Cesky Terrier

Alles wat je wilt weten over de Cesky Terrier

De Cesky Terriër: een kleine vriendelijke hond die graag bij mensen is

De Cesky Terriër wordt ook wel aangeduid als de Boheemse Terriër en werd ontwikkeld door geneticus Frantised Horak in de Tsjechische Republiek. Verschillende kruisingen van de Schotse en Sealyham Terriërs produceerden de Cesky.

De Cesky Terriër is een kleine hond met een langharig vacht en heeft een rustige, zachte persoonlijkheid. Het is een familiehond die bekend staat om zijn trouw en liefdevolle aard. Het is een vriendelijke hond die graag bij mensen is en goed omgaat met kinderen en andere huisdieren. Het is ook een intelligente hond die snel leert en graag uitdagingen aangaat.

Karakter van een Cesky Terrier

De Cesky is langer dan dat hij hoog is. De Cesky Terriër is taai, winterhard en beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Deze rashonden zijn zeer wendbaar en het zijn harde werkers. Ze zijn een elegant en enthousiast ras.

Temperament van een Cesky Terrier

Ze zijn selectief gefokt om minder agressief te zijn dan de meeste Terriërs en de Cesky Terriër is een toegewijde en trouwe metgezel. Ze doen het goed met mensen van alle leeftijden en andere honden. Ze zijn uitermate goed gemanierd en enthousiast om te behagen. Ze zijn lief, aanhankelijk, vriendelijk en rustig en hebben een beschermend instinct waardoor ze een goede waakhond zijn. De Cesky Terriër is een prachtige metgezel.

Verzorging van een Cesky Terrier

Cesky Terriërs vereisen trimmen op een regelmatige basis. Borstelen en kammen moet tweemaal per week worden gedaan. Trimmen van de haren in het oor en tussen de voetzolen is noodzakelijk. De Cesky Terriër heeft geen belangrijke erfelijke ziektes.

Vacht van een Cesky Terrier

De Cesky Terriër heeft geen ondervacht. De vacht is zacht, zijdeachtig en golvend en verhaard niet tot nauwelijks.

Trainen en opvoeden van een Cesky Terrier

De Cesky Terriër toont intelligentie en gehoorzaamheid. Echter, kunnen ze ook koppig zijn. Socialisatie en gehoorzaamheid en een gedegen opvoeding worden aanbevolen. Opvoeding moet gegeven worden met eerlijkheid, vastberadenheid en consistentie

Activiteit en bewegen van een Cesky Terrier

De Cesky Terriër doet het goed in een appartement op voorwaarde dat zij voldoende beweging krijgen. Ze genieten van lange wandelingen, zijn goede hardloopmaatjes en genieten van spelen.

Kenmerken van een Cesky Terrier

  • Rasgroep: Terriers
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu en teef 27-35 cm
  • Gewicht: 6-9 kg
Grootte:
2
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
1
Sociaal:
7
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test