De Beaglier: een vriendelijke en aanhankelijke hond

Alles wat je wilt weten over de Beaglier

Over de Beaglier

De Beaglier is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en zijn bijzonder populair in Australië.

Het is een kleine tot middelgrote hond met een vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheid. De Beaglier is nieuwsgierig en speels, met de nadruk op gezelschap en liefde. Het is een actieve en slimme hond die veel beweging nodig heeft en is een geweldige gezelschapshond.

Wat kost een Beaglier

De kosten voor een Beaglier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Beaglier ergens tussen de € 900 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Beaglier

Ze zijn klein tot middelgroot. De Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel zijn fervente jagers, dus de Beaglier heeft dit ook in zijn bloed. Beaglier's hebben grote expressieve ogen, zijn levendig en atletisch.

Een Beaglier staat bekend om zijn vriendelijke, aanhankelijke en speelse karakter. Ze zijn zeer sociaal en houden ervan om in de buurt te zijn van hun baasje en gezin. Beagliers hebben vaak de energie van de Beagle en de zachtheid van de Cavalier King Charles Spaniel. Ze zijn intelligent en leren snel, maar kunnen soms koppig zijn.

Temperament van een Beaglier

De Beaglier is speels, goedaardig, zacht en nieuwsgierig. Ze zijn aanhankelijk en rustig. Ze kunnen niet goed tegen langere tijd alleen zijn. De Beaglier doet het het beste met oudere, attente kinderen. Ze doen het goed met andere honden, maar worden niet aanbevolen bij gezinnen met niet-honden huisdieren. Ook zijn het goede waakhonden aangezien ze gaan blaffen bij bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging van een Beaglier

Regelmatig borstelen is aan te bevelen om losse en dode haren van de Beaglier te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De oren moeten vaak gecontroleerd en schoongehouden worden. Ze kunnen aanleg hebben voor epilepsie,oorontsteking, hart-en vaatziekten en patella luxatie.

Vacht van een Beaglier

De vacht van de Beaglier kan zijn van gemiddelde lengte zijn en is dicht en stevig. Het kan ook zijn licht golvend en zijdeachtig zijn.

De vacht van een Beaglier kan variëren, afhankelijk van de ouderhonden waaruit hij is gefokt. Over het algemeen heeft een Beaglier een zachte, korte vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Regelmatig borstelen en baden is voldoende om de vacht gezond en schoon te houden. Het ras heeft geen uitgesproken verharende periodes, maar regelmatig borstelen kan helpen om losse haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden.

De Beaglier kan verschillende kleuren hebben, waaronder zwart, wit, rood, crème en tan. Vaak hebben ze een combinatie van kleuren, zoals wit met rood of zwart met tan.

Trainen en opvoeden van een Beaglier

De Beaglier heeft de neiging om koppig te zijn en vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Beaglier is een intelligente hond die graag nieuwe dingen leert en uitgedaagd wordt. Het is belangrijk om ze vroeg te socialiseren en te trainen om ervoor te zorgen dat ze goed opgevoed zijn. Beloningsgerichte training met behulp van positieve bekrachtiging werkt het beste bij de Beaglier. Het is belangrijk om consistent te zijn in de training en geduld te hebben, omdat Beagliers soms eigenwijs kunnen zijn en tijd nodig hebben om nieuwe commando's te leren. Ze zijn gevoelig voor stemmingswisselingen, dus het is belangrijk om altijd rustig en geduldig te blijven tijdens de training.

Activiteit en bewegen van een Beaglier

De Beaglier zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende beweging krijgen en goed opgevoed zijn. Ze zijn erg energiek en moeten genoeg ruimte hebben om te ravotten en rennen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en familie-activiteiten. Door hun jachtinstinct moeten ze niet losgelaten worden in een niet omheinde omgeving.

Kenmerken van een Beaglier

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 30-40 cm. Teef: 30-40 cm
  • Gewicht: Reu: 4-11 kg. Teef: 4-11 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Beaglier

De Beaglier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Beaglier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test