Rasbeschrijving van de Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge is in de jaren 1970 ontwikkeld door de heer David Leavitt. Het ras is ontstaan door de kruising van de Engelse Bulldog, de Bullmastiff, de American Bulldog en PitBull. Het doel van Leavitt was om een minder temperamentvolle en vrij gezondheidsproblemen ras te produceren.

Karakter van een Olde English Bulldogge

Het is een compact, breed en gespierd ras en de Olde English Bulldogge heeft een goed geproportioneerd lichaam en is middelgroot. Ze zijn atletisch, krachtig en alert.

Temperament van een Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge is loyaal, betrouwbaar en stabiel ras en zijn volgzaam en vriendelijk. Wel is het een goede waakhond die zowel het erf als de familie beschermd. Olde English Bulldoggen doen het goed met kinderen, honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een Olde English Bulldogge

Af en toe borstelen is aan te bevelen. Wassen moet alleen gedaan worden als dit nodig is. De Olde English Bulldogge heeft de neiging om te kwijlen en daarom moet de kop en bek frequent schoongemaakt worden. Ze zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals een opgeblazen gevoel en af toe komt heupdysplasie voor.

Vacht van een Olde English Bulldogge

De vacht van de Olde English Bulldogge is kort, nauwsluitend en fijn van structuur.

Trainen en opvoeden van een Olde English Bulldogge

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. Dit ras is intelligent en bereid om te behagen, maar ze kunnen ook koppig zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met motivatie, consistentie, eerlijkheid en geduld.

Activiteit en bewegen van een Olde English Bulldogge

De Olde English Bulldogge zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Als ze zich vervelen of eenzaam voelen kunnen ze destructief worden. Dit ras houdt er van om op dingen te knagen, dus is het belangrijk om veilige en verschillende kauwspeeltjes aan te schaffen. Olde English Bulldogge gedijen op therapie werk, behendigheid en speelsessies.
Bron foto: Ss 051, UKC Olde English Bulldogge Female, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Olde English Bulldogge

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 9 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu 45 - 50cm, Teef 43 - 48cm
Gewicht: Reu 22–30 kg, Teef 20–27 kg,
Grootte:
4
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
6
De volgende ziektes zijn bekend bij de Olde English Bulldogge Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test