Voeding voor je hond

Verzorging - Voeding voor je hond

Een hond is een alleseter. Dit wil zeggen dat honden nood hebben aan een evenwichtige voeding, bestaande uit vlees en groenten. Het is niet makkelijk om zelf een evenwichtige voeding samen te stellen voor honden. De gemakkelijkste oplossing is dan ook om commercieel hondenvoer te geven.

De meeste beschikbare voeders hebben de juiste samenstelling om aan alle voedingsbehoeftes van honden te voldoen. Het is dan ook niet nodig om deze voeding aan te vullen met andere dingen.

Het best is om de hond elke dag op hetzelfde tijdstip eten te geven. Honden hebben voldoende aan 1 grote maaltijd of 2 kleine per dag. Het is niet nodig om regelmatig van voeding (ander merk) te veranderen.

Brokken in alle kleuren van de regenboog hebben geen toegevoegde waarde en hebben toegevoegde kleurstoffen. Kies een merk en blijf erbij indien er zich geen problemen voordoen.

De keuze tussen droge brokken of blikvoer hangt af van de eigenaar. Droge brokken zijn beter voor de tanden. De meeste honden vinden blikvoer smakelijker, maar dit kan meer stoelgang geven die de neiging heeft meer te ruiken.

Om problemen te vermijden kan men de hond best voeren nadat de andere leden van het gezin gegeten hebben. In de roedel eten eerst de dieren die hoger in rang staan eten en dan pas de lager in rang.

Geef de hond nooit eten van tafel! Zo leert men de hond bedelen. Indien er restjes overblijven die men aan de hond wil geven, wacht dan tot de rest van het gezin gedaan heeft met eten.Er moet steeds voldoende vers water beschikbaar zijn. Een hond die droogvoer krijgt zal meer water drinken dan een hond op blikvoer.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.
Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test