Polyurie / polydipsie bij de hond

Polyurie / polydipsie

Polyurie is veel plassen. Polydipsie is veel drinken. Een hond die polyurie/polydipsie (PU/PD) heeft, drinkt te veel en plast te veel. Een ziekte is het niet, maar het is een symptoom van een onder liggende ziekte
Ongeveer 140 andere oorzaken zijn er bij te veel plassen/drinken bij een hond. Diabetes komt het meeste voor, net als nierproblemen, baarmoederontsteking, schildklierproblemen en  leverproblemen. Als u hond plotseling heel erg begint te te plassen en te drinken moet u zo spoedig mogelijk naar de dierenarts.

Symptomen van polyurie / polydipsie bij de hond

Het heel veel plassen en drinken

Diagnose van polyurie / polydipsie bij de hond

De hond wordt grondig onderzocht en er wordt een bloedstaal genomen. Als de dierenarts een baarmoederontsteking vermoedt, zal er ook een echografie en een radiografie plaats vinden.
Als het nodig is, wordt er ook een dorstproef gedaan. Om de juiste diagnose te kunnen stellen is vaak heel lastig, omdat er vele oorzaken zijn van PU/PD.

Behandeling van polyurie / polydipsie bij de hond

Dit hangt af van de oorzaak

Prognose van polyurie / polydipsie bij de hond

Dit hangt af van de oorzaak

Preventie van polyurie / polydipsie bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Polyurie / polydipsie bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
De top 12 van de meest stinkende honden
Net als de mens heeft elke hond zijn eigen unieke geur, maar bepaalde rassen hebben meer last van een 'hondengeur'. En deze kan nogal onaangenaam zijn.
NVWA: Verdiep je als consument bij aanschaf van een pup
Vieze hokken. Te kleine hokken. Niet de beschikking hebben over (schoon) drinkwater en geen aandacht voor socialisatie.
Hondencentrum Kwispel Enzo moet per direct stoppen
De fokker Hondencentrum Kwispel enzo uit het Brabantse Eersel moet van de voorzieningenrechter per direct stoppen met de fokkerij.
Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.

Nova Scotia Ducktolling Retriever pups

Half december zullen wij pups hebben van ons teefje en onze reu.Beide zijn onze gezelschapshonden.Pu

Herplaatsing ,reeds getrainde border Collie

Isa een teefje ,10maanden ,heb ik weggehaald omdat er teveel Junior pups zaten ,ze is nu ongeveer 6