Polyurie / polydipsie bij de hond

Polyurie / polydipsie

Polyurie is veel plassen. Polydipsie is veel drinken. Een hond die polyurie/polydipsie (PU/PD) heeft, drinkt te veel en plast te veel. Een ziekte is het niet, maar het is een symptoom van een onder liggende ziekte
Ongeveer 140 andere oorzaken zijn er bij te veel plassen/drinken bij een hond. Diabetes komt het meeste voor, net als nierproblemen, baarmoederontsteking, schildklierproblemen en  leverproblemen. Als u hond plotseling heel erg begint te te plassen en te drinken moet u zo spoedig mogelijk naar de dierenarts.

Symptomen van polyurie / polydipsie bij de hond

Het heel veel plassen en drinken

Diagnose van polyurie / polydipsie bij de hond

De hond wordt grondig onderzocht en er wordt een bloedstaal genomen. Als de dierenarts een baarmoederontsteking vermoedt, zal er ook een echografie en een radiografie plaats vinden.
Als het nodig is, wordt er ook een dorstproef gedaan. Om de juiste diagnose te kunnen stellen is vaak heel lastig, omdat er vele oorzaken zijn van PU/PD.

Behandeling van polyurie / polydipsie bij de hond

Dit hangt af van de oorzaak

Prognose van polyurie / polydipsie bij de hond

Dit hangt af van de oorzaak

Preventie van polyurie / polydipsie bij de hond

Het is niet bekend wat je kunt doen om Polyurie / polydipsie bij de hond te voorkomen. Voor vragen kun je altijd terecht bij je dierenarts.
Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.
Fairdog, het toekomstige platform voor eerlijke hondenhandel
De wereld van de hondenhandel en de hondenfokkerij is groot en gecompliceerd. Via Fairdog kun je in de toekomst het kaf van het koren scheiden

Blue merle kruising pup

Kruising border/aussie

Leuke Duitse Dog pups te koop

Onze lieve Duitse Dog is bevallen van een mooi nestje pups. Maar liefs 10 stuks. Mamma heeft een sup