De Pekepoo: een hond met een vriendelijk en speels karakter

Alles wat je wilt weten over de Pekepoo

Over de Pekepoo

De Pekepoo is een relatief nieuw hondenras en er is weinig bekend over de geschiedenis ervan. Het is waarschijnlijk ontstaan als gevolg van de toenemende populariteit van kruisingen tussen verschillende rassen.

De Pekepoo is een kruising tussen een Pekingees en een Poedel, en wordt beschouwd als een van de vele "designerhonden" die in de afgelopen decennia zijn ontstaan. Het is niet bekend wanneer precies de eerste Pekepoo is gefokt, maar het is waarschijnlijk dat het ras voor het eerst is ontstaan in de Verenigde Staten.

Zoals bij veel designerhonden is er veel variatie binnen het ras, en er zijn geen standaarden voor de Pekepoo. De kenmerken en temperament van de Pekepoo kunnen dus sterk variëren, afhankelijk van de specifieke ouderrassen en de individuele fokker. De Pekepoo staat ook bekend als de Pekapoo of de Pekingees Poedel mix

Wat kost een Pekepoo

De kosten voor een Pekepoo kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Pekepoo ergens tussen de € 500 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Pekepoo

De Pekepoo staat bekend om zijn vriendelijke en aanhankelijke karakter. Het is een zeer liefdevolle hond die graag in de buurt van zijn eigenaar is. Ze zijn ook speels en houden ervan om te spelen en aandacht te krijgen van hun familie.

De Pekepoo is vaak zeer alert en waakzaam en kan soms blaffen als hij vreemden of onbekende geluiden hoort. Ze kunnen ook koppig zijn en een sterke wil hebben, wat betekent dat ze een consequente training en opvoeding nodig hebben om ervoor te zorgen dat ze gehoorzaam en goed gedragen.

Over het algemeen zijn Pekepoos zeer sociale honden die het goed doen in gezinnen met kinderen en andere huisdieren. Ze zijn gemakkelijk in de omgang en aanpasbaar aan verschillende levensstijlen, waardoor ze een ideale gezinshond zijn.

Temperament van een Pekepoo

Het temperament van de Pekepoo wordt vaak beschreven als speels, aanhankelijk en liefdevol. Ze hebben vaak een sterke band met hun eigenaar en houden ervan om tijd door te brengen met hun menselijke gezelschap. Pekepoos kunnen soms verlegen zijn tegenover vreemden, maar ze kunnen ook erg nieuwsgierig en avontuurlijk zijn. Dit kan ertoe leiden dat ze soms eigenwijs of koppig zijn, maar over het algemeen zijn ze een gemakkelijke en lieve metgezel. Pekepoos hebben vaak ook een goed gevoel voor humor en kunnen grappig en komisch zijn in hun gedrag. Ze hebben een kalme en ontspannen energie, maar kunnen ook speels en actief zijn als ze worden gestimuleerd.

Verzorging van een Pekepoo

De Pekepoo heeft een dikke, wollige vacht die veel aandacht en verzorging nodig heeft. Dagelijks borstelen en kammen is noodzakelijk om klitten te voorkomen. Regelmatig knippen van het haar is ook vereist om het in goede conditie te houden. Bovendien moeten de ogen en oren van de hond regelmatig worden gecontroleerd en schoongemaakt om infecties te voorkomen. Daarnaast moet je de nagels van de hond regelmatig knippen en tanden poetsen om tandbederf te voorkomen. Over het algemeen vereist de Pekepoo veel aandacht en zorg.

Mondhygiëne is belangrijk om vroeg verlies van tanden te voorkomen. De Pekepoo kan gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen  zoals cataract en progressieve retina atrofie, huidallergieën en patella luxatie

Vacht van een Pekepoo

De Pekepoo heeft een dikke en zachte vacht, die kan variëren van zijdeachtig tot krullend. De vacht kan lang of kort zijn en komt voor in verschillende kleuren, waaronder zwart, wit, crème, grijs en rood. Vaak hebben ze een maskerachtige kleur op hun gezicht en oren. 

Trainen en opvoeden van een Pekepoo

De Pekepoo is een intelligente hond die goed reageert op positieve bekrachtigingstechnieken en beloningen. Het is belangrijk om vanaf jonge leeftijd te beginnen met trainen en socialiseren om ongewenst gedrag te voorkomen. Door hun gevoelige aard is het belangrijk om een zachte, maar consistente opvoeding te geven en harde correcties te vermijden. Pekepoos zijn vatbaar voor verlatingsangst en het is daarom belangrijk om hen te leren om alleen te zijn in kleine stapjes en met veel positieve bekrachtiging. Socialisatie is een essentieel onderdeel bij de opvoeding.

Het trainen van Pekepoos kan uitdagend zijn vanwege hun eigenzinnige karakter, maar geduldig en vastberaden blijven zijn de sleutelwoorden. Kortom, de opvoeding en training van de Pekepoo vereist geduld, consistente discipline en veel positieve bekrachtiging.

Activiteit en bewegen van een Pekepoo

De Pekepoo is een actieve hond en heeft dagelijkse lichaamsbeweging nodig om gezond te blijven en zich goed te voelen. Een wandeling van 30 minuten tot een uur per dag kan al voldoende zijn, maar spelen in de tuin of binnen kan ook helpen om hem actief te houden. Het is belangrijk om de Pekepoo niet te overbelasten, omdat hij gevoelig kan zijn voor overgewicht en gewrichtsproblemen. Daarnaast is het aan te raden om mentale stimulatie te bieden, zoals training en puzzelspelletjes.

Kenmerken van een Pekepoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 15-30 cm. Teef: 15-30 cm
  • Gewicht: Reu: 3-9 kg. Teef: 3-9 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Pekepoo

De Pekepoo is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Pekepoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource: Allie Pekepoo

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test