De Barbet: een liefdevolle en trouwe waterhond uit Frankrijk

Alles wat je wilt weten over de Barbet

Over de Barbet

De Bardet is een relatief onbekend hondenras dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Dit ras wordt beschouwd als zeldzaam en is niet wijdverspreid in andere delen van de wereld. De Bardet wordt gewaardeerd om zijn energieke en actieve persoonlijkheid, evenals zijn vermogen om snel en behendig te bewegen. Ze hebben een unieke uitstraling en zijn te herkennen aan hun lange, gevlochten oren en stevige lichaamsbouw. Hoewel de Bardet niet zo bekend is als andere hondenrassen, zijn liefhebbers van dit ras dol op hun temperament en uiterlijk.

Wat kost een Barbet

De kosten voor een Barbet kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Barbet ergens tussen de € 1.500 en de € 2.000 zal liggen.

Karakter van een Barbet

De Barbet is een hond die een middelmatig energiegehalte heeft en zal proberen om alles te doen wat van hen gevraagd wordt. Wil je bijvoorbeeld een stuk gaan joggen dan staat de Barbet te popelen om mee te gaan, maar als je gewoon even een lekker blokje om wilt, dan vindt hij dit ook goed. De Barbet is een gelukkige vrolijke hond die van het gezelschap van de familie geniet. Het ras is zeer attent en leert snel. Het is niet het type hond die er goed tegen kan om voor een langere tijd alleen gelaten te worden. Heeft jou Barbet last van verlatingsangst? Wellicht dat dit artikel je verder kan helpen.

Temperament van een Barbet

De Barbet is van nature een vriendelijke en zachtaardige hond en verdient dan ook een liefdevolle behandeling. Dit ras staat bekend om zijn goede omgang met kinderen van alle leeftijden en kan goed overweg met andere dieren. De Barbet is uiterst loyaal en aanhankelijk aan zijn gezin en is graag in hun gezelschap.

De Barbet is ook zeer intelligent en leergierig, wat hen tot een uitstekende keuze maakt voor mensen die op zoek zijn naar een hond om te trainen voor gehoorzaamheid of andere activiteiten.

Verzorging van een Barbet

De Barbet heeft een dikke, gekrulde vacht die regelmatig verzorging nodig heeft. Het is belangrijk om de vacht minstens eens per week te borstelen en te kammen om klitten en klitten te voorkomen. Het is ook belangrijk om de oren van de Barbet regelmatig schoon te maken om oorontstekingen te voorkomen. Het knippen van de vacht is niet nodig, maar het trimmen van de vacht en het bijhouden van de nagels kan helpen om de hond er netjes uit te laten zien.

Vacht van een Barbet

De Barbet heeft een dubbele vacht, vergelijkbaar met de vacht van de Bichon Frise. De vacht is niet hard of pezig zoals die van de terriër wel is. Regelmatig kammen is nodig om matten en klitten te voorkomen. Aanbevolen wordt dat de vacht van de Barbet op kortere lengte wordt gehouden om de vacht gemakkelijker te kunnen verzorgen.

Trainen en opvoeden van een Barbet

Omdat de Barbet een retriever is en een sterke wil heeft om de baas te behagen zijn ze makkelijk te trainen. De Barbet is een zeer intelligent ras en staat bekend om zijn trainbaarheid. Het is belangrijk om vroeg te beginnen met de training en socialisatie om ervoor te zorgen dat de hond goed opgevoed is. Het ras reageert het beste op positieve versterkingstechnieken, zoals beloningen en lof, en niet op harde of agressieve methoden.

Omdat de Barbet gevoelig is, moet de training leuk en stimulerend zijn. Trainingen moeten kort en frequent zijn om te voorkomen dat de hond zich verveelt of gefrustreerd raakt. Gehoorzaamheidstraining is ook belangrijk, zodat de hond leert om te reageren op basiscommando's zoals zitten, blijven en af.

Het is ook belangrijk om te werken aan de socialisatie van de Barbet. Dit ras kan soms verlegen zijn tegenover vreemden, dus het is belangrijk om de hond te laten wennen aan verschillende mensen, dieren en omgevingen om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen in nieuwe situaties.

Als de Barbet voldoende gestimuleerd en getraind wordt, kan het een uitstekende hond zijn voor verschillende activiteiten, zoals behendigheid en gehoorzaamheidswedstrijden. Het is een actieve hond die graag werkt en geniet van fysieke en mentale uitdagingen.

Activiteit en bewegen van een Barbet

De Barbet is een energieke hond die veel beweging en activiteit nodig heeft. Ze hebben dagelijkse wandelingen en speeltijd nodig om fit en gezond te blijven. Het ras doet het goed in de buitenlucht en kan genieten van activiteiten zoals zwemmen, wandelen en joggen. Daarnaast is de Barbet ook geschikt voor activiteiten zoals behendigheid en flyball. Het is belangrijk om de Barbet voldoende fysieke en mentale stimulatie te geven om verveling en destructief gedrag te voorkomen. Houd er rekening mee dat de Barbet niet goed gedijt in een omgeving waar ze lange tijd alleen worden gelaten. Ze hebben menselijke interactie nodig en gedijen het beste in een omgeving met veel gezelschap en activiteit.

Kenmerken van een Barbet

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd: 13-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 50-66 cm. Teef: 50-66 cm
  • Gewicht: Reu: 15-25 kg. Teef: 15-25 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test