Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond: alles wat je wilt weten over dit ras.

Rasbeschrijving van de Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond is enorm gegroeid in populariteit en dat is niet erg verwonderlijk aangezien het een uitstekende hond is om in huis te hebben. Ze kunnen afstandelijk zijn tegen over vreemden, maar hebben een elegante verschijning en zijn voor de baas zeer toegewijd. Dit ras is zeer loyaal, maar zoals net al gezegd kunnen ze terughoudend zijn in de buurt vreemden. Socialisatie is een must voor dit ras.

Karakter van een Afghaanse windhond

De Afghaanse Windhond is niet alleen erg mooi, maar het is ook een intelligent ras. Het is een hond die vanwege zijn mooie verschijning vaak wordt gezien in hondenshows. De Afghaanse windhond is zeer waardig, maar let op, als ze niet goed opgevoed worden kunnen ze erg ongehoorzaam zijn.

Temperament van een Afghaanse windhond

Een korte bondige omschrijving van hun karakter is lief, trouw en aanhankelijk. De Afghaan is echter heel erg gevoelig en hier moet men ook rekening mee houden tijdens de opvoeding en hun verdere leven. Ze doen het goed met oudere kinderen en kunnen uitzonderlijk goed met andere dieren. Uiteraard, zoals bij elke hond, op voorwaarde dat ze goed gesocialiseerd zijn.

Verzorging van een Afghaanse windhond

De zeer mooie vacht van de Afghaanse Windhond vereist nogal wat aandacht. Eens per week wassen is noodzakelijk om de vacht klitvrij te houden. Het verzuimen van borstelen van de vacht kan als gevolg hebben dat deze erg stug wordt en daardoor kunnen er problemen komen. Speciale verzorging-gereedschap is nodig voor dit ras.

Vacht van een Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond heeft een dikke en zijdeachtige vacht met een zeer fijne structuur.

Trainen en opvoeden van een Afghaanse windhond

Omdat de Afghaanse windhond een gevoelig hond is, moet dit ras rustig worden opgeleid, maar wel consequent. Als ze niet de juiste training en socialisatie krijgen, kan dit ras destructief en ongehoorzaam worden . Gehoorzaamheid cursussen worden daarom aanbevolen.

Activiteit en bewegen van een Afghaanse windhond

De Afghaanse windhond moet altijd in een veilig en omheind gebied lopen. Dit ras heeft zeker de regelmatige dagelijkse wandelingen nodig. Vers water moet altijd beschikbaar zijn omdat dit ras een lange vacht heeft, wat er toe kan leiden dat hij te warm wordt. Elke dag dertig minuten lopen wordt aanbevolen.

Kenmerken van een Afghaanse windhond

  • Rasgroep: Windhonden
  • Leeftijd:12 - 14 jaar
  • Schofthoogte: Reu 67-73cm, Teef 62- 65cm.
  • Gewicht: 23-27 kg
Grootte:
4
Beweging:
3
Waakhond:
4
Onderhoud:
4
Sociaal:
3

Welke ziektes komen voor bij een Afghaanse windhond

Van een Afghaanse windhond is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test