Alano Espanol

De Alano Espanol: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Alano Espanol

De Alano Espanol heeft een primitieve verschijning en het is een ras die gebouwd is om voor een lange tijd met een zeer hoge snelheid te kunnen rennen. Tijdens zijn snelle ren strekt hij zijn flexibele lijf bij iedere stap die hij maakt. Mede hierdoor is hij enorm wendbaar en is in staat om snel obstakels te ontwijken. Ze zijn in staat om voor een lange tijd een stuk doodgeschoten wild of vee vast te kunnen houden en zullen dit niet eerder loslaten totdat de eigenaar hem de instructies geeft.

Karakter van een Alano Espanol

De Alano Espanol is een hond met een dominant karakter, maar deze dominantie is zeer controleerbaar door de eigenaar. De eigenaar moet wel goed de rol als roedelleider kunnen beheren. Heeft hij de hond onder controle dan is dit ras onderdanig naar de eigenaar toe. De Alano wil erg graag onderdeel uitmaken van het gezin en is uiterst goed en geduldig met kinderen. Het is een ras die betrouwbaar, zeer gehoorzaam en stabiel is en die niet tot nauwelijks blaffen. Naar vreemden toe kan de Alano soms wat gereserveerd zijn. Dit ras is een betrouwbare hond die alleen hun baas beschermen indien dat nodig is. Hij is zeer sociaal en speels met andere honden. Dit komt omdat dit ras gefokt is om in groepen te werken. Ze genieten van elke speelpartij met andere honden, niet om hun krachten te tonen, maar echt voor het plezier.Mocht een andere hond echter een confrontatie aan gaan, dan zal dit ras niet afdruipen.

Temperament van een Alano Espanol

Het is een trouwe, zeer toegewijde, onverschrokken harde werker die met bijvoorbeeld een stier, of beer zal vechten tot zijn dood. Hij zal niet eerder opgeven totdat de baas hem de opdracht geeft. Met een verbazingwekkende behendigheid is dit ras in staat om in bomen te klimmen, ze lijken dan wel katachtig. Tevens kunnen ze vanuit stilstand enorm hoog springen. De Alano is stabiel, evenwichtig, zelfverzekerd, sterk en beschermend, maar niet agressief. Dit ras heeft geen harde aanpak nodig. Wel is een duidelijke rangorde erg belangrijk. De Alano kan er niet goed tegen als hij voor een langere tijd alleen gelaten wordt. Ook kan het moeilijk zijn om de Alano Espanol zindelijk te krijgen.

Verzorging van een Alano Espanol

Dit ras is nooit gefokt om shows mee te lopen. Hij is gefokt en wordt gebruikt om onder erbarmelijke omstandigheden hard te werken en alleen de sterkste bleef over. Mede hierdoor is de Alano een zeer sterk en gezond ras waar amper gezondheidsproblemen bij voorkomen. Een Alano is erg graag buiten, het hele jaar door. Wel moet er dan een plek gecreƫerd worden waar hij kan schuilen tegen regen en kou.

Vacht van een Alano Espanol

De vacht van een Alano is een kortharig en twee keer per jaar, tijdens de rui, zal hij stevig verharen. De vacht heeft niet tot nauwelijks onderhoud nodig.

Trainen en opvoeden van een Alano Espanol

Een Alano heeft leiderschap nodig en veel beweging. Het is een zeer gehoorzame hond die erg goed te trainen is. Sporten waar hij goed in is, is bijvoorbeeld flyball, behendigheid en speurwerk. Ook kan dit ras goed ingezet worden bij bijvoorbeeld reddingswerk of als hulphond.

Activiteit en bewegen van een Alano Espanol

Indien de Alano niet gebruikt wordt als werkhond, dan zal hij echt zijn energie kwijt moeten. Hij heeft dagelijks enorm veel beweging nodig.Een dagelijks ommetje is echt niet genoeg voor dit energieke ras. Mocht de Alano de beschikking hebben over een tuin moet er rekening mee gehouden worden dat deze goed en hoog afgezet wordt. Ze kunnen immers erg hoog springen.

Kenmerken van een Alano Espanol

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:11 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 58 - 63 cm, Teef 55 - 60 cm
  • Gewicht: 35 - 40kg
Grootte:
6
Beweging:
7
Waakhond:
6
Onderhoud:
1
Sociaal:
6

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test