Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terriër is een speels, levendig, alert en onstuimig ras. Hij zal veel plezier aan het leven van velen geven. Dit ras is een goede metgezel en kan over het algemeen goed met andere dieren. De Kerry Blue Terriër heeft beschermende instincten en zal een goede waakhond zijn. Hij zal echter niet aanvallen, tenzij er geprovoceerd wordt.

Karakter van een Kerry Blue Terrier

Het is een eigenwijze hond die van een uitdaging houdt. Is snel met gehoorzaamheid, maar vergt een verscheidenheid aan oefeningen om te voorkomen dat verveling toeslaat. De Kerry Blue Terrier is vriendelijke rond vreemdelingen en familie en dit ras bezorgt de familie geen saai moment.

Temperament van een Kerry Blue Terrier

Kan enigszins wat agressief reageren naar anderen honden en moet daarom gesocialiseerd worden in de puppy-tijd om eventuele toekomstige bezorgdheid te vermijden. De Kerry Blue Terriër is een intelligent ras die houdt van een leuke activiteit. Deze hond is redelijk onafhankelijk maar moet altijd worden voorzien van een scala van activiteiten

Verzorging van een Kerry Blue Terrier

Iedere zes weken is borstelen nodig, dus de Kerry Blue Terriër vraagt veel onderhoud. Het haar in de oren plukken is vereist aangezien dit ras gevoelig is voor oorontstekingen en vuile oren. Deze rashond verhaard weinig.

Vacht van een Kerry Blue Terrier

Een zachte, golvende en dichte vacht die veel onderhoud vergt bij de Kerry Blue Terriër om het haar mooi te houden. De baard moeten langer blijven.

Trainen en opvoeden van een Kerry Blue Terrier

De Kerry Blue Terrier is een intelligent en actief ras en staat te popelen om te behagen. Echter, consistente opleiding, een stevige hand en een breed scala van opleidingen methoden is een must om deze hond welgemanierd en beleefd te krijgen.

Activiteit en bewegen van een Kerry Blue Terrier

Lange wandelingen zijn nodig omdat ze veel energie hebben.
Bron foto: Eponimm, Kerry blue terrier 062009, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Kerry Blue Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 45-47cm
  • Gewicht: 14-18 kg
Grootte:
3
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
5
Sociaal:
1

Welke ziektes komen voor bij een Kerry Blue Terrier

Van een Kerry Blue Terrier is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test