Je hond frisbee leren

Je hond frisbee leren

Bijna elke hond kan frisbee leren!

Om je hond frisbee te leren spelen is leuk en zeker de moeite waard. Het is een geweldige manier om tijd met je hond door te brengen en nog gezond ook.

Sommige honden hebben frisbee gelijk onder de knie en anderen hebben even wat tijd nodig, maar bijna elke hond kan het leren! Er is maar één voorwaarde voor het leren van frisbee aan de hond, de hond moet in een gezonde conditie zijn. Bij een pup is het noodzakelijk om te weten wanneer je hem mag laten springen. Een pup op een te jonge leeftijd laten springen kan schade aanrichten aan de groeischijven wat weer kan leiden tot levenslange problemen. Over het algemeen kun je er van uitgaan dat als de pup ongeveer 14 maanden is je kan gaan beginnen met het spel.

Als de hond helemaal gezond en oud genoeg, dan is het tijd voor het echte werk. Kies een frisbee die zacht en flexibel is. Een harde frisbee kan pijn doen als de hond hem gaat vangen. Een manier om positieve associaties met de frisbee te waarborgen is om het te gebruiken als een soort schoteltje of een bord. Laat de hond er aan wennen. De kans is groot dat zodra je hond een paar maaltijden uit de frisbee heeft gehad, het volledig vertrouwd voelt.

Aanmoedigen tot een spelletje

Vervolgens moet je je hond aanmoedigen om met de frisbee te spelen. Speel en plaag de hond een beetje met de frisbee, maak er een pak spelletje van. Als je hond geïnteresseerd is in het spelen met de frisbee, beloon hem dan. Als hij niet geïnteresseerd is, zet dan een opgewonden stem op en nodig hem uit tot spelen. Zodra je hond geïnteresseerd is in de frisbee, rol de frisbee dan op zijn kant door de kamer. Als hij de frisbee wil pakken beloon hem dan enthousiast. Als hij de frisbee gelijk terugbrengt, is dat natuurlijk perfect, maar dit ophalen is nog niet het belangrijk in dit stadium. Wees dus niet ongerust als hij niet doet. Blijf met de frisbee rollen zolang de hond het leuk vindt.

Naar buiten

De volgende stap is het mee naar buiten nemen van de hond en de frisbee op korte afstanden weggooien. Als hij hem wil pakken stimuleer hem dan enthousiast. Gooi de frisbee naar je hond. In het begin doe je dit op korte afstanden en hou je de frisbee laag bij de grond.

Zodra je hond naar de frisbee loopt dan moedig je hem weer aan om deze terug te brengen. Beloon hem als hij hem terugbrengt.

Leren landen

Je hond zal uiteraard beginnen te springen om de frisbee te pakken, maar het is een goed idee om even de tijd te nemen om hem goed te leren landen. Zorg ervoor dat je hond op alle vier de poten landt, zodat de kracht van de landing verspreid wordt over vier poten. Mocht het nou vaak fout gaan met landen, bijvoorbeeld doordat de hond vaak op zijn rug belandt of niet op alle vier zijn poten, dan kun je hem goed leren springen door gebruik te maken van een hoepel.

Als je klaar bent met spelen met de frisbee laat hem dan niet liggen voor de hond. Hij zal het veel leuker gaan vinden als hij ziet dat de baas hem weer van de plank pakt, dan weet hij dat er leuke dingen gaan gebeuren. Heeft de hond namelijk altijd de beschikking over de frisbee dan kan het zijn dat de lol eraf gaat.

Houd moed

Wees niet ontmoedigd als je hond niet meteen begint met het maken van adembenemende, spectaculaire vangsten. Sommige honden zijn direct verbazingwekkend goed in frisbee, anderen hebben maanden en maanden nodig om het echt goed onder de knie te krijgen. Wees geduldig en zorg ervoor dat jullie het alle twee leuk blijven vinden.

Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test