Rasbeschrijving van de Kaukasische Herdershond

De oorsprong van de Kaukasische Herdershond ligt in het Kaukasus gebergte en ze werden gebruikt om dorpen en koppels te bewaken. Ze werden ook gebruikt door de voormalige Sovjet-regering om de fabrieken en de overheidsfaciliteiten te bewaken. Ze zijn ook bekend als de Kaukasische Ovtcharka.

Karakter van een Kaukasische Herdershond

Het is een sterk gespierd, krachtig en atletisch ras en de Kaukasische Herdershond heeft een zeer karakteristieke kop en expressie. Ze worden vaak omschreven als de "beer-achtige". De reuen zijn iets langer dan dat ze hoog zijn en de teefjes zijn lichter van bouw

Temperament van een Kaukasische Herdershond

De Kaukasische Herdershond is aanhankelijk, demonstratief en zacht met familieleden. Ze zijn zeer beschermend ten opzichte van hun familie en grondgebied en zeer wantrouwig tegenover vreemden en honden. Dit ras bezit scherpe zintuigen. Als ze denken dat er gevaar is zal dit resulteren in waarschuwing middels een grom en blaf. De Kaukasische Herdershond zal niet aarzelen om te reageren als ze moeten beschermen en doen dit met een bliksemsnelheid.

Verzorging van een Kaukasische Herdershond

Frequente borstelen is nodig om de vacht vrij te houden van klitten en matten. Wassen mag alleen worden gedaan indien nodig, met behulp van een milde shampoo om de weerbestendige laag te beschermen. Er zijn geen bekende gezondheidsproblemen bij de Kaukasische Herdershond.

Vacht van een Kaukasische Herdershond

De Kaukasische Herdershond heeft een dubbele vacht die weerbestendig is. De buitenste laag bestaat uit grove, langere dekharen en de ondervacht is zacht, fijn en dicht. Er zijn drie soorten vachten: lange, middellange en korte

Trainen en opvoeden van een Kaukasische Herdershond

De Kaukasische Herdershond is traag bij het volwassen worden. Vroege socialisatie is een must. De Kaukasische Herdershond zal niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en de opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en beloning.

Activiteit en bewegen van een Kaukasische Herdershond

De Kaukasische Herdershond wordt niet aanbevolen voor appartement of woning in de stad. Ze doen het best in een landelijke omgeving met ruimte om te zwerven en rennen en werken

Kenmerken van een Kaukasische Herdershond

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 9 - 11 jaar
Schofthoogte: Reu 65cm+, Teef 62cm+
Gewicht: 45-70 kg
Grootte:
6
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
5
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test