Schotse Deerhound

Alles wat je wilt weten over de Schotse Deerhound

De Schotse Deerhound: een zeer vriendelijk en sympathiek ras

De Schotse Deerhound is een zeer vriendelijk en sympathiek ras. Dit ras kan intimiderend overkomen maar is erg zacht. Deze rashond is vrij eigenzinnig en moeilijk om te trainen en de Schotse Deerhound wordt niet aanbevolen om te leven in een huis met niet-honden huisdieren (denk aan katten, konijnen enzovoorts).

Karakter van een Schotse Deerhound

Dit rustige, liefdevolle, toegewijde en loyale ras zal zeker van iedereen die hij tegenkomt de harten stelen. Hij is moedig maar vriendelijk en doet het goed in een huiselijke omgeving met kinderen. Het is geen snelle leerling en de Schotse Deerhound vereist consistente trainingsmethoden.

Temperament van een Schotse Deerhound

De Schotse Deerhound is een groot ras dat het uitzonderlijk goed doet met andere honden. Hij is draaglijk en rustig en kan uitstekende met kinderen. Maar let op, net als bij elke hond is socialisatie van pup af aan vereist.

Verzorging van een Schotse Deerhound

De pezige vacht van de Schotse Deerhound moet af en toe geborsteld worden om verharen tot een minimum te beperken. Deze rashond verhaard gemiddeld. Dode haren moeten geplukt worden door professionele trimmers. De Schotse Deerhound is over het algemeen makkelijk te verzorgen.

Vacht van een Schotse Deerhound

De vacht van de Schotse Deerhound moet hard en pezig zijn en moet nauw om het lichaam liggen van deze hond wat hem een ruig en onverzorgd uiterlijk geeft.

Trainen en opvoeden van een Schotse Deerhound

Omdat het een langzame leerling is, zal de Schotse Deerhound het niet goed doen in gehoorzaamheidscursussen. Uiteraard wordt dit wel aanbevolen van pup af aan om later problemen te voorkomen.

Activiteit en bewegen van een Schotse Deerhound

De Schotse Deerhound heeft veel beweging nodig. Dit ras houdt van lopen en is een uitstekende hardloopmetgezel.
Bron foto: Sisteskrik, Karrie, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Schotse Deerhound

  • Rasgroep: Windhonden
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 76cm+, Teef 71cm+
  • Gewicht: Reu 20-30 kg, Teef 18-25 kg
Grootte:
5
Beweging:
2
Waakhond:
2
Onderhoud:
2
Sociaal:
4

Welke ziektes komen voor bij een Schotse Deerhound

De Schotse Deerhound is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Schotse Deerhound is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test