De Kerry Blue Terriër: een vriendelijke vrolijke hond

Alles wat je wilt weten over de Kerry Blue Terrier

Over de Kerry Blue Terrier

Heb je ooit gehoord van een hond die je oren wast en die weet waar je de beste snacks kunt vinden? Maak kennis met de Kerry Blue Terriër! Deze hond doet het allemaal, van het beantwoorden van de deurbel tot het bewaken van je auto en je gezin. En als je 's nachts koude voeten hebt, is de Kerry Blue Terriër meer dan bereid om ze op te warmen. Maar pas op, ze hebben wel liefdevolle aandacht en de nodige discipline nodig om zich goed te gedragen. Voedsel en water zijn belangrijk, maar voor deze hond is het krijgen van aandacht net zo belangrijk!

De Kerry Blue Terrier is al een tijdje bij ons, namelijk sinds het midden van de 19de eeuw. Het is een populair ras in Ierland, waar ze zelfs een nationale mascotte zijn geweest tijdens de Ierse vrijheidsstrijd. Men denkt dat de wolfshond en de Keltische herdershond aan de wieg van dit ras hebben gestaan. In 1919 werden Kerry Blue Terriers voor het eerst op tentoonstellingen geshowd en in 1926 kwam de eerste naar Nederland.

Als je een Kerry Blue Terriër ziet, zie je meer dan alleen een hond. Ze zijn nieuwsgierig en willen graag weten wat er om hen heen gebeurt. Daarnaast zijn ze waakzaam en zullen ze hun baasje waarschuwen als er iets verdachts gebeurt. Maar ondanks deze waakzaamheid zijn Kerry Blue's de vriendelijkste honden die er zijn. Ze gaan goed om met kinderen en spelen graag met hen. Maar let op als er iemand iets kwaads in de zin heeft met hun speelkameraadje, want dan komen ze voor hen op! Kerry Blue's zijn geweldige huisdieren die je niet snel zult vergeten. Bovendien blijven ze tot op hoge leeftijd speels en actief, waardoor ze langdurige en leuke metgezellen zijn. Dus als je op zoek bent naar een leuke en gezellige hond, is de Kerry Blue Terriër zeker het overwegen waard!

Wat kost een Kerry Blue Terrier

De kosten voor een Kerry Blue Terrier kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Kerry Blue Terrier ergens tussen de € 750 en de € 1.250 zal liggen.

Karakter van een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een stoere hond met een eigen willetje die graag uitdagingen aangaat. Ze zijn snel in het aanleren van gehoorzaamheid, maar hebben afwisselende oefeningen nodig om verveling te voorkomen. Kerry Blue Terriers zijn vriendelijk tegen vreemden en familie, maar zullen er altijd voor zorgen dat het nooit saai is. Het zijn levendige, attente en aanhankelijke honden die goed waaks zijn, maar soms wel een tikkeltje eigenwijs of vechtlustig kunnen zijn.

Temperament van een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terriër heeft soms de neiging om wat agressief te reageren naar andere honden, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren als pup zodat ze in de toekomst geen problemen veroorzaken. Maar over het algemeen zijn het intelligente honden die houden van leuke activiteiten en een beetje onafhankelijk kunnen zijn. Het is wel belangrijk om ze genoeg te stimuleren met verschillende activiteiten zodat ze niet verveeld raken.

Verzorging van een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een stoere hond met een gespierd lichaam en een typisch Terriër-koppie dat vrij vierkant oogt. Opvallend zijn de blauwe vacht en de staart die hoog wordt gedragen en vrolijk heen en weer beweegt. De vacht is lekker zacht en golvend en lijkt op astrakan. 

De Kerry Blue Terriër heeft een dichte vacht die redelijk wat aandacht nodig heeft. Borstelen is nodig om klitten te voorkomen en de vacht gezond en glanzend te houden. Het plukken van het haar in de oren is ook belangrijk om oorproblemen te voorkomen. Dit ras verhaart niet veel, wat prettig kan zijn voor mensen met een allergie voor hondenharen.

De Kerry Blue Terriër is een over het algemeen gezond en sterk ras en kan een lange levensduur hebben. Gelukkig komen er bij dit ras weinig erfelijke aandoeningen voor. Een aandoening waar ze soms last van kunnen hebben is HeupDysplasie (HD).

Vacht van een Kerry Blue Terrier

Een zachte, golvende en dichte vacht die veel onderhoud vergt bij de Kerry Blue Terriër om het haar mooi te houden. De baard moeten langer blijven.

Kerry Blue Terriers kunnen allerlei tinten blauw hebben, met of zonder zwarte aftekeningen. Zwart en bruin zijn alleen toegestaan tot 18 maanden oud.

Trainen en opvoeden van een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een intelligente en eigenwijze hond die graag leert en uitdagingen aangaat. Het is belangrijk om consequent en geduldig te zijn in de opvoeding en training van deze hond. Begin op jonge leeftijd met socialisatie en gehoorzaamheidstraining om ervoor te zorgen dat de Kerry Blue Terrier goed omgaat met andere honden en mensen en om ongewenst gedrag te voorkomen. Het is belangrijk om variatie aan te brengen in de training en om voldoende positieve bekrachtiging te geven. Vergeet niet dat deze hond graag speelt en actief is, dus het integreren van spelletjes en lichaamsbeweging in de training kan ook helpen om de Kerry Blue Terrier gemotiveerd en geïnteresseerd te houden.

Activiteit en bewegen van een Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terriers hebben behoorlijk wat energie en houden van beweging. Ze zijn het meest op hun gemak als ze een dagelijkse wandeling kunnen maken en de omgeving kunnen verkennen. Maar vergeet niet dat Kerry's ook slimme honden zijn die mentale uitdagingen nodig hebben, zoals het oplossen van puzzels of het leren van nieuwe trucjes. Het is belangrijk om ze bezig te houden en te voorkomen dat ze zich gaan vervelen, anders kunnen ze destructief worden. Zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om te spelen en te trainen met je Kerry Blue Terrier.

Kenmerken van een Kerry Blue Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd: 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 45-47 cm. Teef: 45-47 cm
  • Gewicht: Reu: 14-18 kg. Teef: 14-18 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Kerry Blue Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource: Eponimm, Kerry blue terrier 062009, CC BY-SA 3.0

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test