De BichPoo: de pluizige en aanhankelijke gezinshond

Alles wat je wilt weten over de Bichpoo

Over de Bichpoo

De BichPoo, ook wel bekend als de Poochon, is een kruising tussen de Bichon Frisé en de Poedel. Dit ras staat bekend om zijn speelse en vriendelijke karakter en is daarom populair als gezinshond. De BichPoo heeft een zachte en krullende vacht die weinig verhaart en daarom geschikt is voor mensen met een allergie. Door zijn compacte formaat en energieke persoonlijkheid past de BichPoo goed in een stedelijke omgeving. De BichPoo is een schattige kleine tot middelgrote hond met een zachte, pluizige vacht en een aanhankelijk karakter.

Wat kost een Bichpoo

De kosten voor een Bichpoo kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de fokker, de stamboom van de ouders, de locatie en de beschikbaarheid van puppy's. Over het algemeen kun je verwachten dat de aanschafprijs van een Bichpoo ergens tussen de € 1.000 en de € 1.250 zal liggen.

Karakter van een Bichpoo

De ideale BichPoo moeten robuust zijn, goed geproportioneerd en winterhard. Ze zijn klein van gestalte en bezitten een stevige uitstraling en vertonen een zoete uitdrukking. De BichPoo is een slimme en speelse hond die graag bezig is en veel aandacht nodig heeft. Het is een sociale en vriendelijke hond die zich snel aanpast aan zijn omgeving en uitstekend geschikt is voor gezinnen met kinderen.

Temperament van een Bichpoo

De Bich Poo is aanhankelijk, vriendelijk en loyaal. Ook is deze hond levendig en heeft hij een aangename persoonlijkheid. Ze komen het beste tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen of met kinderen die ze vanaf hun puppy-tijd kennen. Ze zijn geschikt voor huishoudens waar andere honden, katten of andere huisdieren leven. De Bich poo kan wantrouwig zijn tegenover vreemden en ze zullen blaffen om hun familie te waarschuwen voor bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging van een Bichpoo

De vacht van de BichPoo vereist regelmatig borstelen en professionele knippen om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om zo een infectie te voorkomen. Mondhygiëne is belangrijk om te voorkomen dat ze vroeg tanden verliezen. De BichPoo kan gevoelig zijn voor onder andere epilepsie, diabetes, staar en huidaandoeningen.

Vacht van een Bichpoo

De vacht van een BichPoo kan variëren van lang, gekruld haar tot een kortere en gladdere vacht. De kleuren van de vacht kunnen ook verschillen, waaronder wit, zwart, bruin, beige en grijs. Het is mogelijk dat sommige BichPoos een gevlekte of gestreepte vacht hebben.

Trainen en opvoeden van een Bichpoo

Bij de BichPoo kan het lastig zijn om deze zindelijk te maken. De BichPoo is een slimme hond die goed reageert op positieve versterking en beloning. Het is belangrijk om de trainingssessies kort en leuk te houden om de aandacht van de hond te behouden. BichPoos zijn gevoelig en kunnen gestrest raken door harde stemmen of fysieke straffen. Consistente training en socialisatie zijn essentieel voor een gelukkige en gehoorzame BichPoo. Het is belangrijk om hen te leren om alleen te zijn en om verlatingsangst te voorkomen. Omdat ze ook erg speels zijn, zijn spel en beweging belangrijk voor hun mentale en fysieke gezondheid.

Activiteit en bewegen van een Bichpoo

De Bich Poo is zeer geschikt om in een stad te wonen in bijvoorbeeld een appartement. Ze gedijen op familie interactie, veilig aangelijnd wandelen en speeltijd in een veilig omheinde tuin.

De BichPoo is een actieve en energieke hond die regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Korte wandelingen en speeltijd binnen en buiten kunnen helpen om zijn energie te kanaliseren. Een BichPoo kan ook genieten van spelletjes en activiteiten zoals apporteren, frisbee en behendigheidstraining.

Kenmerken van een Bichpoo

  • Rasgroep: Niet erkend
  • Leeftijd: 12-15 jaar
  • Schofthoogte: Reu: 22-30 cm. Teef: 22-30 cm
  • Gewicht: Reu: 2-5 kg. Teef: 2-5 kg

Formaat:

Erg klein
Zeer groot

Beweging:

Weinig
Zeer veel

Waakhond:

Niet alert
Zeer alert

Onderhoud:

Weinig
Zeer vaak

Sociaal:

Op zichzelf
Zeer sociaal

Ziektes bij een Bichpoo

De Bichpoo is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Bichpoo is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test