Rasbeschrijving van de Amerikaanse Cocker Spaniel

Sinds de 18e eeuw werd dit ras gebruikt op de boerderij en voor de jacht. Zij zijn een van de weinige rassen die in Amerika tot stand gekomen zijn en ze worden beschouwd als een zeldzaam ras. De Amerikaanse Cocker Spaniel is vrijwel onbekend buiten de Verenigde Staten.

Karakter

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een middelgrote hond. Zoals typisch is Spaniels jagen ze vol opwinding en enthousiasme. De Amerikaanse Cocker Spaniel is vriendelijk, bereid om te behagen en intelligent. Dit ras is een fervente jager, het zijn harde werkers en beminnelijke huisdieren.

Temperament

Dit ras is trouw, energiek, gehoorzaam en hardnekkig. Ze zijn over het algemeen vriendelijk met kinderen en andere huisdieren. Ze kunnen agressief zijn tegen honden die ze niet kennen. De Amerikaanse Cocker Spaniel is een ideale huishond. Als ze goed zijn opgevoed zijn ze vriendelijk naar vreemden. Ze kunnen zich hechten aan een bepaalde persoon binnen het gezin. Ze zijn een uitstekende waakhond, maar hebben de neiging om overdreven te blaffen. Veel Amerikaanse Cocker Spaniels zullen "jodelen" als ze opgewonden zijn. Ze houden van aandacht, maar zijn goed in staat om zichzelf te vermaken.

Verzorging

Amerikaanse Cocker Spaniels moeten minstens 2x per week grondig geborsteld worden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is met behulp van een milde shampoo. Het is essentieel dat de de natuurlijke oliën niet uit de vacht ontrokken worden. Incidenteel professioneel knippen van de vacht is aan te raden om dit ras vrij te houden van klitten.

Vacht

De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft een dubbele vacht, die onderscheidend is en weerbestendig. De buitenste laag varieert van strak gekruld tot golvend, terwijl de ondervacht dicht is en deze beschermt dit ras tegen het weer en water. De vacht is niet grof en niet zacht, maar enigszins olieachtig. De kleur kan donkere chocolade zijn, bruin, of vaste lever. Dit ras verhaard licht.

Trainen en opvoeden

De Amerikaanse Cocker Spaniel is traag met volwassen worden en het kan twee jaar duren voordat ze in staat zijn om een opleidingsprogramma te volgen. Echter vereisen ze een uitgebreide socialisatie op jonge leeftijd. Het kan moeilijk zijn om hun zindelijk te maken. Dit ras heeft een zeer gevoelige aard en reageert niet op agressieve of hardhandige trainingsmethodes. Als ze hardhandig worden gevoed, kunnen ze gaan "angstbijten". Het is belangrijk dat de opleiding worden gegeven met geduld, liefde, respect, consistentie en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen

Amerikaanse Cocker Spaniels vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en ze houden van zwemmen en jagen. Ze hebben de neiging om te zwerven, dus dagelijks joggen of wandelen moet aangelijnd worden gedaan. Ze profiteren van speelsessies, zoals frisbee of een spel van "halen". De Amerikaanse Cocker Spaniel zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen.

Kenmerken

Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
Leeftijd: 11 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 38 cm. Teef: 35 cm
Gewicht: ca 15 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:

Irene

geplaatst op 8 januari 2016 | 13:19

Ook ik heb een amerikaantje inmiddels haast 10 jaar jong (oud) een schat van een hond. Zij houdt van kinderen, honden, volwassen mensen. Wanneer het haar te veel wordt loopt ze gewoon weg. Ze houdt zielsveel van eten....!!! Ze gaat om de 8 weken naar de trimster en dat is dan ook hard nodig en ook voor haar beter, want ze kan absoluut niet tegen warmte.

brugel

geplaatst op 19 juni 2015 | 01:35

wij hebben er meer en ja 1 houd van eten, lady en van de baas of van degene die ze denkt te moeten beschermen. en dat doet ze ook heel goed. ze weet dat ie doof is en 86 jr. dat heb ik haar niet verteld hoor dus een wereld hond. waaks en lief en eerlijk voor de achterkleinkinderen van mijn ouders zonder dat ik dat haar heb geleerd. dus zo slim. ben zelf hondentrimster en reserve wereld kamp geweest en toen zag ik voor het eerst de am cocker spaniel. hij werd 3de ma met zou ie gewonnen hebben. we zijn nu 25jr verder en ik heb 2 am cockerspaniels met 4 pups. geweldig. mooiste ras ooit. er zijn er te koop maar niet voor iedereen. het zijn honden die 4 keer per jr getrimt moeten worden ongeacht kapsel. 0031645521294

H.D.Nonkes Spoelstra

geplaatst op 14 januari 2013 | 16:25

wij hebben ook een amerikaanse cocker spaniel. de vorige eigenaar had hem weggedaan want hij was te onderdanig. Mayka woont alweer 2 jaar bij ons ,het is een super hond.Kan goed met onze andere hond overweg en ook met onze katten. Hij is stapelgek op onze kleinkinderen.Als onze kleinkinderen komen vragen ze eerst naar Mayka dan pas naar ons. Mayka is onze super hond. Hij heeft maar een klein nadeeltje,nou ja, nadeeltje,hoj is geobserdeerd van eten.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test