Epagneul Breton

De Epagneul Breton: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Epagneul Breton

De Epagneul Breton is een intelligent ras en daardoor doet deze hond het goed in de jacht sport. Het is een zacht ras die zeer gehoorzaam is, graag wil behagen, is alert en levendig en onafhankelijk. Dit ras is over het algemeen goedaardig. De Espagneul Breton kan over het algemeen goed met kinderen en andere huisdieren overweg als hij vanaf pup goed gesocialiseerd is.

Karakter van een Epagneul Breton

De Espagneul Breton is gek op water. Hij wordt omschreven als een zeer vriendelijke en trouwe metgezel. Doordat hij oorspronkelijk gefokt is voor de jacht, heeft dit ras natuurlijke beschermende instincten. Dit ras wordt beschouwd als een zeer populaire gezelschapshond.

Temperament van een Epagneul Breton

De Espagneul Breton is een vrolijke en alerte hond en is graag aanwezig. Hij is makkelijk te hanteren en zeer aanhankelijk en daardoor een ideale huishond als ze de juiste zorg krijgen en voldoende beweging. Dit ras heeft een zachte, maar toch wat stevige hand nodig, anders kunnen ze hyperactief worden.

Verzorging van een Epagneul Breton

De hond moeten regelmatig geborsteld worden. Het wordt aanbevolen de hond maandelijks te wassen en indien hij gebruikt wordt voor de show is trimmen noodzakelijk

Vacht van een Epagneul Breton

De zijdeachtig, prachtige vacht is halflang en vraagt niet veel onderhoud. Kleuren die toegelaten worden bij de shows zijn oranje en wit lever en wit, zwart en wit, lever tri-kleur, en Zwart-en Tri-kleur.

Trainen en opvoeden van een Epagneul Breton

Aangezien dit ras nogal hyperactief is kunnen ze zich snel vervelen. Consequente opvoeding en een vaste hand wordt aanbevolen om u en uw spaniel gelukkig te houden. Dit ras is goed in de jacht is makkelijk te trainen.

Activiteit en bewegen van een Epagneul Breton

Een middelgrote tuin is een must voor dit onstuimige ras. Dit ras heeft veel uithoudingsvermogen en vereist regelmatige lichaamsbeweging. Hierdoor is een actieve eigenaar wel gewenst.

Kenmerken van een Epagneul Breton

  • Rasgroep: Voorstaande honden
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: -
  • Gewicht: ca 15 kg
Grootte:
3
Beweging:
5
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test