Vizsla

Alles wat je wilt weten over de Vizsla

De Vizsla: een veelzijdige jachthond

Over de Vizsla

De Vizsla werd geclassificeerd als een zeldzaam ras. Ze zijn afkomstig uit Hongarije en werden in de 8e eeuw als een jachthond gebruikt, hoewel het bezit van dit ras een symbool van aristocratie was. Na de 2e wereldoorlog waren ze bijna uitgestorven. De Vizsla werd nieuw leven ingeblazen door de Hongaren die hun geliefde ras uit het land gesmokkeld hadden uit angst dat ze werden ontheiligd.

Karakter van een Vizsla

De Vizsla is een veelzijdige jachthond die in staat is om te werken in het bos, veld en water. Ze blinken uit in het ophalen en zijn in staat om te werken op moeilijk terrein en in extreme weersomstandigheden. De Vizsla heeft een ontspannen karakter en is een uitstekende metgezel.

Temperament van een Vizsla

De Vizsla is vriendelijk, levendig en aanhankelijk naar hun familie en de mensen die ze kennen. Ze zijn alert en waakzaam en blaffen als ze gevaar of bezoekers zien. Ze zijn erg gereserveerd tegenover vreemden. De Vizsla is heel demonstratief, maar heeft een neiging om afgeleid te raken. Ze kunnen goed met oudere kinderen en in de meeste gevallen andere honden. Zij zullen katten tolereren als ze er mee zijn opgegroeid. De Vizsla houdt ervan om op van alles en nog wat te kauwen is geen rustig en kalm ras.

Verzorging van een Vizsla

De vacht van de Vizsla vereist zeer minimale zorg. Ze moeten af en toe geborsteld worden met een stevige borstel Het is belangrijk om hun nagels bij te houden met knippen. De Vizsla is over het algemeen gezond, maar kan aanleg hebben tot hemofilie en heupdysplasie. Zij vinden een kou klimaat niet fijn.

Vacht van een Vizsla

De Vizsla is er in twee haarvariëteiten: de korte en de draadhaar. De korte haren liggen dichtbij het lichaam en zijn glanzend. Er is geen ondervacht. The draadhaar is hard en loszittend. Er is geen glans. De Vizsla vachtkleuren variëren van goudkleurig tot roodbruin. Ze verharen gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Vizsla

De Vizsla heeft zowel socialisatie als gehoorzaamheidscursussen nodig op een vroege leeftijd. Eigenaren van dit ras moeten hun gezag direct vanaf het begin duidelijk maken. Ze staan te popelen om te behagen en leren snel. De Vizsla heeft talenten op het gebied van tracking, ophalen en competitieve gehoorzaamheid. Harde methoden van opvoeding zal dit ras ruïneren. Zij hebben behoefte aan stevige, eerlijke en consequente opvoeding.

Activiteit en bewegen van een Vizsla

De Vizsla is een zeer actief ras die dagelijkse inspannende activiteiten nodig hebben. Ze gedijen het beste in een grote omheinde gebied of een aangelijnde wandeling met hun eigenaar. Ze hebben ook mentale stimulatie nodig, zoals speelsessies met hun familie om hun geluk te verzekeren. Vanwege hun enorme uithoudingsvermogen is het niet raadzaam ze in een appartement te houden.

Kenmerken van een Vizsla

  • Rasgroep: Voorstaande honden
  • Leeftijd:13 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 57-64cm, Teef 53-60cm
  • Gewicht: Reu 26-30 kg, Teef 22-26 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
1
Sociaal:
3

Ziektes bij een Vizsla

De Vizsla is een rashond die een redelijk hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Vizsla is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test