Het belonen van je hond, gezonde snacks!

Het belonen van je hond, gezonde snacks!

Beloon je hond met gezonde snacks

Iedere hondenliefhebber houdt er van, lekkere dingetjes geven aan de hond. En niet alleen de baas vindt het leuk maar de hond zelf ook! Maar er zijn zo verschrikkelijk veel soorten, hoe weet je nu welke de beste is?

Gezonde en veilige hondensnoepjes

Als je op zoek bent naar gezonde en veilige hondensnoepjes, overweeg dan de volgende opties:

Wortelen

Wortelen zijn laag in calorieën en rijk aan vezels, waardoor ze een geweldige snackoptie zijn voor honden. Ze zijn ook een goede bron van vitamine A, wat een gezonde visie en immuun functie bevordert.

Bosbessen

Bosbessen zijn rijk aan antioxidanten en vitamines C en K, die het immuunsysteem van je hond kunnen versterken en de algehele gezondheid kunnen ondersteunen. Geef ze wel met mate, want te veel kan maagklachten veroorzaken.

Snijbonen

Snijbonen zijn een caloriearme snack die ook rijk is aan vezels en vitamine C. Ze kunnen rauw of gekookt worden gegeven, vermijd echter het geven van ingeblikte snijbonen omdat deze vaak veel natrium bevatten.

Pompoen

Pompoen is een geweldige bron van vezels en kan de spijsvertering van je hond reguleren. Zorg er wel voor dat je gewone, ongezoete ingeblikte pompoen geeft en niet pompoentaartvulling, die toegevoegde suikers en specerijen bevat die schadelijk kunnen zijn voor honden.

Appels

Appels zijn een goede bron van vitamines A en C en vezels. Zorg er wel voor dat je het klokhuis en de zaden verwijdert, omdat ze kleine hoeveelheden cyanide bevatten die in grote hoeveelheden giftig kunnen zijn voor honden.

Zalm

Zalm is een geweldige bron van eiwitten en omega-3-vetzuren, die het immuunsysteem van je hond kunnen ondersteunen en een gezonde huid en vacht kunnen bevorderen. Zorg er wel voor dat je gekookte zalm geeft en vermijd het geven van rauwe zalm.

Geen ‘mensen’ voedsel

Het beste is om traktaties of beloningen te geven die specifiek voor honden zijn. Voedsel wat wij als mens eten is vaak niet geschikt voor de hond. Er zijn zelfs producten die erg gevaarlijk kunnen zijn voor uw hond, bijvoorbeeld druiven en pure chocolade.

Hou de etenstijd in de gaten

Vlak voordat de hond het eten krijgt, pas dan op met extra versnaperingen geven. Koekjes zijn bijzaak en bevatten niet de juiste vitaminen en mineralen die een maaltijd wel heeft.

Versnaperingen die goed werk doen

Mocht je de hond lekker willen verwennen, geef hem dan een versnapering wat ook nog ergens goed voor is, denk aan een Dental stick. De honden vinden het heerlijk en terwijl hun liggen te genieten van dit lekkernij wordt tegelijkertijd ook nog eens het gebit gereinigd.

Haal de extra’s van de maaltijd af

Heb je een dag gehad dat je hond redelijk wat extra versnaperingen heeft gehad, geef hem dan die avond minder eten. Er zijn rassen die erg gevoelig zijn voor snel dik worden. Dit kan weer allerlei gezondheidskwalen met zich mee brengen. Let dus goed op wat je je hond geeft aan hoeveelheden. Dikker worden is niet zo moeilijk, het gewicht er weer af krijgen wel

Beloningskoekjes

Met behulp van traktaties is het een geweldige manier om je hond geïnteresseerd te krijgen in trainingen.(voor diverse soorten trainingen kun je op onze gedrag en opvoeding tips kijken. Hou wel rekening met wat hierboven is gezegd, trek de extra’s van zijn brokken af. Mocht je gaan trainen met je hond, koop dan speciale trainingskoekjes. Dit zijn over het algemeen kleine zachte koekjes die de hond snel op kan eten. Mocht hij namelijk met iets te lang bezig zijn, dan verliest hij zijn aandacht van de training.

Ze moeten er wel wat voor doen

Laat een hond werken voor zijn traktatie. De meeste honden vinden het ontzettend leuk om voor de baas te mogen werken. Het hoeft geen grote intensieve inspanning te zijn. Een simpel “zit” commando kan al genoeg zijn. Maar laat hem even werken voor zijn beloning. Het houdt de geest alert van je hond en je brengt hem discipline bij.

Overleg met je dierenarts

Is je hond te dik of heeft hij een medische aandoening? Overleg dan met je dierenarts wat je de hond het beste kan geven als traktatie of beloning.

Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test