De Gull Dong: een werkhond die zijn werk serieus neemt

Alles wat je wilt weten over de Gull Dong

Over de Gull Dong

De Gull Dong, ook wel de Pakistaanse Bulldog komt uit Pakistan en is ontstaan door het kruisen van twee rassen, namelijk Gull Terriers (Pakistaanse Bull Terriers) en de Pakistaanse Mastiffs. Ze bezitten de grootte en de kracht van de Pakistaanse Mastiffs en de snelheid en de behendigheid van de Gull Terrier . In Pakistan wordt deze hond vaak gebruikt voor de jacht, erfbewaking, jacht op beren en voor hondengevechten. De Gull Dong is een zeer gespierd en krachtig ras. Het is sterk gebouwd met een diepe borst en een enorme schedel.

Wat kost een Gull Dong

De kosten voor een Gull Dong zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Gull Dong.

Karakter van een Gull Dong

De Gull Dong is een zeer liefdevolle en trouwe hond die de neiging heeft om dominant te zijn en heeft daarom een stevige leider nodig. Indien de hond niet goed onder controle gehouden kan worden, dan kan dit resulteren in agressiviteit. Ze komen het beste tot hun echt als ze onderdeel uit mogen maken van het gezin.

Temperament van een Gull Dong

Het zijn uitstekende werkhonden die hun opdrachten erg serieus nemen. Een taak als waakhond lijkt ze op het lijf geschreven. Training en socialisatie moet vanaf pup af aan mee begonnen worden. Het is een ras die zeer trouw is aan hun familie en ze zullen alles doen om hen indien nodig te beschermen. Gull Dongs zijn zeer alert en wendbaar. In Pakistan staan ze bekend om hun mogelijkheden bij de berenjacht. Een volwassen Gull Dong zal niet schromen om een beer proberen uit te schakelen. Met een goede training en genoeg lichaamsbeweging en een zeer stevige en consequente baas is het een rustige en gehoorzame hond.

Verzorging van een Gull Dong

Wat betreft verzorging heeft de Gull Dong niet veel nodig. Het is een kortharige hond die niet veel verhaart, dus regelmatig borstelen om losse haren te verwijderen is voldoende. De oren moeten regelmatig worden gecontroleerd op ophoping van vuil en vocht, en de tanden moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om tandheelkundige problemen te voorkomen.

Vacht van een Gull Dong

De Gull Dong heeft een korte en gladde vacht die gemakkelijk te verzorgen is. Wat betreft kleuren, komen de Gull Dongs meestal voor in effen zwart, bruin of beige. Soms hebben ze ook witte aftekeningen op de borst en/of poten.

Trainen en opvoeden van een Gull Dong

De Gull Dong is een zeer intelligente hond en is van nature gehoorzaam, maar kan soms ook koppig zijn. Het is belangrijk om ze op jonge leeftijd te trainen en te socialiseren om ervoor te zorgen dat ze goed met andere dieren en mensen omgaan. Met consistente en positieve training reageren ze goed en zijn ze in staat om complexe commando's te leren.

Het is ook belangrijk om grenzen te stellen en duidelijk te zijn over wat wel en niet acceptabel gedrag is. Straffen werkt niet goed bij dit ras en kan leiden tot verzet. Belonen en positieve bekrachtiging zijn de beste methoden om deze honden te trainen.

Activiteit en bewegen van een Gull Dong

De Gull Dong is een energieke hond die veel beweging nodig heeft om gezond en gelukkig te blijven. Dagelijks lange wandelingen en speeltijd in een omheinde ruimte zijn essentieel voor hun welzijn. Omdat het een atletische hond is, doet hij het ook goed in behendigheidswedstrijden en andere activiteiten die fysieke uitdagingen bieden. Zorg er wel voor dat de Gull Dong pas na de groeiperiode van anderhalf jaar dergelijke activiteiten onderneemt, zodat hij zich volledig kan ontwikkelen en blessures voorkomen kunnen worden.

Kenmerken van een Gull Dong

  • Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
  • Leeftijd: 10-12 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 88-106 cm. Teef: 76-86 cm
  • Gewicht: Reu: 40-63 kg. Teef: 40-63 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Gull Dong

De Gull Dong is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Gull Dong is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


ImageSource: User:Sahilthakur 25, Gull terr in india owned by Sahil thakur 2014-05-29 17-44, CC BY-SA 3.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test