De acht snelste rashonden

De acht snelste rashonden

Nieuws: De acht snelste rashonden

Je hebt honden die gebouwd zijn om zo lang mogelijk te kunnen rennen, de zogenaamde marathonlopers. Maar je hebt ook echte sprinters!

De Olympische Spelen van 2016 hebben snelheidsmijlpalen gekend Elaine Thompson werd tijdens deze spelen de eerste vrouw die goud won op zowel de 100 meter als de 200 meter sinds FloJo. Wayde van Niekerk brak het wereldrecord bij de 400 meter sprint mannen en natuurlijk sprinter Usain Bolt. Voor de derde keer op rij werd hij de snelste man op de 100 meter sprint. Deze topatleten zitten op de top van hun kunnen, maar zelfs de allersnelste konden de snelste hond van de wereld met hun records niet verslaan.

Volgens honden expert Stanley Coren , "Toen Usain Bolt zijn wereldrecord op de 100 meter vestigde liep hij met een snelheid van 35,4 km/uur en deed dat in 9,58 seconden. Een windhond zou diezelfde race binnen in 5.33 seconden lopen. "

Een windhond zou het wereldrecord van Usain Bolt op de 100 meter verslagen in 5.33 seconden.

Afhankelijk van je eigen conditie, is er een goede kans dat je hond bijna altijd sneller is dan jijzelf. De gemiddelde mens sprint 24 km/uur (over een korte afstand op volle snelheid). ,De gemiddelde hond sprint ongeveer 30 km/uur.

Hieronder een lijst van een paar van de snelste hondenrassen in de wereld met daarbij hun gemiddelde topsnelheid.

De Greyhound

De Saluki

De Vizsla

De Jack Russel

De Dalmatische hond

Whippet. Gemiddelde snelheid: 48km/uur

De Whippet

De Border collie

De Siberische Husky

Het is je misschien opgevallen dat de Border Collie en de Husky aanzienlijk langzamer zijn dan de andere rassen. Dit heeft er mee te maken dat lange afstand renners zijn. Ze zijn er op gebouwd om een bepaalde snelheid zo lang mogelijk vast te houden.