De Canis Panther: oerinstinct om te beschermen

Alles wat je wilt weten over de Canis Panther

Over de Canis Panther

De Canis Panther is zwaar gespierd met een brede borst en kaak. Hun oren zijn afgesneden en de staart wordt gecoupeerd. Dit ras werd in de jaren 70 in de Verenigde Staten ontwikkeld door drie heren, namelijk de heer Cleotha "Scorpio" Jones, de heer Michael Stratten en de heer Lucas Lopez. Als basis van deze hond werden de rassen Duitse Dog, de zwarte Labrador, de Dobermann en de Staffordshire Terriër gebruikt. Inmiddels is dit een volwaardig ras geworden in Amerika en zijn er al diverse stambomen vastgesteld. Tijdens de totstandkoming van dit ras werden tevens de Mastiff rassen, De Cane Corso en de Bordeaux dog gebruikt.

Wat kost een Canis Panther

De kosten voor een Canis Panther zijn bij ons niet bekend. Dit kan te maken hebben met de zeldzaamheid van het ras in Nederland of omdat er geen gegevens gepubliceerd worden over de verkoopprijs van een Canis Panther.

Karakter van een Canis Panther

Dit ras is vooral gericht op persoonlijke / familie bescherming. Een Canis Panther kan worden gehouden als huisdier, maar het instinct om te beschermen is dusdanig sterk dat voorzichtigheid geboden is. Ze worden in Amerika vaak gebruikt als waakhond, of K9 / politie-hond.

De karakterbeschrijving van de Canis Panther is dat ze zijn zeer waaks en alert, en uitstekende waakhonden zijn. Ze zijn ook zeer loyaal en beschermend ten opzichte van hun eigenaar en familie. Canis Panthers hebben een sterk verlangen om te werken en uitdagingen aan te gaan

Temperament van een Canis Panther

Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid en persoonlijke bescherming en het zijn zeer goede waakhonden. Ze zijn zeer defensief ten opzichte van hun grondgebied. Noodzakelijk is dat de hond goed gesocialiseerd wordt, bij voorkeur al op een jonge leeftijd. Met name bij kinderen is dit erg belangrijk aangezien dit ras de neiging heeft om erg wantrouwig tegenover vreemden te zijn. Als de Canis Panther iemand eenmaal kent, dan is er niks meer aan de hand. De eigenaar moet in ieder geval echt de rol van de leider op zich nemen, gebeurt dit niet, dan zal de Canis Panther het leiderschap over nemen.

Verzorging van een Canis Panther

De Canis Panther is een ras dat relatief weinig verzorging nodig heeft. De korte, dichte vacht hoeft niet vaak geborsteld te worden en kan gewoon met water worden schoongemaakt als dat nodig is. Wel is het belangrijk om regelmatig de oren van de hond schoon te maken en te controleren op teken. De nagels moeten indien nodig geknipt worden

Vacht van een Canis Panther

De Canis Panther heeft een korte, dichte en glanzende vacht die weinig verzorging nodig heeft. Hun vacht is kort en de kleuren die voorkomen zijn zwart, bruin en blauw / grijs. De Canis Panthers heeft maar één kleur. De vacht van de Canis Panther is niet hypoallergeen en ze verharen gemiddeld. Het regelmatig borstelen van de vacht kan helpen om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden.

Trainen en opvoeden van een Canis Panther

De Canis Panther is een ras dat intelligent en leergierig is en een goede opleiding kan volgen. Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met de training en socialisatie van deze hond. Een ervaren trainer kan helpen bij het opvoeden van deze krachtige hond.

De Canis Panther heeft een sterke wil en kan soms koppig zijn, dus de training moet consistent en geduldig zijn. Positieve bekrachtiging is de beste methode om deze hond te trainen. Het is belangrijk om de training leuk en interessant te houden, zodat de hond gemotiveerd blijft om te leren.

Naast basiscommando's zoals zitten, liggen en blijven, moet de Canis Panther ook worden getraind in gehoorzaamheid en sociaal gedrag. Het is belangrijk om hem te leren om te gaan met andere honden en mensen, om agressie te voorkomen.

Activiteit en bewegen van een Canis Panther

Een Canis Panther is een actieve en energieke hond, die regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft om gezond te blijven. Ze hebben veel ruimte nodig om te bewegen en te rennen, dus een huis met een grote tuin is ideaal voor hen. Ze houden ook van lange wandelingen en hardlopen, dus ze zijn geschikt voor actieve eigenaren die graag buiten zijn. Omdat ze zo energiek zijn, hebben ze ook mentale stimulatie nodig om zich niet te vervelen. Het is daarom belangrijk om hen regelmatig te trainen en te spelen met interactieve speeltjes. Een gebrek aan lichaamsbeweging en mentale stimulatie kan leiden tot destructief gedrag

Kenmerken van een Canis Panther

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 10-11 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 60-76 cm. Teef: 60-76 cm
  • Gewicht: Reu: 38-63 kg. Teef: 38-63 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Canis Panther

De Canis Panther is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Canis Panther is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Image source: DogInformationTV, Canis-Panther-Pictures, CC BY-SA 4.0

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test