Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen

Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen

Nieuws: Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen

De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.

De fokker moet binnen 6 weken alle honden die hier verblijven elders ondergebracht hebben.

Mede-eigenaar Stephanie Dul verwijdert pagina op startpunthonden

Mede-eigenaar Stephanie Dul van Hondencentrum Kwispel Enzo had een eigen profielpagina aangemaakt op onze website waarin ze duidelijk maakte met heel veel rassen te fokken, namelijk 18 stuks. De recensies logen er echter niet om. Er kwamen woorden voorbij als broodfokker en handelaren. Anderhalve week geleden heeft Kwispel Enzo besloten om hun pagina van onze website te verwijderen met daarbij dus ook alle negatieve reviews. Waarschijnlijk zal deze actie te maken met de uitspraak van de voorzieningenrechter of met de aangifte van House of Animals.

House of Animals heeft aangifte gedaan

House of Animals is al een keer op bezoek geweest bij deze puppyhandelaar en heeft hier undercover beelden gemaakt. Wat hun daar aan troffen was een triest tafereel. Zeker 500 honden werden op de boerderij gehouden onder erbarmelijke omstandigheden. Te veel honden in te kleine vervuilde hokken. House of Animals heeft inmiddels al aangifte gedaan tegen deze malafide broodfokker. Het hele artikel over hun bezoek kun je teruglezen op hun website

Bestemmingsplan

De reden dat Hondencentrum Kwispel Enzo per direct moet stoppen van de rechtbank heeft echter niet te maken met het feit dat het om een broodfokker gaat. De sluiting moest per direct gebeuren omdat het niet is toegestaan in het bestemmingsplan om op de Grote Aardweg 9b in Eersel een hondenfokkerij en hondenpension te houden.

Bekijk hier de beelden terug van het interview van het ED met de eigenaar van Hondencentrum Kwispel Enzo. Let wel, de beelden zijn van vóór de uitspraak van de voorzieningenrechter.

De video van de undercoverbeelden van House of Animals of zijn hier te bekijken

NVWA neemt alle honden weg bij Brabantse fokker
Het laatste nieuws over deze fokker:
NVWA neemt alle honden weg bij Brabantse fokker

Bron van de ingesloten video is van het Ed