Ontworming bij de hond

Verzorging - Ontworming bij de hond

De ontworming van de hond is vooral belangrijk wanneer er kinderen in het huishouden zijn. De wormen van de hond kunnen namelijk overgaan op de mens. De tijd tussen 2 ontwormingen varieert naargelang het gebruikte middel.

Niet elke ontworming is actief tegen dezelfde wormen. De dierenarts is de meest geschikte persoon om u raad te geven hierover.
Wanneer moet u ontwormen
Bij pups op 3, 6 en 9 weken samen met de moeder ontwormen. Daarna iedere 6 weken tot een leeftijd van 9 maanden.

Bij volwassen honden: 3-4 keer per jaar een routine ontworming tegen spoelwormen. Bij een lintwormbesmetting met specifieke middelen behandelen en ook de vlooien aanpakken. Regelmatig van wormmiddel wisselen.

Bij drachtige en loopse dieren: Tijdens de loopsheid (aan het begin en als ze gedekt moeten worden) ontwormen. Drachtige dieren tot 3e week van de dracht.

U moet in uw achterhoofd houden, dat als u wormen ziet bij uw huisdier u eigenlijk al te laat bent. U moet dit voor zijn en de enige manier is preventief ontwormen.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.
Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test