Rat terrier

Alles wat je wilt weten over de Rat terrier

De Rat Terriër: bij tijd en wijle een koppig en eigenzinnig ras

De Rat Terriër is in 1820 in Groot-Brittannië ontstaan uit een kruising tussen de gladharige Fox Terriër en de Manchester Terriër. In 1890 werden ze naar Amerika gebracht waar de fokkers aldaar dit ras nogmaals gingen kruisen, ditmaal met de Beagle en de Whippet. Fokkers wilden het jachtinstinct van de Beagle behouden, maar de snelheid en de behendigheid van de Whippet erbij krijgen.

Karakter van een Rat terrier

De Rat Terriër kan bij tijd en wijle koppig en eigenzinnig zijn en zijn soms terughoudend naar vreemden. Echter ontdooien ze heel snel. Ondanks hun kleine formaat is dit ras onbevreesd en toont de ware aard van een terriër. Dit ras is een uitstekende metgezel. De actieve kleine Rat Terriër is een geweldige vriend voor kinderen die een bal voor hem gooien, hem trucjes leren en anders tijd met hem doorbrengen.

Temperament van een Rat terrier

Deze hond is levendig en alert en is een goede waakhond. De Rat Terriër heeft de neiging dat als ze ergens bang voor zijn weg te rennen, te ontsnappen. Dit ras kan goed overweg met andere huisdieren maar van belang is dat de hond van pup af aan goed gesocialiseerd wordt. Met kleine dieren is het oppassen geblazen.

Verzorging van een Rat terrier

De Rat Terriër heeft niet veel verzorging nodig. Borstelen met een stevige of rubberen borstel moet genoeg zijn om losse of dode haren te verwijderen. De Rat Terriër moet worden beschermd tegen kou bijvoorbeeld middels een jasje aangezien dit ras een zeer korte vacht heeft en snel kou vat.

Vacht van een Rat terrier

De Rat Terriër heeft een zeer korte vacht die dicht tegen het lichaam van de hond zit. De vacht moet stevig en stug aanvoelen.

Trainen en opvoeden van een Rat terrier

De Rat Terriër is erg levendig, maar kan erg koppig zijn wat hem moeilijk trainbaar maakt. Dit ras vereist een stevige en ervaren baas. Consistentie is een must aangezien dit ras de neiging heeft om zeer snel zijn interesse te verliezen. Train een Rat Terriër met geduld en positieve beloning; lof en traktaties zijn de manier om zijn hart te winnen. Het is een slimme leergierige hond. Activiteiten waarin hij zal excelleren zijn behendigheid, flyball, rally en tracking, evenals een therapiehond.

Activiteit en bewegen van een Rat terrier

Een kleine tuin zou voldoende moeten zijn voor deze kleine maar energieke ras. Ze houden van regelmatig ravotten en zijn echte zijn kunstenaars in ontsnappen.

Kenmerken van een Rat terrier

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:15 - 18 jaar
  • Schofthoogte: 35,5 - 61 cm
  • Gewicht: 5 - 16 kg
Grootte:
2
Beweging:
5
Waakhond:
3
Onderhoud:
3
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Rat terrier

De Rat terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Rat terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test