Rasbeschrijving van de Epagneul Breton

De Epagneul Breton is een intelligent ras en daardoor doet deze hond het goed in de jacht sport. Het is een zacht ras die zeer gehoorzaam is, graag wil behagen, is alert en levendig en onafhankelijk. Dit ras is over het algemeen goedaardig. De Espagneul Breton kan over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren overweg als hij vanaf pup goed gesocialiseerd is.

Karakter

De Espagneul Breton is gek op water. Hij wordt omschreven als een zeer vriendelijke en trouwe metgezel. Doordat hij oorspronkelijk gefokt is voor de jacht, heeft dit ras natuurlijke beschermende instincten. Dit ras wordt beschouwd als een zeer populaire gezelschapshond.

Temperament

De Espagneul Breton is een vrolijke en alerte hond en is graag aanwezig. Hij is makkelijk te hanteren en zeer aanhankelijk en daardoor een ideale huishond als ze de juiste zorg krijgen en voldoende beweging. Dit ras heeft een zachte, maar toch wat stevige hand nodig, anders kunnen ze hyperactief worden.

Verzorging

De hond moeten regelmatig geborsteld worden. Het wordt aanbevolen de hond maandelijks te wassen en indien hij gebruikt wordt voor de show is trimmen noodzakelijk

Vacht

De zijdeachtig, prachtige vacht is halflang en vraagt niet veel onderhoud. Kleuren die toegelaten worden bij de shows zijn oranje en wit lever en wit, zwart en wit, lever tri-kleur, en Zwart-en Tri-kleur.

Trainen en opvoeden

Aangezien dit ras nogal hyperactief is kunnen ze zich snel vervelen. Consequente opvoeding en een vaste hand wordt aanbevolen om u en uw spaniel gelukkig te houden. Dit ras is goed in de jacht is makkelijk te trainen.

Activiteit en bewegen

Een middelgrote tuin is een must voor dit onstuimige ras. Dit ras heeft veel uithoudingsvermogen en vereist regelmatige lichaamsbeweging. Hierdoor is een actieve eigenaar wel gewenst.

Kenmerken

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 14 jaar
Schofthoogte: -
Gewicht: ca 15 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Martine

geplaatst op 8 januari 2019 | 05:36

Ik had als kind en vriendin die een Duitse herder en een Espagneul Breton had. Die Duitse herder was een kalme hond, die Breton Hell on Wheels, maar ik hield van beide. Zelf heb ik Mechelaars gehad. Normaal val ik niet op spaniëls, maar de Breton is een uitzondering voor mij. Het zijn net als ik en de Mechelse herders zenuwpezen en die kalmeren me. Geef me een kalme hond die die loopt met een ADHDer als ik meteen de kast op, geef me een ADHD hond en ik en de hond zijn meteen kalm. Blijkbaar schoot ik daarom beter op de Breton dan met de rustige Duitse herder.

erik

geplaatst op 20 december 2017 | 23:12

Goede weergave van het ras. Zeer lieve en aanhankelijke hond mits goed opgevoed. Opvoeding duurt ongeveer 2 jaar. Daarna worden ze rustiger. Niet voor beginners en bij verveling breken ze je huis af. Zeer energiek. Gefokt voor de jacht puur sang op veerwild voor de actieve jager.

S.Ijzelenberg

geplaatst op 1 maart 2015 | 13:25

Ik heb mijn Breton Epagneul uit Spanje via hondenopvang Allround. Het is een heel leuk hondje,zeer allert en aanhankelijk. Ik heb hem nu 9 maanden en zit op de 2e hondencursus,wat al vrij goed gaat,en op dit monent zijn we met de eerste beginselen van het apporteren bezig. Ook fiets ik af en toe met hem,wat hij erg leuk vindt. Sylvia

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test