Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Rafeiro do Alentejo

Verondersteld word dat ze afstammelingen zijn van Tibetaanse Mastiffs. De Rafeiro do Alentejo werd gebruikt om te waken en voor het verplaatsen van runderen en schapen. Ze werden ook gebruikt om boerderijen, huizen en landgoederen te bewaken. Dit ras is in Portugal nog steeds een werkhond.

Karakter van een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo is een krachtig, serieus en gespierd ras, is zeer alert, vooral 's nachts. Rafeiro do Alentejo's zijn  onafhankelijk, behendig en snel.

Temperament van een Rafeiro do Alentejo

Het ras wordt niet aanbevolen voor mensen die voor het eerst een hond nemen. Ze zijn erg beschermend over hun huis, familie en alles wat onder zijn “bescherming” ligt. De Rafeiro do Alentejo is aanhankelijk bij hun familie, maar zeer achterdochtig bij vreemden. Ze kunnen meestal goed opschieten met andere huisdieren waarmee ze zijn opgegroeid. De Rafeiro do Alentejo is goed met kinderen aangezien ze een rustig, volgzaam en standvastig ras zijn.

Verzorging van een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo vereist zeer weinig verzorging. De vacht moet geborsteld worden tijdens de rui. Vanwege de zeldzaamheid van dit ras zijn ze relatief gezond. Er zijn wel gevallen van heupdysplasie bekend.

Vacht van een Rafeiro do Alentejo

De vacht van de Rafeiro do Alentejo is van gemiddelde lengte, dicht, recht en dik. Dit ras verhaard zwaar tijdens de seizoenen

Trainen en opvoeden van een Rafeiro do Alentejo

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining is absoluut van cruciaal belang. Rafeiro do Alentejo's zijn koppig en dominant en daarom vereisen ze een sterke en dominante baas. Ze reageren niet op agressieve of hardhandige methoden. Training moet gegeven worden met motivatie, stevigheid, respect, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Rafeiro do Alentejo

De Rafeiro do Alentejo vereist niet veel beweging. Zij worden echter niet aanbevolen om te houden in een appartement. Dit ras doet het het beste met een grote veilig omheinde tuin of in een landelijke omgeving.

Kenmerken van een Rafeiro do Alentejo

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 12 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: 43-50 kg
Grootte:
6
Beweging:
1
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Rafeiro do Alentejo

Van een Rafeiro do Alentejo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test