Bracco Italiano

Alles wat je wilt weten over de Bracco Italiano

Rasbeschrijving van de Bracco Italiano

De Bracco Italiano komt van oorsprong uit Italië en daar werd dit oude ras zeer gewaardeerd door aristocratie om op gevederd wild te jagen. Begin 1900 was dit ras bijna uitgestorven. Er werd nieuw leven ingeblazen en op die manier gered door de Italiaanse fokker Ferdinando Delor de Ferrabonc.

Karakter van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano is gespierd, sterk en heeft een opvallend gevormd hoofd. Dit ras vertoont een ernstige uitdrukking, heeft een krachtige uitstraling en is vierkant gebouwd.

Temperament van een Bracco Italiano

Bracco Italiano's zijn stil, zacht en loyaal. De Bracco Italiano heeft een nauw band met zijn familie. Ze doen het goed met oudere kinderen, honden en andere huisdieren. Ze zijn actief, energiek en aanhankelijk. De Bracco Italiano kan niet goed tegen alleen zijn en genegeerd worden. De rashond is intelligent, behendig en krachtig. Hoewel het hun instinct is om te jagen, zijn het zeer uitstekende metgezellen. Dit ras wordt niet aanbevolen onervaren hondenbezitters.

Verzorging van een Bracco Italiano

Bracco Italiano's moeten regelmatig geborsteld worden met een stevige borstel om losse en dode haren te verwijderen. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk regelmatig de oren te controleren en te reinigen. Bracco Italiano's zijn gevoelig voor heupdysplasie, oogproblemen, en oorontstekingen.

Vacht van een Bracco Italiano

De vacht van de Bracco Italiano is glanzend, dicht en kort. Dit ras verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Bracco Italiano

De Bracco Italiano heeft een rustige manier van opvoeden nodig. Ze zijn snel in leren, maar kunnen koppig zijn. Dit ras vereist een goede socialisatie en elementaire gehoorzaamheid. Bracco Italiano's zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met geduld, consistentie, stevigheid en eerlijkheid.

Activiteit en bewegen van een Bracco Italiano

Het ras de Bracco Italiano wordt niet aanbevolen om te houden in een appartement. Ze vereisen een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. De Bracco Italiano gedijt op jacht, zwemmen en interactie. Ze doen het best in een landelijke omgeving met ruimte om rond te kunnen lopen. Ze genieten en blinken uit in activiteiten zoals tracking, wandelen, fietsen, joggen, en zoek-en reddingsacties.

Kenmerken van een Bracco Italiano

  • Rasgroep: Voorstaande honden
  • Leeftijd:-
  • Schofthoogte: 55-66cm
  • Gewicht: 24-39kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
4
Sociaal:
7

Welke ziektes komen voor bij een Bracco Italiano

Van een Bracco Italiano is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:
Vergelijkbare honden

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Fokker Engelse buldoggen bestraft, snuiten zijn te kort
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft een fokker van Engelse buldoggen gestraft voor het fokken met honden waarbij de snuit te kort was.
NVWA neemt honden in bewaring bij hondenfokker Kwispel Enzo
Inspecteurs van de NVWA hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen.
Welke honden hebben het guiness book of records gehaald?
Er zijn veel honden die het Guinness Book of Records hebben gehaald en wij hebben de 5 meest bijzondere voor je opgezocht
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test