Rasbeschrijving van de Eskapoo

De Eskapoo is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de American Eskimo Dog en de Poedel. Het is een kruising die steeds verder toeneemt in populariteit.

Karakter van een Eskapoo

De ideale Eskapoo is klein tot middelgroot in grootte, is goed gebouwd en compact. Ze moeten sterk, stevig en gespierd zijn en beschikken over een levendige expressie

Temperament van een Eskapoo

De Eskapoo is aanhankelijk, liefdevol, en vrolijk. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen en kunnen over het algemeen goed opschieten met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze houden ervan om bij de familie te zijn en kunnen er daarom ook slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling of eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijk geblaf. Een Eskapoo is alert, kan wantrouwig zijn bij vreemden en zullen gaan blijven bij bezoek of bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Eskapoo

Afhankelijk van het type vacht met de Eskapoo frequent geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infectie te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals epilepsie, diabetes, heupdysplasie, en huidproblemen.

Vacht van een Eskapoo

De Eskapoo heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste vacht moet zeer krullend, recht of licht golvend zijn en de ondervacht moet zacht en dicht zijn.

Trainen en opvoeden van een Eskapoo

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. Zowel de Amerikaanse Eskimo en Poedel hebben de neiging om te blaffen en dit gedrag moet worden aangepakt. De Eskapoo zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Eskapoo

De Eskapoo zal doen goed in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. De Eskapoo geniet van speelsessies en veilig aangelijnd wandelen.
Bron foto: Oliviasynek, Image of an Poodle Crossbreed Eskapoo, CC BY-SA 4.0

Kenmerken van een Eskapoo

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 22- 40cm
Gewicht: 3 - 9 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Eskapoo Diabetes   Oorontsteking   Heupdysplasie   Allergieen  Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test