Wolfhond (Hybride wolf)

Alles wat je wilt weten over de Wolfhond (Hybride wolf)

Rasbeschrijving van de Wolfhond (Hybride wolf)

Een Wolfhond (ook wel Wolfshond hybride genoemd) is een kruising tussen een wolf en een gedomesticeerde hond. De eerste gedocumenteerde kruising tussen een wolf en hond dateert uit 1766, en vond plaats in het Verenigd Koninkrijk. Wolfhonden werden lange tijd vooral door Britse edellieden gekocht.

Karakter van een Wolfhond (Hybride wolf)

De Wolfhond is over het algemeen goed geproportioneerd en zeer groot. Ze bezitten lange ledematen, zijn behendig en gespierd. De kop heeft het uiterlijk van een wolf met een lange, taps toelopend snuit.

Temperament van een Wolfhond (Hybride wolf)

De Wolfhond wordt niet aanbevolen voor onervaren of timide eigenaars. Ze zijn loyaal, toegewijd en familie georiƫnteerd. Aangezien het roedeldieren zijn doen ze het goed met grote honden bij wie ze zijn opgegroeid. Ze worden niet aanbevolen voor gezinnen met kleine honden, katten en andere huisdieren. Wolfhonden zijn wantrouwig tegenover vreemden en zullen hun familie, eigendom en territorium te beschermen. De Wolfhond wordt niet aanbevolen voor gezinnen met kinderen.

Verzorging van een Wolfhond (Hybride wolf)

Regelmatig borstelen is aan te bevelen. Ze kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie zijn.

Vacht van een Wolfhond (Hybride wolf)

De vacht van de Wolfhond is afhankelijk van de vacht van de hond waarmee de kruising plaats heeft gevonden. Echter, de Wolf heeft een dubbele vacht die is extreem dicht is.

Trainen en opvoeden van een Wolfhond (Hybride wolf)

Vroege, intense en voortdurende socialisatie en gehoorzaamheid is van cruciaal belang. De Wolfhond zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Wolfhond (Hybride wolf)

De Wolfhond heeft een groot uithoudingsvermogen en veel energie. Ze worden niet aanbevolen voor in een appartement of het leven in de stad. De Wolfshond komt het beste tot zijn recht in een veilig omheinde landelijke omgeving met voldoende ruimte om te zwerven en waar hij kan werken.

Kenmerken van een Wolfhond (Hybride wolf)

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 66 cm
  • Gewicht: 45 kg
Grootte:
6
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
3
Sociaal:
5

Welke ziektes komen voor bij een Wolfhond (Hybride wolf)

Van een Wolfhond (Hybride wolf) is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test