Rasbeschrijving van de Beaglier

De Beaglier is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel. Ze worden vaak aangeduid als een "designer hond" en zijn bijzonder populair in Australië.

Karakter

Ze zijn klein tot medium in grootte. De Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel zijn fervente jagers, dus de Beaglier heeft dit ook in zijn bloed. Beaglier's hebben grote expressieve ogen, zijn levendig en atletisch.

Temperament

De Beaglier is speels, goedaardig, zacht en nieuwsgierig. Ze zijn aanhankelijk en rustig. Ze kunnen niet goed tegen langere tijd alleen zijn. De Beaglier doet het het beste met oudere, attente kinderen. Ze doen het goed met andere honden, maar worden niet aanbevolen bij gezinnen met niet-honden huisdieren. Ook zijn het goede waakhonden aangezien ze gaan blaffen bij bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging

Regelmatig borstelen is aan te bevelen om losse en dode haren van de Beaglier te verwijderen. Wassen moet alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De oren moeten vaak gecontroleerd en schoongehouden worden. Ze kunnen aanleg hebben voor epilepsie,oorontsteking, hart-en vaatziekten en patella luxatie.

Vacht

De vacht van de Beaglier kan zijn van gemiddelde lengte zijn en is dicht en stevig. Het kan ook zijn licht golvend en zijdeachtig zijn.

Trainen en opvoeden

De Beaglier heeft de neiging om koppig te zijn. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is aan te bevelen. De Beaglier zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen

De Beaglier zal het goed doen in een appartement mits ze voldoende beweging krijgen en goed opgevoed zijn. Ze zijn erg energiek en moeten genoeg ruimte hebben om te ravotten en rennen. Ze genieten van veilig aangelijnd wandelen en familie-activiteiten. Door hun jachtinstinct moeten ze niet losgelaten worden in een niet omheinde omgeving.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 30-40cm
Gewicht: 4-11kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

felies felies (FB)

geplaatst op 28 november 2015 | 11:51

Hallo, Ik heb ook een beaglier uit dat nestje. Wat leuk! Ik wil.graag met u in contact komen maar ik weet niet hoe.

Sakkers in Heemskerk

geplaatst op 17 januari 2015 | 12:05

wij hebben in november een beaglier gekocht in Berlicum bij de heer kuypers .Wat een geweldig beestje binnen twee maanden zindelijk en goed luisteren wij gaan 9-2-15 naar de cursus Ik hoop wel nog contact te krijgen met mensen die ook in de periode november ook een beaglier gekocht hebben bij kuypers u mag contact opnemen

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test