Rasbeschrijving van de Zwarte Russische Terrier

De Zwarte Russische Terrier is een groot formaat hond met een vierkante of iets uitgerekt lijf. Deze hond past zich zeer makkelijk aan aan het klimaat waarin hij opgroeit, is intelligent en goed trainbaar. Het is een actief en waardig ras en zal van elke activiteit genieten die hij samen met de baas mag doen. Hij is het gelukkigst als hij een baas heeft die hem wil laten werken, zoals bijvoorbeeld spelletjes spelen, gehoorzaamheidstrainingen en behendigheidstrainingen.

Karakter

Zwarte Russische Terriers zijn intelligent, loyaal, sterk, duurzaam, moedig, zelfbewust beschermend en betrouwbaar. Ze hebben een evenwichtig temperament en zijn makkelijke leerlingen. Zwarte Russische Terriers zijn een prachtige metgezel en een trouw familielid.

Temperament

Het is een actief, winterhard groot ras met een stabiel temperament, maar is zeer levendig en heeft sterke verdedigings-instincten: ongewenste bezoekers worden gestopt. Deze hond is taai, moedig, alert en loyaal. Dit ras kan goed opschieten met kinderen en andere dieren, mits er een goede socialisatie heeft plaatsgevonden.

Verzorging

Wekelijkse verzorging met borstel en kam is noodzakelijk. De oren, nagels en tanden vereisen veel aandacht. De vacht moet ongeveer 3 tot 4 keer per jaar geknipt worden.

Vacht

De vacht is ruw, stug en zeer dicht en beslaat het hele lichaam en de ondervacht is overal aanwezig. De vacht vormt een ruwe, borstelige snor op de bovenlip en een baard op de onderlip. Op de hals en de schoft is de vacht langer en vormen er manen. Dit ras verhaard licht.

Trainen en opvoeden

Training is een eitje aangezien dit ras intelligent is en over probleemoplossende vaardigheden beschikt.

Activiteit en bewegen

Dit ras zal het goed doen in de stad maar ook in een landelijke omgeving. Zwarte Russische Terriers zijn het gelukkigst als ze werk krijgen, zoals spelletjes, behendigheidstraining en gehoorzaamheidstraining.
Bron foto: anonymous, Black Russian Terrier Image 001, CC BY 2.0

Kenmerken

Rasgroep: Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennenhonden
Leeftijd: 10 tot 11 jaar
Schofthoogte: 63 - 76cm
Gewicht: 36 - 68kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test