Rasbeschrijving van de Beaglier

De Beaglier is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en zijn bijzonder populair in Australië.

Karakter van een Beaglier

Ze zijn klein tot medium in grootte. De Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel zijn fervente jagers, dus de Beaglier heeft dit ook in zijn bloed. Beaglier's hebben grote expressieve ogen, zijn levendig en atletisch.

Temperament van een Beaglier

De Beaglier is speels, goedaardig, zacht en nieuwsgierig. Ze zijn aanhankelijk en rustig. Ze kunnen niet goed tegen langere tijd alleen zijn. De Beaglier doet het het beste met oudere, attente kinderen. Ze doen het goed met andere honden, maar worden niet aanbevolen bij gezinnen met niet-honden huisdieren. Ook zijn het goede waakhonden aangezien ze gaan blaffen bij bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging van een Beaglier

Regelmatig borstelen is aan te bevelen om losse en dode haren van de Beaglier te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De oren moeten vaak gecontroleerd en schoongehouden worden. Ze kunnen aanleg hebben voor epilepsie,oorontsteking, hart-en vaatziekten en patella luxatie.

Vacht van een Beaglier

De vacht van de Beaglier kan zijn van gemiddelde lengte zijn en is dicht en stevig. Het kan ook zijn licht golvend en zijdeachtig zijn.

Trainen en opvoeden van een Beaglier

De Beaglier heeft de neiging om koppig te zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Beaglier zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Beaglier

De Beaglier zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende beweging krijgen en goed opgevoed zijn. Ze zijn erg energiek en moeten genoeg ruimte hebben om te ravotten en rennen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en familie-activiteiten. Door hun jachtinstinct moeten ze niet losgelaten worden in een niet omheinde omgeving.

Kenmerken van een Beaglier

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 30-40cm
Gewicht: 4-11kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Beaglier Oorontsteking   Patellaluxatie   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test