Deze getrainde neus helpt bijensterfte tegen te gaan (video)

Nieuws: Deze getrainde neus helpt bijensterfte tegen te gaan (video)

Klinker ziet er dan wel uit als een doodnormale Labrador, maar ze is de enige hond in Amerika die dit werk kan doen: Het herkennen van ziektes bij bijen

Al sinds 2008 is Klinker aan het werk. Ze herkent de geur van 'American foulbrood' een bacterie die bij bijen voorkomt. Als deze bacterie niet gelijk aangepakt wordt, dan wordt de hele kolonie aangetast, inclusief alle larven en zullen deze bijen sterven. Deze ziekte is de meest voorkomende en destructieve ziekte bij honingbijen. Maar Klinker weet er wel raad mee.

Al in een vroeg stadium is Klinker in staat om de bacterie op te sporen. En dat het in een vroeg stadium opgespoord wordt is erg belangrijk voor de imkers. Ze kunnen dan hun bijenkorven behandelen met antibiotica om de bacterie ui te roeien.

Klinker werkt voor het ministerie van Landbouw in Maryland. Ze rent door rijen van bijenkorven heen en mocht ze de bacterie ruiken dan gaat ze bij de bijenkorf zitten om zo aan te geven dat ze 'beet' heeft.

Mensen kunnen slechts ongeveer 50 kolonies per dag controleren. Klinker is in staat om er 1000 per dag te doen. Eind jaren 70 is Maryland begonnen met het trainen van "bij-honden". Klinker is de vierde in de lange lijn van honden die hebben gediend als "bijen-beschermer".

Klinker heeft door haar geweldige werk een onderscheiding gekregen met de titel:
"Een van de tien honden die de wereld dit jaar veranderde."

En we hoeven niet bang te zijn dat Klinker gestoken wordt door de bijen. Ze werkt alleen in de herfst en de winter wanneer de bijen rustig zijn.

video is van National Geographic, Bron foto: screenshot bovenstaande video

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Mooiste pommeriaantjes van Nederland

Wij hebben een nestje van 3 pommeriaantjes. We hebben 2 teefjes en een reu. De zwarte puppie is een

Mooie Duitse Herder pups

Te koop Mooie Duitse Herder pups. Zijn nu 4 weken oud en mogen per 30 juli het nest verlaten. Het z