Gull Dong

Alles wat je wilt weten over de Gull Dong

Rasbeschrijving van de Gull Dong

De Gull Dong, ook wel de Pakistaanse Bulldog komt uit Pakistan en is ontstaan door het kruisen van twee rassen, namelijk Gull Terriers (Pakistaanse Bull Terriers) en de Pakistaanse Mastiffs. Ze bezitten de grootte en de kracht van de Pakistaanse Mastiffs en de snelheid en de behendigheid van de Gull Terrier . In Pakistan wordt deze hond vaak gebruikt voor de jacht, erfbewaking, jacht op beren en voor hondengevechten. De Gull Dong is een zeer gespierd en krachtig ras. Het is sterk gebouwd met een diepe borst en een enorme schedel.

Karakter van een Gull Dong

De Gull Dong is een zeer liefdevolle en trouwe hond die de neiging heeft om dominant te zijn en heeft daarom een stevige leider nodig. Indien de hond niet goed onder controle gehouden kan worden, dan kan dit resulteren in agressiviteit. Ze komen het beste tot hun echt als ze onderdeel uit mogen maken van het gezin.

Temperament van een Gull Dong

Het zijn uitstekende werkhonden die hun opdrachten erg serieus nemen. Een taak als waakhond lijkt ze op het lijf geschreven. Training en socialisatie moet vanaf pup af aan mee begonnen worden. Het is een ras die zeer trouw is aan hun familie en ze zullen alles doen om hen indien nodig te beschermen. Gull Dongs zijn zeer alert en wendbaar. In Pakistan staan ze bekend om hun mogelijkheden bij de berenjacht. Een volwassen Gull Dong zal niet schromen om een beer proberen uit te schakelen. Met een goede training en genoeg lichaamsbeweging en een zeer stevige en consequente baas is het een rustige en gehoorzame hond.

Verzorging van een Gull Dong

De korte vacht is gemakkelijk te verzorgen. Heel af en toe borstelen om dode haren te verwijderen is genoeg. Dit ras verhaard gemiddeld.

Vacht van een Gull Dong

Zijn korte, gladde, vlakke vacht komt in varianten van wit, zwart, grijs en gestroomd.

Trainen en opvoeden van een Gull Dong

Het zijn zeer intelligente honden en willen echt werken voor de baas. Door hun intelligentie zijn ze zeer makkelijk trainbaar.

Activiteit en bewegen van een Gull Dong

Deze atletische hond heeft veel dagelijkse oefening nodig en wil werken. Ze houden van inspannende activiteiten, bij voorkeur gecombineerd met een opleiding, want deze honden zijn zeer intelligent en hunkeren naar een goede uitdaging.
Bron foto: User:Sahilthakur 25, Gull terr in india owned by Sahil thakur 2014-05-29 17-44, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Gull Dong

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd:10 - 13 jaar
  • Schofthoogte: Reu 88 - 106 cm, Teef 76 - 86 cm
  • Gewicht: 40 - 63 kg
Grootte:
7
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
2
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test