Rasbeschrijving van de Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terriër is een speels, levendig, alert en onstuimig ras. Hij zal veel plezier aan het leven van velen geven. Dit ras is een goede metgezel en kan over het algemeen goed met andere dieren. De Kerry Blue Terriër heeft beschermende instincten en zal een goede waakhond zijn. Hij zal echter niet aanvallen, tenzij er geprovoceerd wordt.

Karakter van een Kerry Blue Terrier

Het is een eigenwijze hond die van een uitdaging houdt. Is snel met gehoorzaamheid, maar vergt een verscheidenheid aan oefeningen om te voorkomen dat verveling toeslaat. De Kerry Blue Terrier is vriendelijke rond vreemdelingen en familie en dit ras bezorgt de familie geen saai moment.

Temperament van een Kerry Blue Terrier

Kan enigszins wat agressief reageren naar anderen honden en moet daarom gesocialiseerd worden in de puppy-tijd om eventuele toekomstige bezorgdheid te vermijden. De Kerry Blue Terriër is een intelligent ras die houdt van een leuke activiteit. Deze hond is redelijk onafhankelijk maar moet altijd worden voorzien van een scala van activiteiten

Verzorging van een Kerry Blue Terrier

Iedere zes weken is borstelen nodig, dus de Kerry Blue Terriër vraagt veel onderhoud. Het haar in de oren plukken is vereist aangezien dit ras gevoelig is voor oorontstekingen en vuile oren. Deze rashond verhaard weinig.

Vacht van een Kerry Blue Terrier

Een zachte, golvende en dichte vacht die veel onderhoud vergt bij de Kerry Blue Terriër om het haar mooi te houden. De baard moeten langer blijven.

Trainen en opvoeden van een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een intelligent en actief ras en staat te popelen om te behagen. Echter, consistente opleiding, een stevige hand en een breed scala van opleidingen methoden is een must om deze hond welgemanierd en beleefd te krijgen.

Activiteit en bewegen van een Kerry Blue Terrier

Lange wandelingen zijn nodig omdat ze veel energie hebben.
Bron foto: Eponimm, Kerry blue terrier 062009, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Kerry Blue Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu 45-47cm
Gewicht: 14-18 kg
Grootte:
3
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
5
Sociaal:
1
De volgende ziektes zijn bekend bij de Kerry Blue Terrier Oorontsteking   Levershunt  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test