Land van zwerfhonden, paradijs voor hond en de liefhebbers

Land van zwerfhonden, paradijs voor hond en de liefhebbers

Nieuws: Land van zwerfhonden, paradijs voor hond en de liefhebbers

Genesteld in de weelderig beboste heuvels van Costa Rica genieten meer dan 750 honden van de zon en worden ze meegenomen voor lange wandelingen.

Het is oprecht een paradijs voor hondenliefhebbers en honden. 'Territorio de Zaguates' of wel 'Het land van de straathonden' is een opvangcentrum in Carrizal de Alajuela en hier worden de honden die gered worden uit de stad enorm goed verzorgd. Ze worden allemaal gecastreerd of gesteriliseerd, gevoed en verzorgd door dierenartsen en vrijwilligers.

Alle dieren zijn beschikbaar voor adoptie en potentiële baasjes kunnen het opvangcentrum bezoeken en de honden ontmoeten. Ze kunnen met ze spelen, ze meenemen voor wandelingen totdat ze een klik hebben met één van de honden.

Het opvangcentrum van 152 hectare werd opgericht door het echtpaar Alvaro Saumet en Lya Battle en wordt gefinancierd door donaties. Rond 8000 honden hebben de afgelopen acht jaar hier in de opvang gezeten. In Costa Rica lopen er meer dan een miljoen zwerfhonden sinds de overheid in 2003 het afmaken van de dieren had verboden.

Anderen bekeken ook
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Prachtige Rottweiler Puppy's

Raszuivere Rottweiler puppy's van 2 geweldige ouders. Beide ouders getest op HD/ED/JLPP Beide oude

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6