Rasbeschrijving van de Rat terrier

De Rat Terriër is in 1820 in Groot-Brittannië ontstaan uit een kruising tussen de gladharige Fox Terriër en de Manchester Terriër. In 1890 werden ze naar Amerika gebracht waar de fokkers aldaar dit ras nogmaals gingen kruisen, ditmaal met de Beagle en de Whippet. Fokkers wilden het jachtinstinct van de Beagle behouden, maar de snelheid en de behendigheid van de Whippet erbij krijgen.

Karakter van een Rat terrier

De Rat Terriër kan bij tijd en wijle koppig en eigenzinnig zijn en zijn soms terughoudend naar vreemden. Echter ontdooien ze heel snel. Ondanks hun kleine formaat is dit ras onbevreesd en toont de ware aard van een terriër. Dit ras is een uitstekende metgezel voor een alleenstaande. De Rat Terriër wordt niet aanbevolen voor het gemiddelde gezin.

Temperament van een Rat terrier

Deze hond is levendig en alert en is een goede waakhond. De Rat Terriër heeft de neiging dat als ze ergens bang voor zijn weg te rennen, te ontsnappen. Dit ras kan goed overweg met andere huisdieren maar van belang is dat de hond van pup af aan goed gesocialiseerd wordt. Met kleine dieren is het oppassen geblazen.

Verzorging van een Rat terrier

De Rat Terriër heeft niet veel verzorging nodig. Borstelen met een stevige of rubberen borstel moet genoeg zijn om losse of dode haren te verwijderen. De Rat Terriër moet worden beschermd tegen kou bijvoorbeeld middels een jasje aangezien dit ras een zeer korte vacht heeft en snel kou vat.

Vacht van een Rat terrier

De Rat Terriër heeft een zeer korte vacht die dicht tegen het lichaam van de hond zit. De vacht moet stevig en stug aanvoelen.

Trainen en opvoeden van een Rat terrier

De Rat Terriër is erg levendig, maar kan erg koppig zijn wat hem moeilijk trainbaar maakt. Dit ras vereist een stevige en ervaren baas. Consistentie is een must aangezien dit ras de neiging heeft om zeer snel zijn interesse te verliezen.

Activiteit en bewegen van een Rat terrier

Een kleine tuin zou voldoende moeten zijn voor deze kleine maar energieke ras. Ze houden van regelmatig ravotten en zijn echte zijn kunstenaars in ontsnappen.

Kenmerken van een Rat terrier

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 15 - 18 jaar
Schofthoogte: 35,5 - 61 cm
Gewicht: 5 - 16 kg
Grootte:
2
Beweging:
5
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test