Rasbeschrijving van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano komt van oorsprong uit Italië en daar werd dit oude ras zeer gewaardeerd door aristocratie om op gevederd wild te jagen. Begin 1900 was dit ras bijna uitgestorven. Er werd nieuw leven ingeblazen en op die manier gered door de Italiaanse fokker Ferdinando Delor de Ferrabonc.

Karakter

De Bracco Italiano is gespierd, sterk en heeft een opvallend gevormd hoofd. Dit ras vertoont een ernstige uitdrukking, heeft een krachtige uitstraling en is vierkant gebouwd.

Temperament

Bracco Italiano's zijn stil, zacht en loyaal. De Bracco Italiano heeft een nauw band met zijn familie. Ze doen het goed met oudere kinderen, honden en andere huisdieren. Ze zijn actief, energiek en aanhankelijk. De Bracco Italiano kan niet goed tegen alleen zijn en genegeerd worden. De rashond is intelligent, behendig en krachtig. Hoewel het hun instinct is om te jagen, zijn het zeer uitstekende metgezellen. Dit ras wordt niet aanbevolen onervaren hondenbezitters.

Verzorging

Bracco Italiano's moeten regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk regelmatig de oren te controleren en te reinigen. Bracco Italiano's zijn gevoelig voor heupdysplasie, oogproblemen, en oorontstekingen.

Vacht

De vacht van de Bracco Italiano is glanzend, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden

De Bracco Italiano heeft een rustige manier van opvoeden nodig. Ze zijn snel in leren, maar kunnen koppig zijn. Dit ras vereist een goede socialisatie en elementaire gehoorzaamheid. Bracco Italiano's zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met geduld, consistentie, stevigheid en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen

Het ras de Bracco Italiano wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Bracco Italiano gedijt op jacht, zwemmen en interactie. Ze doen het best in een landelijke omgeving met ruimte om rond te kunnen lopen. Ze genieten en blinken uit in activiteiten zoals tracking, wandelen, fietsen, joggen, en zoek-en reddingsacties.

Kenmerken

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: -
Schofthoogte: 55-66cm
Gewicht: 24-39kg
Grootte:
Beweging:
Waakhond:
Onderhoud:
Sociaal:
Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Hou mij op de hoogte bij reacties.

Plaats je bericht

Lees hier ons privacy statement

Je reactie wordt verwerkt

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test