Nucleaire Magnetische Resonantie

Nucleaire Magnetische Resonantie bij de hond

De Nucleaire Magnetische Resonantie, NMR, Magnetic Resonance Imaging of MRI is een beeldvormende techniek waarbij de een krachtig magnetisch veld wordt opgewekt en door het lichaam van de patiënt wordt gestuurd. Door de kracht van dit magnetisch veld gaan de watermoleculen in het lichaam zich richten naar het magnetische veld.

Met behulp van electromagnetische pulsen worden moleculen kort uit evenwicht gebracht. Als deze moleculen zich na de puls terug richten naar het magnetisch veld zenden ze zelf straling uit die kan gemeten en in beeld gebracht worden door het toestel.

Meestal beeldt men doorsnedes van het lichaam af, maar een NMR kan ook een 3D beeld van een orgaan maken. Met deze techniek kan men zeer goed de weke delen in beeld brengen.

Voordeel van nucleaire magnetische resonantie bij de hond

Het is de beste techniek voor het in beeld brengen van organen. Men kan tot in het kleinste detail de structuren zien van elk orgaan

Nadeel van nucleaire magnetische resonantie bij de hond

Een NMR toestel is gigantisch duur in aankoop en in onderhoud en bijgevolg nauwelijks beschikbaar in de diergeneeskunde. Enkel universiteitsklinieken hebben soms beschikking over een NMR toestel.

Een NMR meet het watergehalte van de weefsels. Botten bevatten zeer weinig water en worden bijgevolg slecht in beeld gebracht.

Nut van nucleaire magnetische resonantie bij de hond

Een NMR kan perfect de structuren van de organen in beeld brengen. Het is de techniek bij uitstek om de hersenen in beeld te brengen.

Wij willen je erop wijzen dat deze informatie puur ter kennisgeving is. Wij raden iedereen te allen tijde aan om contact op te nemen met je dierenarts.

Anderen bekeken ook

Gratis vermelding

Ben je een fokker en wil je een gratis vermelding?

Plaats advertentie

Plaats advertentie

Zoek je vanwege omstandigheden een nieuwe baas voor je hond?

Plaats advertentie

Deel jouw video of foto

Heb jij een leuke video of foto van je hond en wil je deze ook op de website hebben? Stuur deze dan in

Video Foto

Mijn ideale hond

Het vinden van een ras die past bij je levensstijl is de eerste en tevens belangrijkste stap naar een heerlijk leven samen met je hond.

Doe de test