Rasbeschrijving van de Wolfhond (Hybride wolf)

Een Wolfhond (ook wel Wolfshond hybride genoemd) is een kruising tussen een wolf en een gedomesticeerde hond. De eerste gedocumenteerde kruising tussen een wolf en hond dateert uit 1766, en vond plaats in het Verenigd Koninkrijk. Wolfhonden werden lange tijd vooral door Britse edellieden gekocht.

Karakter

De Wolfhond is over het algemeen goed geproportioneerd en zeer groot. Ze bezitten lange ledematen, zijn behendig en gespierd. De kop heeft het uiterlijk van een wolf met een lange, taps toelopend snuit.

Temperament

De Wolfhond wordt niet aanbevolen voor onervaren of timide eigenaars. Ze zijn loyaal, toegewijd en familie georiënteerd. Aangezien het roedeldieren zijn doen ze het goed met grote honden bij wie ze zijn opgegroeid. Ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met kleine honden, katten en andere huisdieren. Wolfhonden zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en territorium te beschermen. De Wolfhond wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kinderen.

Verzorging

Regelmatig borstelen is aan te bevelen. Ze kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie zijn.

Vacht

De vacht van de Wolfhond is afhankelijk van de vacht van de hond waarmee de kruising plaats heeft gevonden. Echter, de Wolf heeft een dubbele vacht die is extreem dicht is.

Trainen en opvoeden

Vroege, intense en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid is van cruciaal belang. De Wolfhond zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Wolfhond heeft een groot uithoudingsvermogen en veel energie. Ze worden niet aanbevolen voor in een appartement of het leven in de stad. De Wolfshond komt het beste tot zijn recht in een veilig omheinde landelijke omgeving met voldoende ruimte om te zwerven en waar hij kan werken.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 66 cm
Gewicht: 45 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test