Rasbeschrijving van de Cirneco Dell Etna

De Cirneco dell Etna komt van oorsprong uit Italië en heeft een sterke gelijkenis met de Farao Hound. Het is een zichthond, een geluidhond en een geurhond en dit ras is uiterst zeldzaam en moeilijk te verkrijgen. Deze rashond wordt niet vaak gezien buiten haar geboorte-eiland Sicilië.

Karakter

Het is een primitief ras en de Cirneco dell Etna is slank en elegant gebouwd. Ondanks hun lenige verschijning zijn ze goed gespierd, sterk en winterhard. Hun meest onderscheidend kenmerk zijn de oren die zeer hoog, stijf en rechtop staan. De Cirneco Dell Etna is wendbaar, snel en beschikken over ontzettend mooi vermogen namelijk het heimelijk besluipen van hun prooi. De wordt gevangen met een absolute stilte.

Temperament

De Cirneco Dell Etna wordt niet aanbevolen voor onervaren hondenbezitters. De Cirneco Dell Etna bezit een sterke onafhankelijke persoonlijkheid. Ze zijn aanhankelijk, trouw en levendige metgezellen en ze doen het goed met kinderen en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Zij zijn echter gereserveerd en afstandelijk tegenover vreemden en huisdieren die ze niet kennen. Ze zijn uitermate alert en waaks, maar zijn meestal niet agressief.

Verzorging

Af en toe borstelen met een stevige borstel wordt aanbevolen voor de Cirneco dell Etna. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Vanwege de zeldzaamheid van het ras zijn er geen bekende gezondheidskwesties.

Vacht

De vacht van de Cirneco dell Etna is glanzend, stug en kort.

Trainen en opvoeden

De Cirneco Dell Etna is intelligent, dominant en vereist een vroegtijdige en intensieve socialisatie en gehoorzaamheid. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

Cirneco Dell Etna’s vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze worden niet aanbevolen voor de stad of appartement. De Cirneco Dell Etna doet het het beste in een landelijke omgeving waar er voldoende ruimte is om te zwerven, te jagen, te rennen en te spelen.
Bron foto: Onbekend, Cirneco Dell’Etna, CC BY-SA 4.0

Kenmerken

Rasgroep: Spitsen en oertypes
Leeftijd: 8 - 12 jaar
Schofthoogte: 42-52 cm
Gewicht: Reu 10-12 kg, Teef 8-10 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test