Rasbeschrijving van de Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny is ontstaan tijdens de 13e eeuw. De Poolse Owczarek Nizinny werd gebruikt voor het hoeden en bewaken van schapen en runderen en als metgezellen. Dit ras was na de Tweede Wereldoorlog bijna uitgestorven, er overleefden slecht twee mannetjes en een vrouwtje. Deze drie vormen de basis van alle Poolse Owczarek Nizinny van vandaag.

Karakter van een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny is compact, middelgroot, gespierd en sterk. De Poolse Owczarek Nizinny is onafhankelijk, wendbaar, atletisch en duurzaam, zijn alert, slim en hebben een scherp waarnemingsvermogen.

Temperament van een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. Dit is een ras die een eigen wilskrachtige geest heeft. Ze zijn agressief in de richting van honden van hetzelfde geslacht en worden niet aanbevolen om te wonen bij katten of andere kleine huisdieren. Poolse Owczarek Nizinny’s zijn loyaal en beschermend voor hun familie, huis en grondgebied en achterdochtig en afstandelijk voor vreemden. Ze doen het goed met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een Poolse Owczarek Nizinny

Poolse Owczarek Nizinny ’s vereisen dagelijks borstelbeurten van de vacht om te voorkomen dat er matten komen en om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. Dit is een gezond ras met geen bekende gezondheidskwesties. Ze doen het het best in koelere klimaten

Vacht van een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is dik, lang, recht, ruig en dicht. De haren bedekken het hele lichaam inclusief het hoofd en ogen. De ondervacht is dicht en zacht. Poolse Owczarek Nizinny verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Poolse Owczarek Nizinny

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is een must. Ze zijn gefokt om zelfstandig te denken en problemen zelf op te lossen en de Poolse Owczarek Nizinny heeft een neiging om manipulatief en dominant te zijn. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Poolse Owczarek Nizinny

Poolse Owczarek Nizinny wordt niet aanbevolen voor een appartement of voor sedentaire eigenaren. De Poolse Owczarek Nizinny vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin of een landelijke omgeving waar ze kunnen werken. Ze genieten van wandelen, fietsen, hardlopen, en interactie met de familie. Dit ras blinkt uit in het volgen, schapendrijven, gehoorzaamheid en behendigheid.
Bron foto:Franciszek Vetulani, Polish Lowland Sheepdog puppy Bruno by Vetulani, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Poolse Owczarek Nizinny

Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
Leeftijd: 12 - 15 jaar
Schofthoogte: Reu 45-50cm, Teef 42-47cm
Gewicht: Reu 20 kg, Teef 18 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
1

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Vergelijkbare honden

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test