Zwarte Russische Terrier

Rasbeschrijving van de Zwarte Russische Terrier

De Zwarte Russische Terrier is een groot formaat hond met een vierkante of iets uitgerekt lijf. Deze hond past zich zeer makkelijk aan aan het klimaat waarin hij opgroeit, is intelligent en goed trainbaar. Het is een actief en waardig ras en zal van elke activiteit genieten die hij samen met de baas mag doen. Hij is het gelukkigst als hij een baas heeft die hem wil laten werken, zoals bijvoorbeeld spelletjes spelen, gehoorzaamheidstrainingen en behendigheidstrainingen.

Karakter van een Zwarte Russische Terrier

Zwarte Russische Terriers zijn intelligent, loyaal, sterk, duurzaam, moedig, zelfbewust beschermend en betrouwbaar. Ze hebben een evenwichtig temperament en zijn makkelijke leerlingen. Zwarte Russische Terriers zijn een prachtige metgezel en een trouw familielid.

Temperament van een Zwarte Russische Terrier

Het is een actief, winterhard groot ras met een stabiel temperament, maar is zeer levendig en heeft sterke verdedigings-instincten: ongewenste bezoekers worden gestopt. Deze hond is taai, moedig, alert en loyaal. Dit ras kan goed opschieten met kinderen en andere dieren, mits er een goede socialisatie heeft plaatsgevonden.

Verzorging van een Zwarte Russische Terrier

Wekelijkse verzorging met borstel en kam is noodzakelijk. De oren, nagels en tanden vereisen veel aandacht. De vacht moet ongeveer 3 tot 4 keer per jaar geknipt worden.

Vacht van een Zwarte Russische Terrier

De vacht is ruw, stug en zeer dicht en beslaat het hele lichaam en de ondervacht is overal aanwezig. De vacht vormt een ruwe, borstelige snor op de bovenlip en een baard op de onderlip. Op de hals en de schoft is de vacht langer en vormen er manen. Dit ras verhaard licht.

Trainen en opvoeden van een Zwarte Russische Terrier

Training is een eitje aangezien dit ras intelligent is en over probleemoplossende vaardigheden beschikt.

Activiteit en bewegen van een Zwarte Russische Terrier

Dit ras zal het goed doen in de stad maar ook in een landelijke omgeving. Zwarte Russische Terriers zijn het gelukkigst als ze werk krijgen, zoals spelletjes, behendigheidstraining en gehoorzaamheidstraining.
Bron foto: anonymous, Black Russian Terrier Image 001, CC BY 2.0

Kenmerken van een Zwarte Russische Terrier

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 tot 11 jaar
Schofthoogte: 63 - 76cm
Gewicht: 36 - 68kg
Grootte:
6
Beweging:
3
Waakhond:
5
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test