Rasbeschrijving van de Chinese Chongqing

De Chinese Chongqing Dog ontstond 2000 jaar geleden in het zuidwesten van China, tijdens de Han-dynastie. Dit unieke en eeuwenoude ras was voornamelijk in handen van de elite voor bescherming en als een statussymbool. Het zijn geurhonden en jagers op klein wild. Ze zijn uiterst zeldzaam en zeer moeilijk te verkrijgen.

Karakter

Het is een middelgroot ras en de Chinese Chongqing is sterk en vierkant gebouwd. Ze zijn krachtig, gespierd en alert. De Chinese Chongqing Dog’s hebben een waardige en edele verschijning.

Temperament

De Chinese Chongqing Dog is niet aan te raden voor onervaren of timide eigenaren. Ze zijn een primitief en evolutionair ras dat niet is ontwikkeld door middel van selectieve fokkerij. Ze zijn toegewijde en aanhankelijke metgezellen die het beste doen in een huis met oudere, attente kinderen. Chinese Chongqing Dog's zijn niet geschikt voor woningen met andere honden of niet-honden huisdieren. Dit ras is afstandelijk en wantrouwig tegenover vreemden. Ze zullen niet aarzelen om hun familie, eigendom of territorium te verdedigen.

Verzorging

Er zijn geen bekende gezondheidsproblemen bij deze rashond. Ze zijn niet goed geschikt voor koude klimaten.

Vacht

Ze hebben een vlakke, dichte, korte, harde en glanzende vacht

Trainen en opvoeden

De Chinese Chongqing Dog heeft een dominante en respectvolle eigenaar nodig. Ze zullen niet reageren op hardhandige, of pijn gebaseerde methoden. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is een absolute must. Opvoeding moet gegeven worden met respect, stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen

Dit ras is niet geschikt voor leven in de stad. Ze vereisen regelmatige lichaamsbeweging en moeten een veilig omheinde tuin hebben.

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: 12 -14 jaar
Schofthoogte: Reu 40-50 cm, Teef: 35-40cm
Gewicht: -
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test