Vaccineren van de hond

Verzorging - Vaccineren van de hond

Een belangrijke en effectieve manier om ziekten bij honden te voorkomen is middels vaccinatie. Als de hond gevaccineerd wordt, dan wordt het hele lichaam voorbereid op een mogelijke infectie. Hierdoor zal het immuunsysteem direct in actie komen. Ziekteverwekkers worden op deze manier uitgeschakeld voordat ze schade kunnen toebrengen.

Om het effect van vaccinatie te laten voortbestaan, moet er regelmatig opnieuw gevaccineerd worden. Een vaccinatie geldt voor één specifieke ziekte. Sommige vaccinaties zijn voor alle honden van belang, andere vaccinaties worden alleen onder bepaalde omstandigheden gegeven. Belangrijk om te onthouden is dat niet tegen elke hondenziekte een vaccinatie bestaat. Het is belangrijk uw hond elk jaar te laten vaccineren. De dierenarts kan het beste raad geven over welke vaccins uw hond nodig heeft.

De basisvaccinatie omvat 4 ziektes: hondenziekte (de ziekte van Carré), kattenziekte,(parvovirus), rattenziekte (leptospirose) en hepatitis.

De eerste maal dat de hond gevaccineerd wordt is normaal op 9 weken met een herhalingsvaccin op 12 weken. Tegenwoordig wordt ook geregeld een eerste vaccin gegeven tegen kattenziekte en rattenziekte op 6 weken ouderdom. Daarna volstaat een jaarlijkse hervaccinatie. Andere veelgebruikte vaccins zijn hondsdolheid en kennelhoest.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.
Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test