Eskapoo

Alles wat je wilt weten over de Eskapoo

De Eskapoo: slim en leergierig

De Eskapoo is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de American Eskimo Dog en de Poedel. Het is een kruising die steeds verder toeneemt in populariteit.

Karakter van een Eskapoo

De ideale Eskapoo is klein tot middelgroot in grootte, is goed gebouwd en compact. Ze moeten sterk, stevig en gespierd zijn en beschikken over een levendige expressie.

De Eskapoo is trouw aan zijn baas. Het is een sociale hond die graag bij zijn gezin is en die goed omgaat met kinderen en andere huisdieren. De Eskapoo is slim en snel lerend en is een uitstekende gezelschapshond.

Temperament van een Eskapoo

De Eskapoo is aanhankelijk, liefdevol, en vrolijk. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen en kunnen over het algemeen goed opschieten met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze houden ervan om bij de familie te zijn en kunnen er daarom ook slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling of eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijk geblaf. Een Eskapoo is alert, kan wantrouwig zijn bij vreemden en zullen gaan blijven bij bezoek of bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Eskapoo

Afhankelijk van het type vacht met de Eskapoo frequent geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infectie te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals epilepsie, diabetes, heupdysplasie, en huidproblemen.

Vacht van een Eskapoo

De Eskapoo heeft een weerbestendige dubbele vacht. De buitenste vacht moet zeer krullend, recht of licht golvend zijn en de ondervacht moet zacht en dicht zijn.

Trainen en opvoeden van een Eskapoo

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. Zowel de Amerikaanse Eskimo en Poedel hebben de neiging om te blaffen en dit gedrag moet worden aangepakt. De Eskapoo zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Eskapoo

De Eskapoo zal doen goed in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. De Eskapoo geniet van speelsessies en veilig aangelijnd wandelen.
Bron foto: Oliviasynek, Image of an Poodle Crossbreed Eskapoo, CC BY-SA 4.0

Kenmerken van een Eskapoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd:10-13 jaar
  • Schofthoogte: 22- 40cm
  • Gewicht: 3 - 9 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Eskapoo

De Eskapoo is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Eskapoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test