De Bracco Italiano: een actieve en intelligentie hond

Alles wat je wilt weten over de Bracco Italiano

Over de Bracco Italiano

De Bracco Italiano komt van oorsprong uit Italië en daar werd dit oude ras zeer gewaardeerd door aristocratie om op gevederd wild te jagen. Begin 1900 was dit ras bijna uitgestorven. Er werd nieuw leven ingeblazen en op die manier gered door de Italiaanse fokker Ferdinando Delor de Ferrabonc.

De Bracco Italiano is een middelgrote, intelligente en actieve hond die hardwerkend en uiterst speels is. De Bracco Italiano is ideaal voor actieve eigenaren die van buitensporten houden.

Wat kost een Bracco Italiano

De kosten voor een Bracco Italiano kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Bracco Italiano ergens tussen de € 1.250 en de € 1.500 zal liggen.

Karakter van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano is gespierd, sterk en heeft een opvallend gevormd hoofd. Dit ras vertoont een ernstige uitdrukking, heeft een krachtige uitstraling en is vierkant gebouwd.

De Bracco Italiano is een zeer actieve en energieke hond met een opgewekte en speelse karakter. Hij is zeer sociaal en heeft een sterk verlangen om dicht bij zijn baasje te zijn. Hij is een geweldige jager en is ook geschikt als gezelschapshond. De Bracco Italiano is intelligent en snel in het oppikken van nieuwe commando's en trucs, maar heeft ook een sterk onafhankelijkheidstrekje. Hij is zeer trouw aan zijn baasje en is een geweldige waakhond.

Temperament van een Bracco Italiano

Bracco Italiano's zijn stil, zacht en loyaal. De Bracco Italiano heeft een nauw band met zijn familie. Ze doen het goed met oudere kinderen, honden en andere huisdieren. Ze zijn actief, energiek en aanhankelijk.

Evenwichtig en vriendelijk

De Bracco Italiano staat bekend om zijn evenwichtige en vriendelijke karakter. Ze zijn intelligent, aanhankelijk en hebben een sterke band met hun eigenaar. Dit maakt ze zeer geschikt als gezinshond. De Bracco Italiano heeft echter wel een consequente en ervaren eigenaar nodig, omdat ze soms eigenwijs kunnen zijn en een hoge prooidrift hebben. Ze zijn van nature actief en energiek, maar kunnen ook rustig zijn in huis. Over het algemeen zijn ze sociaal met andere honden en ook met kinderen kunnen ze goed overweg.

Verzorging van een Bracco Italiano

Bracco Italiano's moeten regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk regelmatig de oren te controleren en te reinigen. Bracco Italiano's zijn gevoelig voor heupdysplasie, oogproblemen, en oorontstekingen.

Vacht van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano heeft een korte en dichte vacht met een glanzende uitstraling. De kleur van de vacht kan variëren van wit tot licht oranje, amber, kastanjebruin en gestroomd met of zonder witte aftekeningen op de borst, benen en staart. De vacht heeft weinig onderhoud nodig, maar moet regelmatig geborsteld worden om losse haren en vuil te verwijderen. Daarnaast moeten de oren regelmatig schoongemaakt worden om oorinfecties te voorkomen. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een intelligente hond die goed te trainen en op te voeden is, mits de training en opvoeding op een positieve manier plaatsvinden. Het is belangrijk om de hond te socialiseren met andere honden en mensen om te voorkomen dat hij verlegen of agressief wordt. Deze hond heeft een sterke prooidrift en kan snel afgeleid worden door interessante geuren, dus een goede gehoorzaamheidstraining is essentieel. Het gebruik van positieve versterking, zoals beloningen en lof, werkt het beste bij deze hond. Het is ook belangrijk om de hond voldoende mentale en fysieke stimulatie te bieden, zoals speurwerk of jachttraining, om te voorkomen dat hij zich gaat vervelen en ongewenst gedrag gaat vertonen.

Activiteit en bewegen van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een actief ras dat veel beweging en lichaamsbeweging nodig heeft. Het is belangrijk om hem dagelijks lange wandelingen te geven en hem de mogelijkheid te geven om te rennen en te spelen in een veilige omgeving, bijvoorbeeld in een omheinde tuin. Dit ras heeft een grote behoefte aan mentale stimulatie en uitdaging, dus het is aan te raden om gehoorzaamheidstraining en andere hersenwerkactiviteiten te doen, zoals apporteren, speuren en behendigheid. Het is belangrijk om te onthouden dat de Bracco Italiano een jachthond is en daarom een sterke neiging heeft om achter geuren aan te gaan en te verkennen. Daarom is het belangrijk om hem altijd aan de lijn te houden tijdens wandelingen en hem een goede gehoorzaamheidstraining te geven om ervoor te zorgen dat hij altijd onder controle blijft.

Kenmerken van een Bracco Italiano

  • Rasgroep: Voorstaande honden
  • Leeftijd: 12-13 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 55-66 cm. Teef: 55-66 cm
  • Gewicht: Reu: 24-39 kg. Teef: 24-39 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Bracco Italiano

De Bracco Italiano is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Bracco Italiano is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:


Image source: Rei Momo, Bracco italiano in zuidermeer nl, cropped, resized, CC0 1.0

Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test