Rasbeschrijving van de Chipoo (Poochie)

De Chi-poo, ook wel bekend als de Poochi, is ontstaan door het kruisen van twee rassen namelijk de Chihuahua en de Poedel. Zij worden over het algemeen aangeduid als "designer honden" en zijn lang niet zo populair als vele andere kruisingen.

Karakter van een Chipoo (Poochie)

De ideale Chi-poo is klein van gestalte, behendig en heeft een levendige expressie. Zij kunnen de grote rechtopstaande oren van de Chihauhua hebben of de lange oren van de Poedel. De Chi-poo moet goed geproportioneerd en stevig zijn.

Temperament van een Chipoo (Poochie)

Ze zijn over het algemeen erg aanhankelijk, liefdevol en toegewijd en de Chi-poo zal zich meestal hechten aan 1 persoon binnen het gezin. Ze kunnen er erg slecht tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. Ze kunnen dan destructief worden. Ze worden niet aanbevolen bij gezinnen met kinderen onder de tien jaar. De Chi-poo kan goed samenleven met andere huisdieren bij wie ze zijn opgegroeid. Tegenover vreemden kan de Chi-poo wantrouwig zijn en ze zullen hun familie waarschuwen voor bezoekers of buitengewone geluiden.

Verzorging van een Chipoo (Poochie)

Afhankelijk van het type vacht vereis de Chi-poo frequent borstelen of professioneel knippen. Wassen moet alleen gedaan worden indien nodig. De Chi-poo is gevoelig voor gezondheidsproblemen epilepsie, oorontsteking en huidaandoeningen.

Vacht van een Chipoo (Poochie)

De vacht van de Chi-poo kan krullend, glad, lang of een combinatie van de drie zijn.

Trainen en opvoeden van een Chipoo (Poochie)

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. De Chi-poo kan moeilijk zindelijk te krijgen zijn. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Chipoo (Poochie)

De Chi-poo is zeer geschikt voor een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging krijgen en mentaal gestimuleerd worden. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelingen, familie speelsessies en spelen in een veilig omheinde tuin.
Bron foto: Bert Bert, Maxx , CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Chipoo (Poochie)

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 15 - 33cm
Gewicht: 1 - 5KG
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
4
De volgende ziektes zijn bekend bij de Chipoo (Poochie) Oorontsteking   Allergieen  Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test