De Eskapoo: slim en leergierig

Alles wat je wilt weten over de Eskapoo

Over de Eskapoo

De Eskapoo is een kruising tussen een Poedel en een Amerikaanse Eskimohond. Het is een relatief nieuw ras dat pas in de afgelopen decennia is ontstaan. Het doel van het fokken van deze hond was om een gezelschapshond te creëren die het beste van beide rassen combineert.

De Poedel staat bekend om zijn intelligentie en hypoallergene vacht, terwijl de Amerikaanse Eskimohond een sociale en speelse hond is. De Eskapoo heeft deze eigenschappen geërfd en is daardoor een vriendelijke, aanhankelijke en slimme metgezel.

De Eskapoo is een kleine tot middelgrote hond, met een gewicht tussen de 3 en 14 kg. Hun vacht kan variëren van krullend tot golvend en kan verschillende kleuren hebben, zoals wit, zwart, bruin en grijs.

De Eskapoo is een uitstekende gezelschapshond die graag in de buurt van zijn eigenaar is. Ze zijn energiek en houden van spelen, maar hebben niet veel beweging nodig. Ze zijn ook gemakkelijk te trainen vanwege hun intelligentie en leergierigheid.

Wat kost een Eskapoo

De kosten voor een Eskapoo zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Eskapoo.

Karakter van een Eskapoo

De ideale Eskapoo is klein tot middelgroot in grootte, is goed gebouwd en compact. Ze moeten sterk, stevig en gespierd zijn en beschikken over een levendige expressie. 

De Eskapoo is trouw aan zijn baas. Het is een sociale hond die graag bij zijn gezin is en die goed omgaat met kinderen en andere huisdieren. De Eskapoo is slim en snel lerend en is een uitstekende gezelschapshond.

Temperament van een Eskapoo

De Eskapoo is aanhankelijk, liefdevol, en vrolijk. Ze komen het best tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen en kunnen over het algemeen goed opschieten met honden en andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Ze houden ervan om bij de familie te zijn en kunnen er daarom ook slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Verveling of eenzaamheid zal leiden tot destructief gedrag en onophoudelijk geblaf. Een Eskapoo is alert, kan wantrouwig zijn bij vreemden en zullen gaan blijven bij bezoek of bij ongewone geluiden.

Verzorging van een Eskapoo

Afhankelijk van het type vacht met de Eskapoo frequent geborsteld worden om matten en klitten te voorkomen. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om infectie te voorkomen. Ze kunnen gevoelig zijn voor gezondheidsproblemen zoals epilepsie, diabetes, heupdysplasie, en huidproblemen.

Vacht van een Eskapoo

De vacht van de Eskapoo kan variëren afhankelijk van de ouderrassen, maar meestal is het een zachte en wollige vacht die niet veel verhaart. Het kan recht of licht golvend zijn. De Eskapoo moet regelmatig worden geborsteld om klitten te voorkomen en om de vacht schoon en gezond te houden. Het is belangrijk om de oren schoon te houden en regelmatig te controleren op tekenen van infectie.

Trainen en opvoeden van een Eskapoo

De Eskapoo is een slimme hond die graag wil leren en zijn baasjes graag tevreden wil stellen. Het is belangrijk om hem van jongs af aan te socialiseren en te trainen met positieve bekrachtigingstechnieken zoals belonen met lekkernijen en lof. Het is belangrijk om een consistente en geduldige aanpak te hanteren bij het trainen van een Eskapoo.

Een gehoorzaamheidstraining en zindelijkheidstraining zijn essentieel voor elke hond en de Eskapoo is geen uitzondering. Ook moet er aandacht worden besteed aan de ontwikkeling van zijn sociale vaardigheden en het voorkomen van verlatingsangst.

Het is ook belangrijk om de Eskapoo mentaal te stimuleren door middel van spelletjes en uitdagingen, zoals speurwerk en interactief speelgoed. Een Eskapoo die voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt, zal minder geneigd zijn om destructief gedrag te vertonen.

Activiteit en bewegen van een Eskapoo

De Eskapoo is een actieve hond die regelmatig moet worden uitgelaten en voldoende beweging nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven. Ze genieten van wandelingen, spelen en interactie met hun baasjes en andere honden. De Eskapoo kan zich aanpassen aan zowel een appartement als een huis met een tuin, maar voldoende beweging is nog steeds essentieel. Over het algemeen hebben ze dagelijks ongeveer 30-60 minuten aan beweging nodig, afhankelijk van hun grootte en energieniveau.

Kenmerken van een Eskapoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 22-40 cm. Teef: 22-40 cm
  • Gewicht: Reu: 4-13 kg. Teef: 4-13 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Eskapoo

De Eskapoo is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Eskapoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Image source: Oliviasynek, Image of an Poodle Crossbreed Eskapoo, CC BY-SA 4.0

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test