Rasbeschrijving van de Portugese Podenco

De Portugese Podenco is er in drie formaten: Grande (groot), Medio (medium), en Pequeno (klein). Hij vind zijn oorsprong in Portugal. De Portugese Podenco werd voornamelijk gefokt voor de jacht op konijnen en was nooit bedoeld om als een huisdier te dienen.

Karakter van een Portugese Podenco

Portugese Podenco 's zijn alert, actief, enthousiast en levendig en door de afwezigheid van herhaalde menselijke tussenkomst, past de Podengo zich perfect aan aan het milieu, het klimaat en de jacht functies. Het is een zeer sterk ras.

Temperament van een Portugese Podenco

De Portugese Podenco is blij, vrolijk en goedmoedig, zijn loyaal en zeer toegewijd. Dit ras is goed met oudere kinderen en attent en vriendelijk tegenover vreemden. Portugese Podenco ‘s kunnen over het algemeen goed opschieten met andere honden. Hoewel ze sympathiek zijn, zijn ze uitstekende waakhonden en zullen hun familie waarschuwen door te blaffen. Door hun primitieve aard is dit ras niet aanbevolen voor de beginnende hondenbezitters.

Verzorging van een Portugese Podenco

Portugese Podenco’s moeten soms gekamt of geborsteld worden om losse en dode haren te verwijderen. Mondhygiëne voor dit ras is uiterst belangrijk. De Portugese Podenco is zeer gezond vanwege de beperkte interventie door fokkers.

Vacht van een Portugese Podenco

De vacht is er in twee variëteiten: Glad of ruw. De gladde vacht is van gemiddelde lengte en heeft een harde textuur. De ruwhaar is langer in de lengte, grof van structuur en ziet er warrig uit.

Trainen en opvoeden van een Portugese Podenco

De Portugese Podenco vereist een elementaire gehoorzaamheidstraining en socialisatietraining die op een vroege leeftijd moet beginnen. De Portugese Podenco leert snel, maar kan niet goed tegen ruwe of hardhandige methoden. Opleiding op het gebied van behendigheid mag nooit gebeuren vóór de leeftijd van zes maanden om hun groeiende botten te beschermen

Activiteit en bewegen van een Portugese Podenco

De Portugese Podenco wordt niet aanbevolen voor een appartement. Ze vereisen een veilig omheinde tuin voor veel dagelijkse oefening. Hekwerk moet een minimum van zes meter hoog worden, en het hekwerk moet ook diep in de grond zitten. Ze blinken uit in behendigheid, fly-ball, de jacht en tracking.
Bron foto: APPMGC, Evitarocks, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Portugese Podenco

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: 4-6 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
3
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test