Rasbeschrijving van de Bichpoo

De Bich Poo, ook wel bekend als de Poo Chon, is ontstaan door de kruising van twee rassen: de Bichon Frise en de Poedel. Ze worden vaak aangeduid als "designer honden" en zijn populair honden geworden.

Karakter van een Bichpoo

De ideale BichPoo moeten robuust zijn, goed geproportioneerd en winterhard. Ze zijn klein van gestalte en bezitten een stevige uitstraling en vertonen een zoete uitdrukking.

Temperament van een Bichpoo

De Bick Poo is aanhankelijk, vriendelijk en loyaal. Ook is deze hond levendig en heeft hij een aangename persoonlijkheid. Ze komen het beste tot hun recht in een huis met oudere, attente kinderen of met kinderen die ze vanaf hun puppy-tijd kennen. Ze zijn geschikt voor huishoudens waar andere honden, katten of andere huisdieren leven. De Bich poo kan wantrouwig zijn tegenover vreemden en ze zullen blaffen om hun familie te waarschuwen voor bezoekers of vanwege ongewone geluiden.

Verzorging van een Bichpoo

De vacht van de BichPoo vereist regelmatig borstelen en professionele knippen om matten en klitten te voorkomen. Wassen moet worden gedaan wanneer dat nodig is. Het is belangrijk om de oren schoon te houden om zo een infectie te voorkomen. Mondhygiƫne is belangrijk om te voorkomen dat ze vroeg tanden verliezen. De BichPoo kan gevoelig zijn voor onder andere epilepsie, diabetes, staar en huidaandoeningen.

Vacht van een Bichpoo

De vacht is losjes gekruld en kan wollig of grof van textuur zijn.

Trainen en opvoeden van een Bichpoo

Bij de BichPoo kan het lastig zijn om deze zindelijk te maken. Vroege socialisatie en gehoorzaamheid worden aanbevolen. Ze zullen niet reageren op ruwe of hardhandige methoden. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid, geduld en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Bichpoo

De Bich Poo is zeer geschikt om in een stad te wonen in bijvoorbeeld een appartement. Ze gedijen op familie interactie, veilig aangelijnd wandelen en speeltijd in een veilig omheinde tuin.

Kenmerken van een Bichpoo

Rasgroep: Niet erkend
Leeftijd: -
Schofthoogte: 22-30cm
Gewicht: 2-5 kg
Grootte:
1
Beweging:
4
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Bichpoo Diabetes   Cataract   Epilepsie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test