Rasbeschrijving van de Cesky Terrier

De Cesky Terrier wordt ook wel aangeduid als de Boheemse Terriër en werd ontwikkeld door geneticus Frantised Horak in de Tsjechische Republiek. Verschillende kruisingen van de Schotse en Sealyham Terriers produceerden de Cesky.

Karakter

De Cesky is langer dan dat hij hoog is. De Cesky Terrier is taai, winterhard en beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Deze rashonden zijn zeer wendbaar en het zijn harde werkers. Ze zijn een elegant en enthousiast ras.

Temperament

Ze zijn selectief gefokt om minder agressief te zijn dan de meeste Terriers en de Cesky Terrier is een toegewijde en trouwe metgezel. Ze doen het goed met mensen van alle leeftijden en andere honden. Ze zijn uitermate goed gemanierd en enthousiast om te behagen. Ze zijn lief, aanhankelijk, vriendelijk en rustig en hebben een beschermend instinct waardoor ze een goede waakhond zijn. De Cesky Terrier is een prachtige metgezel.

Verzorging

Cesky Terrier's vereisen trimmen op een regelmatige basis. Borstelen en kammen moet tweemaal per week worden gedaan. Trimmen van de haren in het oor en tussen de voetzolen is noodzakelijk. De Cesky Terrier heeft geen belangrijke erfelijke ziektes.

Vacht

De Cesky Terrier ras heeft geen ondervacht. De vacht is zacht, zijdeachtig en golvend. Cesky Terrier verhaard niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden

De Cesky Terrier toont intelligentie en gehoorzaamheid. Echter, kunnen ze ook koppig zijn. Socialisatie en gehoorzaamheid en een gedegen opvoeding worden aanbevolen. Opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie

Activiteit en bewegen

De Cesky Terrier doet het goed in een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging krijgen. Ze genieten van lange wandelingen, zijn goede hardloopmaatjes en genieten van spelen.

Kenmerken

Rasgroep: Terriers
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: Reu en teef 27-35 cm
Gewicht: 6-9 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test