Barbet

De Barbet: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Barbet

De Barbet is een zeldzame Franse Waterhond die groeit in populariteit. Dit ras houdt er van om hun eigenaar te behagen en is een geweldige metgezel voor het hele gezin. Barbets zijn zeer veelzijdig en blinken uit in allerlei toepassingen.

Karakter van een Barbet

De Barbet is een hond die een middelmatig energiegehalte heeft en zal proberen om alles te doen wat van hen gevraagd wordt. Wil je bijvoorbeeld een stuk gaan joggen dan staat de Barbet te popelen om mee te gaan, maar als je gewoon even een lekker blokje om wilt, dan vindt hij dit ook goed. De Barbet is een gelukkige vrolijke hond die van het gezelschap van de familie geniet. Het ras is zeer attent en leert snel. Het is niet het type hond die er goed tegen kan om voor een langere tijd alleen gelaten te worden. Heeft uw Barbet last van verlatingsangst? Wellicht dat dit artikel u verder kan helpen.

Temperament van een Barbet

De Barbet is een zacht getemperde hond en moet als zodanig worden behandeld. Ze doen het goed met kinderen van alle leeftijden, zijn uitzonderlijk goed met andere dieren, loyaal en aanhankelijk.

Verzorging van een Barbet

De vacht van de Barbet moet regelmatig geborsteld worden. Om de circa acht weken wassen zal de vocht van uw Barbet in topconditie houden. Het haar op de voeten en in de oren moet regelmatig geknipt worden.

Vacht van een Barbet

De Barbet heeft een dubbele vacht, vergelijkbaar met de vacht van de Bichon Frise. De vacht is niet hard of pezig zoals die van de terriƫr wel is. Regelmatig kammen is nodig om matten en klitten te voorkomen. Aanbevolen wordt dat de vacht van de Barbet op kortere lengte wordt gehouden om de vacht gemakkelijker te kunnen verzorgen.

Trainen en opvoeden van een Barbet

Omdat de Barbet een retriever is en een sterke wil heeft om de baas te behagen zijn ze makkelijk te trainen. Heeft u een Barbet pup in huis, dan raden wij u aan om in ieder geval de basis-commando's te leren. Deze en vele andere opvoedingtips kunt u terug vinden op deze pagina.

Activiteit en bewegen van een Barbet

De Barbet heeft zoals gezegd een middelmatig energiegehalte, dus regelmatige wandelingen worden zeker aanbevolen.

Kenmerken van een Barbet

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd:13 - 15 jaar
  • Schofthoogte: Tussen 50 en 66 cm
  • Gewicht: 15-25 kg
Grootte:
3
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
5

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test