Het belonen van je hond

Het belonen van je hond

Iedere hondenliefhebber houdt er van, lekkere dingetjes geven aan de hond. En niet alleen de baas vindt het leuk maar de hond zelf ook! Maar er zijn zo verschrikkelijk veel soorten, hoe weet je nu welke de beste is?

Dierenarts
Is je hond te dik of heeft hij een medische aandoening? Overleg dan met je dierenarts wat je de hond het beste kan geven als traktatie of beloning.

Geen ‘mensen’ voedsel
Het beste is om traktaties of beloningen te geven die specifiek voor honden zijn. Voedsel wat wij als mens eten is vaak niet geschikt voor de hond. Er zijn zelfs producten die erg gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond, bijvoorbeeld druiven en pure chocolade.

Hou de etenstijd in de gaten
Vlak voordat de hond het eten krijgt, pas dan op met extra versnaperingen geven. Koekjes zijn bijzaak en bevatten niet de juiste vitaminen en mineralen die een maaltijd wel heeft.

Versnaperingen die goed werk doen
Mocht je de hond lekker willen verwennen, geef hem dan een versnapering wat ook nog ergens goed voor is, denk aan een Dental stick. De honden vinden het heerlijk en terwijl hun liggen te genieten van dit lekkernij wordt tegelijkertijd ook nog eens het gebit gereinigd.

Groenten en bepaalde soorten fruit
Fruit en groenten zijn grote, gezonde traktaties voor je hond. Probeer eens een zoete aardappel, geef de hond een stuk selderij, broccoli, spinazie of wortelen. Ook een courgette, een appel of lekker peer, een sinaasappel of een grapefruit is gezond voor de hond.

Haal de extra’s van de maaltijd af
Heb je een dag gehad dat je hond redelijk wat extra versnaperingen heeft gehad, geef hem dan die avond minder eten. Er zijn rassen die erg gevoelig zijn voor snel dik worden. Dit kan weer allerlei gezondheidskwalen met zich mee brengen. Let dus goed op wat je je hond geeft aan hoeveelheden. Dikker worden is niet zo moeilijk, het gewicht er weer af krijgen wel

Beloningskoekjes
Met behulp van traktaties is het een geweldige manier om je hond geïnteresseerd te krijgen in trainingen.(voor diverse soorten trainingen kun je op onze gedrag en opvoeding tips kijken. Hou wel rekening met wat hierboven is gezegd, trek de extra’s van zijn brokken af. Mocht je gaan trainen met je hond, koop dan speciale trainingskoekjes. Dit zijn over het algemeen kleine zachte koekjes die de hond snel op kan eten. Mocht hij namelijk met iets te lang bezig zijn, dan verliest hij zijn aandacht van de training.

Ze moeten er wel wat voor doen
Laat een hond werken voor zijn traktatie. De meeste honden vinden het ontzettend leuk om voor de baas te mogen werken. Het hoeft geen grote intensieve inspanning te zijn. Een simpel “zit” commando kan al genoeg zijn. Maar laat hem even werken voor zijn beloning. Het houdt de geest alert van je hond en je brengt hem discipline bij.

Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test