Poolse Owczarek Nizinny

Alles wat je wilt weten over de Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny: een ras met een eigen wilskrachtige geest

Over de Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny is ontstaan tijdens de 13e eeuw. De Poolse Owczarek Nizinny werd gebruikt voor het hoeden en bewaken van schapen en runderen en als metgezellen. Dit ras was na de Tweede Wereldoorlog bijna uitgestorven, er overleefden slecht twee mannetjes en een vrouwtje. Deze drie vormen de basis van alle Poolse Owczarek Nizinny van vandaag.

Karakter van een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny is compact, middelgroot, gespierd en sterk. De Poolse Owczarek Nizinny is onafhankelijk, wendbaar, atletisch, zijn alert en slim en hebben een scherp waarnemingsvermogen.

Temperament van een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny wordt niet aanbevolen voor de onervaren hondenbezitters. Dit is een ras die een eigen wilskrachtige geest heeft. Ze zijn agressief in de richting van honden van hetzelfde geslacht en worden niet aanbevolen om te wonen bij katten of andere kleine huisdieren. Poolse Owczarek Nizinny’s zijn loyaal en beschermend voor hun familie, huis en grondgebied en achterdochtig en afstandelijk voor vreemden. Ze doen het goed met kinderen bij wie ze zijn opgegroeid.

Verzorging van een Poolse Owczarek Nizinny

Poolse Owczarek Nizinny ’s vereisen dagelijks borstelbeurten van de vacht om te voorkomen dat er matten komen en om losse en dode haren te verwijderen. Wassen moet alleen gedaan worden wanneer dat nodig is. Dit is een gezond ras met geen bekende gezondheidskwesties. Ze doen het het best in koelere klimaten

Vacht van een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny heeft een dubbele vacht. De buitenste laag is dik, lang, recht, ruig en dicht. De haren bedekken het hele lichaam inclusief het hoofd en ogen. De ondervacht is dicht en zacht. Poolse Owczarek Nizinny verhaard gemiddeld.

Trainen en opvoeden van een Poolse Owczarek Nizinny

Vroege socialisatie en gehoorzaamheid is een must. Ze zijn gefokt om zelfstandig te denken en problemen zelf op te lossen en de Poolse Owczarek Nizinny heeft een neiging om manipulatief en dominant te zijn. Opvoeding moet gegeven worden met stevigheid, eerlijkheid en consistentie.

Activiteit en bewegen van een Poolse Owczarek Nizinny

Poolse Owczarek Nizinny wordt niet aanbevolen voor een appartement of voor sedentaire eigenaren. De Poolse Owczarek Nizinny vereist een buitensporige hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin of een landelijke omgeving waar ze kunnen werken. Ze genieten van wandelen, fietsen, hardlopen, en interactie met de familie. Dit ras blinkt uit in het volgen, schapendrijven, gehoorzaamheid en behendigheid.
Bron foto:Franciszek Vetulani, Polish Lowland Sheepdog puppy Bruno by Vetulani, CC BY-SA 3.0

Kenmerken van een Poolse Owczarek Nizinny

  • Rasgroep: Herdershonden en Veedrijvers
  • Leeftijd:12 - 15 jaar
  • Schofthoogte: Reu 45-50cm, Teef 42-47cm
  • Gewicht: Reu 20 kg, Teef 18 kg
Grootte:
3
Beweging:
7
Waakhond:
7
Onderhoud:
7
Sociaal:
1

Ziektes bij een Poolse Owczarek Nizinny

De Poolse Owczarek Nizinny is een rashond die een laag risico heeft op erfelijke aandoeningen of medische kwalen. Van een Poolse Owczarek Nizinny is bekend dat ze gevoelig zijn voor, of aanleg hebben tot de volgende ziektes of aandoeningen:

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test