Rasbeschrijving van de Cesky Terrier

De Cesky Terrier wordt ook wel aangeduid als de Boheemse Terriër en werd ontwikkeld door geneticus Frantised Horak in de Tsjechische Republiek. Verschillende kruisingen van de Schotse en Sealyham Terriers produceerden de Cesky.

Karakter van een Cesky Terrier

De Cesky is langer dan dat hij hoog is. De Cesky Terrier is taai, winterhard en beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Deze rashonden zijn zeer wendbaar en het zijn harde werkers. Ze zijn een elegant en enthousiast ras.

Temperament van een Cesky Terrier

Ze zijn selectief gefokt om minder agressief te zijn dan de meeste Terriers en de Cesky Terrier is een toegewijde en trouwe metgezel. Ze doen het goed met mensen van alle leeftijden en andere honden. Ze zijn uitermate goed gemanierd en enthousiast om te behagen. Ze zijn lief, aanhankelijk, vriendelijk en rustig en hebben een beschermend instinct waardoor ze een goede waakhond zijn. De Cesky Terrier is een prachtige metgezel.

Verzorging van een Cesky Terrier

Cesky Terrier's vereisen trimmen op een regelmatige basis. Borstelen en kammen moet tweemaal per week worden gedaan. Trimmen van de haren in het oor en tussen de voetzolen is noodzakelijk. De Cesky Terrier heeft geen belangrijke erfelijke ziektes.

Vacht van een Cesky Terrier

De Cesky Terrier ras heeft geen ondervacht. De vacht is zacht, zijdeachtig en golvend. Cesky Terrier verhaard niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Cesky Terrier

De Cesky Terrier toont intelligentie en gehoorzaamheid. Echter, kunnen ze ook koppig zijn. Socialisatie en gehoorzaamheid en een gedegen opvoeding worden aanbevolen. Opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie

Activiteit en bewegen van een Cesky Terrier

De Cesky Terrier doet het goed in een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging krijgen. Ze genieten van lange wandelingen, zijn goede hardloopmaatjes en genieten van spelen.

Kenmerken van een Cesky Terrier

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en teef 27-35 cm
Gewicht: 6-9 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test