Beveiligingsbedrijf slacht 24 explosievenhonden af

Beveiligingsbedrijf slacht 24 explosievenhonden af

Nieuws: Beveiligingsbedrijf slacht 24 explosievenhonden af

Een beveiligingsbedrijf in handen van Amerikanen heeft 24 explosievenhonden afgeslacht in Koeweit, de honden waren overbodig geworden.

Het contract met een lokale oliemaatschappij zat er op en de honden werden daardoor overbodig voor de Amerikaanse bewakingsfirma. Het beveiligingsbedrijf meent echter dat alle 24 honden op een humane manier gedood werden omdat ze ziek zouden zijn.

De dieren werden op 17 juni afgeslacht en dit lot dreigt er voor meer dan 100 andere honden, meldt Koeweit Animal Rescue Unit, een groep die opkomt voor de rechten van dieren. Eerder deze week plaatste de groep foto's op social media waarop te zien is hoe de dode honden opgestapeld liggen in de gangen. Deze foto's zijn gemaakt op de basis van Eastern Securities of Kuwait. Op een van de foto's is te zien hoe een beveiligingsmedewerker zijn voet laat rusten op het lijk van een hond.

Het beveiligingsbedrijf leverde diensten aan de Kuwait National Petroleum Company (KNPC). Kuwait Animal Rescue meldt dat de firma 24 speurhonden heeft afgemaakt nadat het contract met het bedrijf afgelopen was. De oliemaatschappij betaalde maandelijks $ 9900 dollar per hond aan het beveiligingsbedrijf, wat neerkomt op bijna 9000 euro.

KNPC ontkend betrokken te zijn geweest bij de slachting. In een interview met de Koeweitse News Agency heeft een officiële woordvoerder Khaled Al-Asousi gemeld dat het contract met het beveiligingsbedrijf is ontbonden nadat een onafhankelijk onderzoek aan had getoond dat de honden niet in staat waren explosieven op te sporen.