en betrouwbaar.

Temperament van een Giant Schnauzer

Ze bezitten een beschermend, verantwoordelijk en lief karakter en gedijen op menselijk gezelschap. Ze kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze worden niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitter, bij gezinnen waar overdag niemand thuis is of bij een sedentaire eigenaar. Ze hebben een baas nodig die dit ras volledig begrijpt. Het is een zeer intelligent, imposante en zeer beschermend ras ten opzichte van hun familie en grondgebied en het zijn uitstekende waakhonden. De Giant Schnauzer komt het beste tot zijn recht bij al wat oudere kinderen die attent zijn. Ze kunnen moeite hebben om met andere huisdieren samen te leven.

Verzorging van een Giant Schnauzer

De Giant Schnauzer vereist een wekelijks borstelen en kammen van de ondervacht om deze vrij van klitten te houden. Ze moeten vier keer per jaar professioneel geknipt worden. Het haar rond de ogen en oren moet kort worden gehouden. Wassen moet alleen worden gedaan indien nodig. Dit ras is gevoelig voor kanker, heupdysplasie en epilepsie.

Vacht van een Giant Schnauzer

De Giant Schnauzer heeft een dubbele vacht. De buitenste vacht is pezig, dik en stug. De ondervacht is dicht en zacht. Het haar is langer bij de ogen en de snuit, heeft borstelige wenkbrauwen en een kenmerkende baard. Het haar op de poten is langer dan het haar op het lichaam. Dit ras verliest weinig tot geen haar.

Trainen en opvoeden van een Giant Schnauzer

Vroege intensieve socialisatie en gehoorzaamheid zijn essentieel voor de Giant Schnauzer. Het is een dominant ras en ze vereisen een ervaren en dominante eigenaar die hem zal laten weten wie de baas is. Ze zijn gemakkelijk zindelijk te krijgen en makkelik met leren. De Giant Schnauzer reageert op respect, consistentie, stevigheid, eerlijkheid, positieve versterking en beloning. Ze blinken uit in behendigheid en gehoorzaamheid en worden vaak gebruikt als therapie en politiehond

Activiteit en bewegen van een Giant Schnauzer

De Giant Schnauzer vereist een buitensporige hoeveelheid stevige bewegingen. Dit ras wordt niet aanbevolen om in een appartement te houden. De Giant Schnauzer doet het het beste als ze een redelijk grote tuin tot hun beschikking hebben waar ze naast hun dagelijkse stevige wandelingen de ruimte hebben om hun energie nog kwijt te raken.

Kenmerken van een Giant Schnauzer

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Schofthoogte: Teef 58-66 cm, Reu 66-71 cm
Gewicht: Teef 25-34 kg, Reu 27-48 kg
Grootte:
5
Beweging:
4
Waakhond:
5
Onderhoud:
3
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Giant Schnauzer Heupdysplasie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test