Kanaan Hond

Alles wat je wilt weten over de Kanaan Hond

De Kanaan Hond: een goed uitgebalanceerd en sterk ras

Over de Kanaan Hond

De Kanaan Hond is een oud ras en is in het Midden-Oosten in 2200 voor Christus ontstaan. Ze werden gebruikt om te drijven en te bewaken. Dit ras werd ook veelvuldig gebruikt tijdens en na de Tweede Wereldoorlog voor de bewaking, tracking en patrouilles. Vandaag de dag voert de Kanaan hond nog steeds deze taken uit. Voorheen was het een zeldzaam ras, maar inmiddels zijn ze nu stevig verankerd in Israël, West-Europa, Engeland en de Verenigde Staten.

Karakter van een Kanaan Hond

De Kanaan Hond is goed uitgebalanceerd, sterk en van middelgrote omvang. Dit elegante ras is zeer veerkrachtig en beschikt over een groot uithoudingsvermogen. Ze zijn wendbaar, atletisch en werken hard. Ze hebben scherp ontwikkelde zintuigen van reuk en gehoor, die hen in staat stelt om direct te waarschuwen bij gevaar.

Temperament van een Kanaan Hond

De Kanaan Hond wordt beschouwd als een primitief ras, is zeer intelligent, loyaal en diep toegewijd. Ze hebben een sterke neiging om overdreven gehecht te raken aan hun familie en zijn buitengewoon achterdochtig en wantrouwig tegenover vreemden. Het zijn goede waakhonden, maar blaffen niet overdreven. Dit ras kan er niet goed tegen als ze voor een langere tijd alleen gelaten worden. De Kanaan Hond is niet geschikt om in een huis te leven met soortgenoten van hetzelfde geslacht, katten of andere kleine huisdieren. Vanwege hun instinct om te waken zullen ze proberen om deze taak uit te voeren op alles wat beweegt. De Kanaan Hond wordt niet aanbevolen voor de beginners, apathische of sedentaire eigenaar.

Verzorging van een Kanaan Hond

Dit ras is vrijwel onderhoudsvrij. Een keer per week borstelen zal volstaan. Extra zorg moet gegeven worden tijdens de rui. De Kanaan Hond is gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals oogproblemen en heup dysplasie en elleboog dysplasie.

Vacht van een Kanaan Hond

De Kanaan Hond heeft een dubbele vacht. De bovenvacht is stug, recht, plat en kort. De ondervacht is zacht en dicht. De kleur van de vacht komt in twee verschillende patronen: wit met puree en vaste gekleurd met of zonder witte trim. Stevige vacht kleuren variëren van zwart, zand, rood, lever en alle tinten van bruin. Dit ras verhaard zwaar gedurende de seizoenswisselingen.

Trainen en opvoeden van een Kanaan Hond

Het is van vitaal belang om te onthouden dat de Kanaan Hond een primitieve ras is. Ze zijn traag in ontwikkeling, onafhankelijk en koppig. Dit ras vereist een ervaren eigenaar en trainer. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid zijn een absolute must. Kanaan honden zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden en hebben een baas nodig die dominant is. Opleiding moet gegeven worden met stevigheid, respect, eerlijkheid, geduld en consistentie. Ze kunnen snel verveeld raken

Activiteit en bewegen van een Kanaan Hond

De Kanaan Hond vereist een buitensporige hoeveelheid zware fysieke inspanning en mentale stimulatie. Ze profiteren sterk van het werken, schapendrijven, familie en speelsessies. Dit ras is een uitstekende wandel en jog-metgezel. Ze doen het best in een huis met een grote veilig omheind gebied waar ze kunnen ravotten en vrij kunnen lopen. De Kanaan Hond zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende beweging, aandacht en stimulatie krijgen.
Bron foto: Matilda, CanaanDog3, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Kanaan Hond

  • Rasgroep: Spitsen en oertypes
  • Leeftijd:12 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu en teef: 50-60 cm
  • Gewicht: 16-25 kg
Grootte:
3
Beweging:
4
Waakhond:
5
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Ziektes bij een Kanaan Hond

De Kanaan Hond is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Kanaan Hond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test