Amerikaanse Cocker Spaniel: trouw en energiek

Alles wat je wilt weten over de Amerikaanse Cocker Spaniel

Over de Amerikaanse Cocker Spaniel

Sinds de 18e eeuw werd dit ras gebruikt op de boerderij en voor de jacht. Zij behoren tot één van de weinige rassen die in Amerika tot stand gekomen zijn. De Amerikaanse Cocker Spaniel is een zachtaardig en vrolijke hond. Ze zijn erg aanhankelijk en speels. Deze Spaniels zijn redelijk intelligent en luisteren vrij goed.

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een kleine, levendige hond met een grote persoonlijkheid. Deze honden zijn niet alleen liefdevol en aanhankelijk, maar ook zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze zijn ideaal voor families met kinderen en stellen, en worden vaak beschouwd als de perfecte gezelschapshond.

Wat kost een Amerikaanse Cocker Spaniel

De kosten voor een Amerikaanse Cocker Spaniel kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Amerikaanse Cocker Spaniel ergens tussen de € 800 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Amerikaanse Cocker Spaniel

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een middelgrote hond. Zoals typisch is Spaniels jagen ze vol opwinding en enthousiasme. De Amerikaanse Cocker Spaniel is vriendelijk, bereid om te behagen en intelligent. Dit ras is een fervente jager, het zijn harde werkers en beminnelijke huisdieren.

Temperament van een Amerikaanse Cocker Spaniel

Dit ras is trouw, energiek, gehoorzaam en hardnekkig. Met kinderen kunnen ze het uitstekend vinden. Het is een hond die niet snel ergens voor wegloopt en met soortgenoten kunnen ze het over het algemeen zeer goed vinden. De Amerikaanse Cocker Spaniel is een ideale huishond. Ze kunnen zich hechten aan een bepaalde persoon binnen het gezin. Aangezien ze redelijk kunnen gaan blaffen als ze iets zien of horen zijn het uitstekende waakhonden. Wel hebben ze de neiging om meer dan nodig te blaffen. Veel Amerikaanse Cocker Spaniels zullen "jodelen" als ze opgewonden zijn. Ze houden van aandacht, maar zijn goed in staat om zichzelf te vermaken.

Verzorging van een Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniels moeten minstens 2x per week grondig geborsteld worden. Wassen mag alleen worden gedaan als het absoluut noodzakelijk is met behulp van een milde shampoo. Het is essentieel dat de de natuurlijke oliën niet uit de vacht onttrokken worden. Incidenteel professioneel knippen van de vacht is aan te raden om dit ras vrij te houden van klitten.

Vacht van een Amerikaanse Cocker Spaniel

De Amerikaanse Cocker Spaniel heeft een dubbele vacht, die onderscheidend is en weerbestendig. De buitenste laag varieert van strak gekruld tot golvend, terwijl de ondervacht dicht is en deze beschermt dit ras tegen het weer en water. De vacht is niet grof en niet zacht, maar enigszins olieachtig. De kleur kan donkere chocolade zijn, bruin, of vaste lever. Dit ras verhaard licht.

Trainen en opvoeden van een Amerikaanse Cocker Spaniel

De Amerikaanse Cocker Spaniel is traag met volwassen worden en het kan twee jaar duren voordat ze in staat zijn om een opleidingsprogramma te volgen. Echter vereisen ze een uitgebreide socialisatie op jonge leeftijd. Het kan moeilijk zijn om hun zindelijk te maken. Dit ras heeft een zeer gevoelige aard en reageert niet op agressieve of hardhandige trainingsmethodes. Als ze hardhandig worden gevoed, kunnen ze gaan "angstbijten". Het is belangrijk dat de opleiding worden gegeven met geduld, liefde, respect, consistentie en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen van een Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniels vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en ze houden van zwemmen en jagen. Ze hebben de neiging om te gaan 'zwerven', dus, mits goed getraind, wordt het aanbevolen de hond aangelijnd te houden. Ze beleven erg veel plezier aan speelsessies, zoals frisbee of een spel van "halen". De Amerikaanse Cocker Spaniel zal het goed doen in een appartement op voorwaarde dat ze voldoende lichaamsbeweging krijgen.

Kenmerken van een Amerikaanse Cocker Spaniel

  • Rasgroep: Retrievers, Spaniels en Waterhonden
  • Leeftijd: 11-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 37-39 cm. Teef: 34-37 cm
  • Gewicht: Reu: 7-14 kg. Teef: 7-14 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Amerikaanse Cocker Spaniel

De Amerikaanse Cocker Spaniel is een rashond die een zeer hoog risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Amerikaanse Cocker Spaniel is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test