Beveiligingsbedrijf slacht 24 explosievenhonden af

Nieuws: Beveiligingsbedrijf slacht 24 explosievenhonden af

Een beveiligingsbedrijf in handen van Amerikanen heeft 24 explosievenhonden afgeslacht in Koeweit, de honden waren overbodig geworden.

Het contract met een lokale oliemaatschappij zat er op en de honden werden daardoor overbodig voor de Amerikaanse bewakingsfirma. Het beveiligingsbedrijf meent echter dat alle 24 honden op een humane manier gedood werden omdat ze ziek zouden zijn.

De dieren werden op 17 juni afgeslacht en dit lot dreigt er voor meer dan 100 andere honden, meldt Koeweit Animal Rescue Unit, een groep die opkomt voor de rechten van dieren. Eerder deze week plaatste de groep foto's op social media waarop te zien is hoe de dode honden opgestapeld liggen in de gangen. Deze foto's zijn gemaakt op de basis van Eastern Securities of Kuwait. Op een van de foto's is te zien hoe een beveiligingsmedewerker zijn voet laat rusten op het lijk van een hond.

Het beveiligingsbedrijf leverde diensten aan de Kuwait National Petroleum Company (KNPC). Kuwait Animal Rescue meldt dat de firma 24 speurhonden heeft afgemaakt nadat het contract met het bedrijf afgelopen was. De oliemaatschappij betaalde maandelijks $ 9900 dollar per hond aan het beveiligingsbedrijf, wat neerkomt op bijna 9000 euro.

KNPC ontkend betrokken te zijn geweest bij de slachting. In een interview met de Koeweitse News Agency heeft een officiƫle woordvoerder Khaled Al-Asousi gemeld dat het contract met het beveiligingsbedrijf is ontbonden nadat een onafhankelijk onderzoek aan had getoond dat de honden niet in staat waren explosieven op te sporen.

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Centraal- Aziatische herdershond (puppyĆ 

Sterk, benig, heldere vertegenwoordiger van het ras met karakter niet agressief, maar moedig, in st

Friese Stabij pups met stamboom

Knappe, sociale Friese Stabij pups, raszuiver en met stamboom. Geboren op 7 mei en mogen vanaf 1 jul