Rasbeschrijving van de Pekepoo

De Pekepoo, ook wel de Pekinees-a-Poo genoemd, is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Pekinees en de Poedel. Zij worden over algemeen aangeduid als "designer honden".

Karakter

De ideale Pekepoo moet goed gebouwd en stevig zijn. Zij moeten een levendige en wijze expressie bezitten.

Temperament

Ze zijn toegewijd, trouw, aanhankelijk, vrolijk en liefdevol zijn. Ze zijn gevoelig en familie-georiënteerd, en kunnen er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling en eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijke geblaf. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen. Ze doen het goed met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. De Pekepoo is wantrouwig tegenover vreemden en zal snel hun familie waarschuwen voor bezoekers en bij ongewone geluiden.

Verzorging

Afhankelijk van het type vacht moet de Pekepoo dagelijks geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Mondhygiëne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. De Pekepoo kan gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals, huidproblemen, diabetes, bloedarmoede, oorontstekingen en hart-en vaatziekten.

Vacht

De Pekepoo kan een dubbele vacht hebben die bestaat uit een lange rechte bovenvacht met een korte, dichte ondervacht. Ze kunnen ook een gekrulde vacht hebben of een combinatie van beide.

Trainen en opvoeden

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid wordt aanbevolen. De Pekepoo kan koppig zijn en is moeilijk zindelijk te krijgen . Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Pekepoo is zeer geschikt voor een appartement. Ze zijn relatief actief binnen, dus speelgoed is aanbevolen. Pekepoo genieten van speelsessies en veilig aangelijnde wandelingen.
Bron foto: Allie Pekepoo

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 25 - 30 cm
Gewicht: 3,5 kg - 8 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test