Rasbeschrijving van de Engelse Shepherd

Het ras komt oorspronkelijk uit Engeland en de Engels Shepherd is een veelzijdig werkend ras dat bedreven is in het uitvoeren van diverse taken. Zij zijn zeer bedreven in het hoeden van schapen, runderen, varkens, en pluimvee. Engelse Shepherd's zijn ook in staat om waakhond te zijn, te gebruiken voor de jacht, ongedierte uit te roeien en een fijne metgezel. Dit ras wordt beschouwd als ongebruikelijk en zeldzaam.

Karakter van een Engelse Shepherd

De Engelse Shepherd is van middelmatige grootte, goed uitgebalanceerd, behendig en moedig. Ze zijn gebouwd voor snelheid, zijn gespierd, stevig en bezitten een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn altijd waakzaam en dit ras vertoont een hoge mate van intelligentie.

Temperament van een Engelse Shepherd

De Engelse Shepherd wordt niet aanbevolen als eerste hond of de onervaren eigenaars. Ze zijn onbevreesd, aanhankelijk, trouw en toegewijd. Ze hebben de neiging om zich te hechten aan een bepaald familielid. De Engels Shepherd is goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Engelse Shepherd's zijn op hun hoede en wantrouwig tegenover vreemden en ze zullen hun familie, hun eigendom en grondgebied bewaken en beschermen.

Verzorging van een Engelse Shepherd

Regelmatig borstelen is aan te bevelen voor de Engelse Shepherd. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk. Bij dit ras komt zeer incidenteel heupdysplasie voor.

Vacht van een Engelse Shepherd

De Engelse Shepherd heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is tamelijk grof, lang, recht of licht golvend. De ondervacht is dicht, fijn en zacht.

Trainen en opvoeden van een Engelse Shepherd

De Engelse Shepherd is bereid om te behagen en doet dit met plezier. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is een must. Ze vereisen een dominante baas, maar ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. De opvoeding moet worden gegeven met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Engelse Shepherd

Engelse Shepherd's zijn niet geschikt om in de stad of in een appartement te wonen. Zij moeten beschikken over een ruime tuin om te zwerven, te rennen en te werken. De Engelse Shepherd heeft veel lichaamsbeweging nodig en mentale stimulatie.

Kenmerken van een Engelse Shepherd

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: -
Gewicht: -
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
3
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Engelse Shepherd Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test