Rafeiro do Alentejo

Alles wat je wilt weten over de Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo: met name 's nachts een zeer alerte hond

Over de Rafeiro do Alentejo

Verondersteld word dat ze afstammelingen zijn van Tibetaanse Mastiffs. De Rafeiro do Alentejo werd gebruikt om te waken en voor het verplaatsen van runderen en schapen. Ze werden ook gebruikt om boerderijen, huizen en landgoederen te bewaken. Dit ras is in Portugal nog steeds een werkhond.

Wat kost een Rafeiro do Alentejo

De kosten voor een Rafeiro do Alentejo zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Rafeiro do Alentejo.

Karakter van een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo is een krachtig, serieus en gespierd ras, is zeer alert, vooral 's nachts. Rafeiro do Alentejo's zijn  onafhankelijk, behendig en snel.

De Rafeiro do Alentejo is een robuuste en zelfverzekerde hond met een zacht karakter. Ze zijn oorspronkelijk gefokt als bewakers en jagers en hebben daarom een sterk beschermend instinct. Ze zijn uitstekende waakhonden en beschermen hun territorium en gezin met vastberadenheid. Rafeiros zijn ook intelligente en leergierige honden en doen goed op training en opdrachten. Ze zijn echter ook onafhankelijk en koppig en hebben regelmatig assertieve opleiding nodig.

Temperament van een Rafeiro do Alentejo

Het ras wordt niet aanbevolen voor mensen die voor het eerst een hond nemen. Ze zijn erg beschermend over hun huis, familie en alles wat onder zijn “bescherming” ligt. De Rafeiro do Alentejo is aanhankelijk bij hun familie, maar zeer achterdochtig bij vreemden. Ze kunnen meestal goed opschieten met andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid. De Rafeiro do Alentejo is goed met kinderen aangezien ze een rustig, volgzaam en standvastig ras zijn.

Verzorging van een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo vereist zeer weinig verzorging. De vacht moet geborsteld worden tijdens de rui. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn ze relatief gezond. Er zijn wel gevallen van heupdysplasie bekend.

Vacht van een Rafeiro do Alentejo

De vacht van de Rafeiro do Alentejo is van gemiddelde lengte, dicht, recht en dik. Dit ras verhaard zwaar tijdens de seizoenen

Trainen en opvoeden van een Rafeiro do Alentejo

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining is absoluut van cruciaal belang. Rafeiro do Alentejo's zijn koppig en dominant en daarom vereisen ze een sterke en dominante baas. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Training moet gegeven worden met motivatie, stevigheid, respect, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo vereist niet veel beweging. Zij worden echter niet aanbevolen om te houden in een appartement. Dit ras doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of in een landelijke omgeving.

Kenmerken van een Rafeiro do Alentejo

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: 65 - 75cm
  • Gewicht: 43-50 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Rafeiro do Alentejo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test