Rasbeschrijving van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano komt van oorsprong uit Italië en daar werd dit oude ras zeer gewaardeerd door aristocratie om op gevederd wild te jagen. Begin 1900 was dit ras bijna uitgestorven. Er werd nieuw leven ingeblazen en op die manier gered door de Italiaanse fokker Ferdinando Delor de Ferrabonc.

Karakter van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano is gespierd, sterk en heeft een opvallend gevormd hoofd. Dit ras vertoont een ernstige uitdrukking, heeft een krachtige uitstraling en is vierkant gebouwd.

Temperament van een Bracco Italiano

Bracco Italiano's zijn stil, zacht en loyaal. De Bracco Italiano heeft een nauw band met zijn familie. Ze doen het goed met oudere kinderen, honden en andere huisdieren. Ze zijn actief, energiek en aanhankelijk. De Bracco Italiano kan niet goed tegen alleen zijn en genegeerd worden. De rashond is intelligent, behendig en krachtig. Hoewel het hun instinct is om te jagen, zijn het zeer uitstekende metgezellen. Dit ras wordt niet aanbevolen onervaren hondenbezitters.

Verzorging van een Bracco Italiano

Bracco Italiano's moeten regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk regelmatig de oren te controleren en te reinigen. Bracco Italiano's zijn gevoelig voor heupdysplasie, oogproblemen, en oorontstekingen.

Vacht van een Bracco Italiano

De vacht van de Bracco Italiano is glanzend, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano heeft een rustige manier van opvoeden nodig. Ze zijn snel in leren, maar kunnen koppig zijn. Dit ras vereist een goede socialisatie en elementaire gehoorzaamheid. Bracco Italiano's zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met geduld, consistentie, stevigheid en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen van een Bracco Italiano

Het ras de Bracco Italiano wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Bracco Italiano gedijt op jacht, zwemmen en interactie. Ze doen het best in een landelijke omgeving met ruimte om rond te kunnen lopen. Ze genieten en blinken uit in activiteiten zoals tracking, wandelen, fietsen, joggen, en zoek-en reddingsacties.

Kenmerken van een Bracco Italiano

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: -
Schofthoogte: 55-66cm
Gewicht: 24-39kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Bracco Italiano Cataract   Oorontsteking   Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test