Cirneco Dell Etna

De Cirneco Dell Etna: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Cirneco Dell Etna

De Cirneco dell Etna komt van oorsprong uit Italië en heeft een sterke gelijkenis met de Farao Hound. Het is een zichthond, een geluidhond en een geurhond en dit ras is uiterst zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Deze rashond wordt niet vaak gezien buiten haar geboorte-eiland Sicilië.

Karakter van een Cirneco Dell Etna

Het is een primitief ras en de Cirneco dell Etna is slank en elegant gebouwd. Ondanks hun lenige verschijning zijn ze goed gespierd, sterk en winterhard. Hun meest onderscheidend kenmerk zijn de oren die zeer hoog, stijf en rechtop staan. De Cirneco Dell Etna is wendbaar, snel en beschikken over ontzettend mooi vermogen namelijk het heimelijk besluipen van hun prooi. De wordt gevangen met een absolute stilte.

Temperament van een Cirneco Dell Etna

De Cirneco Dell Etna wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. De Cirneco Dell Etna bezit een sterke onafhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn aanhankelijk, trouw en levendige metgezellen en ze doen het goed met kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Zij zijn echter gereserveerd en afstandelijk tegenover vreemden en huisdieren die ze niet kennen. Ze zijn uitermate alert en waaks, maar zijn meestal niet agressief.

Verzorging van een Cirneco Dell Etna

Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen voor de Cirneco dell Etna. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Vanwege de zeldzaamheid van het ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht van een Cirneco Dell Etna

De vacht van de Cirneco dell Etna is glanzend, stug en kort.

Trainen en opvoeden van een Cirneco Dell Etna

De Cirneco Dell Etna is intelligent, dominant en vereist een vroegtijdige en intensieve socialisatie en gehoorzaamheid. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Cirneco Dell Etna

Cirneco Dell Etna’s vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Cirneco Dell Etna doet het het beste in een landelijke omgeving waar er voldoende ruimte is om te zwerven, te jagen, te rennen en te spelen.
Bron foto: Onbekend, Cirneco Dell’Etna, CC BY-SA 4.0

Kenmerken van een Cirneco Dell Etna

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:8 - 12 jaar
  • Schofthoogte: 42-52 cm
  • Gewicht: Reu 10-12 kg, Teef 8-10 kg
Grootte:
2
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
3
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test