Melena bij de hond

Melena

Als de ontlasting van de hond zwart is, dan spreken we van Melena. De zwarte ontlasting ontstaat door het verlies van bloed ter hoogte van dunne darm of de maag. Door de processen van vertering zal het bloed in de darmen zwart kleuren.

Symptomen van melena bij de hond

Het is een symptoom. Het is afhankelijk van de oorzaak dat melena samen kan gaan met andere symptomen, zoals braken, diarree of  een stoelgang die bloederig is.

Diagnose van melena bij de hond

Dit zal gebeuren nav resultaten van andere onderzoeken zoals bijvoorbeeld radiografie, mestonderzoek, bloedonderzoek, echografie, een kijk operatie of endoscopie.

Behandeling van melena bij de hond

Dit hangt af van de oorzaak

Prognose van melena bij de hond

Dit hangt af van de oorzaak

Preventie van melena bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Melena bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Blue merle kruising pup

Kruising border/aussie

Leuke Duitse Dog pups te koop

Onze lieve Duitse Dog is bevallen van een mooi nestje pups. Maar liefs 10 stuks. Mamma heeft een sup