Rasbeschrijving van de Italiaanse Spinone

De Italiaanse Spinone (ook wel Spinone) is een oud ras die afstamt van Pointers en Retrievers. De voorouders van dit ras gaan terug tot 500 voor Christus De Italiaanse Spinone was en wordt nog steeds zeer gewaardeerd vanwege hun jacht eigenschappen en jacht mogelijkheden.

Karakter van een Italiaanse Spinone

De Italiaanse Spinone heeft een nobele houding en is indrukwekkend van gestalte. Ze zijn robuust, groot en onderscheidend. De Spinone staat bekend om hun geweldige kracht en uithoudingsvermogen. Ze zijn goed geschikt voor de jacht op elk terrein en alle klimaten. Italiaanse Spinone's zijn een veelzijdig ras en zeer geschikt als jacht metgezel en huisdier.

Temperament van een Italiaanse Spinone

De Italiaanse Spinone heeft een norse verschijning maar ze zijn aanhankelijk en hebben een zachtaardig karakter. Ze zijn heel sociaal, moedig en trouw. Ze bezitten een enigszins onafhankelijk karakter, maar kunnen ook gevoelig zijn. De Italiaanse Spinone komt het beste tot zijn recht in een huis met oudere attente kinderen. Ze kunnen het goed vinden met andere dieren, met name andere honden. Dit aangename en gemoedelijke ras gedijt op familie gezelschap. De Spinone is relatief moeilijk te vinden en is niet geschikt voor iedereen

Verzorging van een Italiaanse Spinone

Italiaanse Spinone's vereisen een kleine trimbeurt om de vacht netjes te houden. Wekelijks borstelen is voldoende. Wassen mag alleen worden gedaan wanneer dat nodig is. De Spinone is gevoelig voor heupdysplasie.

Vacht van een Italiaanse Spinone

De vacht is dik, lang, licht golvend en pezig. Het haar op de wenkbrauwen, kin en lippen is langer waardoor ze baardvorming hebben. Het gezichtshaar geeft de Italiaanse Spinone een vriendelijke, maar norse blik

Trainen en opvoeden van een Italiaanse Spinone

De Italiaanse Spinone is een snelle leerling, maar kan koppig zijn. Vanwege hun gevoeligheid, moet de Spinone getraind worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie. Motiverende training werkt het beste. Vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursussen worden aanbevolen.

Activiteit en bewegen van een Italiaanse Spinone

De Italiaanse Spinone is een langzame en gestage werker. Ze zijn niet geschikt voor in een appartement en het beste is een goed omheinde tuin. Italiaanse Spinone's gedijen op menselijk gezelschap en blinken uit in behendigheid, tracking, jacht, zoek-en reddingsacties, als therapiehond en fly-ball.
Bron foto: Caroline Granycome, Spinone Italiano, CC BY-SA 2.0

Kenmerken van een Italiaanse Spinone

Rasgroep: Voorstaande honden
Leeftijd: 12 - 13 jaar
Schofthoogte: Reu 60-65cm, Teef 55-60cm
Gewicht: Reu 32-37kg, Teef 28-32 kg
Grootte:
4
Beweging:
7
Waakhond:
1
Onderhoud:
1
Sociaal:
7
De volgende ziektes zijn bekend bij de Italiaanse Spinone Heupdysplasie  

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test