Rasbeschrijving van de Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terriër is een speels, levendig, alert en onstuimig ras. Hij zal veel plezier aan het leven van velen geven. Dit ras is een goede metgezel en kan over het algemeen goed met andere dieren. De Kerry Blue Terriër heeft beschermende instincten en zal een goede waakhond zijn. Hij zal echter niet aanvallen, tenzij er geprovoceerd wordt.

Karakter

Het is een eigenwijze hond die van een uitdaging houdt. Is snel met gehoorzaamheid, maar vergt een verscheidenheid aan oefeningen om te voorkomen dat verveling toeslaat. De Kerry Blue Terrier is vriendelijke rond vreemdelingen en familie en dit ras bezorgt de familie geen saai moment.

Temperament

Kan enigszins wat agressief reageren naar anderen honden en moet daarom gesocialiseerd worden in de puppy-tijd om eventuele toekomstige bezorgdheid te vermijden. De Kerry Blue Terriër is een intelligent ras die houdt van een leuke activiteit. Deze hond is redelijk onafhankelijk maar moet altijd worden voorzien van een scala van activiteiten

Verzorging

Iedere zes weken is borstelen nodig, dus de Kerry Blue Terriër vraagt veel onderhoud. Het haar in de oren plukken is vereist aangezien dit ras gevoelig is voor oorontstekingen en vuile oren. Deze rashond verhaard weinig.

Vacht

Een zachte, golvende en dichte vacht die veel onderhoud vergt bij de Kerry Blue Terriër om het haar mooi te houden. De baard moeten langer blijven.

Trainen en opvoeden

De Kerry Blue Terrier is een intelligent en actief ras en staat te popelen om te behagen. Echter, consistente opleiding, een stevige hand en een breed scala van opleidingen methoden is een must om deze hond welgemanierd en beleefd te krijgen.

Activiteit en bewegen

Lange wandelingen zijn nodig omdat ze veel energie hebben.
Bron foto: Eponimm, Kerry blue terrier 062009, CC BY-SA 3.0

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 14 jaar
Schofthoogte: Reu 45-47cm
Gewicht: 14-18 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test