Rasbeschrijving van de Canis Panther

De Canis Panther is zwaar gespierd met een brede borst en kaak. Hun oren zijn afgesneden en de staart wordt gecoupeerd. Dit ras werd in de jaren 70 in de Verenigde Staten ontwikkeld door drie heren, namelijk de heer Cleotha "Scorpio" Jones, de heer Michael Stratten en de heer Lucas Lopez. Als basis van deze hond werden de rassen Duitse Dog, de zwarte Labrador, de Dobermann en de Staffordshire Terriër gebruikt. Inmiddels is dit een volwaadig ras geworden in Amerika en zijn er al diverse stambomen vastgesteld. Tijdens de tot standkoming van dit ras werden tevens de Mastiff rassen, De Cane Corso en de Bordeauxdog gebruikt.

Karakter

Dit ras is vooral gericht op persoonlijke / familie bescherming. Een Canis Panther kan worden gehouden als huisdier, maar het instinct om te beschermen is dusdanig sterk dat voorzichtigheid geboden is. Ze worden in Amerika vaak gebruikt als waakhond, of K9 / politie-hond.

Temperament

Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid en persoonlijke bescherming en het zijn zeer goede waakhonden. Ze zijn zeer defensief ten opzichte van hun grondgebied. Noodzakelijk is dat de hond goed gesocialiseerd wordt, bij voorkeur al op een jonge leeftijd. Met name bij kinderen is dit erg belangrijk aangezien dit ras de neiging heeft om erg wantrouwig tegenover vreemden te zijn. Als de Canis Panther iemand eenmaal kent, dan is er niks meer aan de hand. De eigenaar moet in ieder geval echt de rol van de leider op zich nemen, gebeurt dit niet, dan zal de Canis Panther het leiderschap over nemen.

Verzorging

Af en toe met een rubberen borstel de vacht kammen is meer dan genoed. Dit ras heeft verder geen onderhoud nodig aan de vacht.

Vacht

Hun vacht is kort en de kleuren die voorkomen zijn zwart, bruin en blauw / grijs. De Canis Panthers heeft maar één kleur.

Trainen en opvoeden

Ze zijn zeer intelligent, gemakkelijk te trainen en zeer loyaal. Ze blinken uit in gehoorzaamheid, behendigheid en persoonlijke bescherming en het zijn zeer goede waakhonden, zijn zeer defensief van hun grondgebied. De hond moet goed gesocialiseerd worden, bij voorkeur van pup af aan bij zowel soortgenoten als de mens.

Activiteit en bewegen

Dit ras heeft erg veel ruimte nodig om rond te kunnen struinen. Hebben ze die mogelijkheid niet, dan moet er frequent en lang met hun gewandeld worden.
Bron foto:DogInformationTV, Canis-Panther-Pictures, CC BY-SA 4.0

Kenmerken

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 60 - 76 cm
Gewicht: 38 - 63 kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test