Hond wacht al twee jaar tevergeefs op zijn baasje

Nieuws: Hond wacht al twee jaar tevergeefs op zijn baasje

Een toegewijde hond blijft trouw aan zijn overleden eigenaar. Twee jaar geleden kwam deze om bij een auto-ongeluk langs een weg in Siberië

Verondersteld wordt dat de hond nog steeds denkt dat zijn baasje hier terug zal keren. De hond tolereert niemand in zijn buurt en heeft geen vertrouwen in mensen die hem willen benaderen.
Een dierenactiviste Anastasia Selina uit Siberië verteld aan Central European News: 'We zijn niet in staat om in de buurt van het dier te komen. De hond lijkt alleen maar terug te willen naar zijn oude baasje en voor zover wij weten heeft deze het auto-ongeluk niet overleefd.'

De Siberische husky (waarschijnlijk een mix) bevindt zich sinds de herfst van 2014 op deze plek. De plek waar het ongeluk plaatsvond. De hond weigert zich te laten vangen. "De hond vertrouwd niemand en niemand mag hem ook maar aanhalen. Wij raden mensen ook af om de hond te benaderen, omdat we bang zijn dat de hond uit angst wegrent en aangereden kan worden", aldus Anastasia Selina.

Een bericht via express.co.uk vertelt dat de lokale bevolking in het nabijgelegen dorp Berkut in regio zuid-centraal Rusland, zorgen voor voedsel en ook een kennel aan de kant van de weg hebben gebouwd voor de hond. Een passerende vrachtwagen vernielde de kennel, maar deze werd binnen een paar weken hersteld door de bevolking.
Ondanks het koude weer dit jaar, heeft de hond een tweede Siberische winter overleefd. Mede dankzij automobilisten die voedsel uit het raam gooien voor de hond. .Er is inmiddels een campagne opgestart om voor de hond een huis te vinden, zodat hij weer liefde en genegenheid en warmte kan krijgen.

De hond wacht al ruim een jaar tevergeefs op zijn baasje(bron foto: screenshot bovenstaande video)

Vizslaverening verdient een dikke pluim bij aanpak epilepsie
Met een vizsla die lijdt aan epilepsie mag niet (meer) worden gefokt. De ouders, broers, zussen en pups van de hond worden ook uitgesloten van fokkerij.
Nieuwe regelgeving chip, paspoort en registratie hond en kat
Per 1 november 2021 veranderd er een hoop op het gebied van pups fokken en honden uit het buitenland over nemen.
Het leven van je hond na de lockdown
Wij staan met zijn allen te juichen, de lockdown zit er zo goed als op. Maar hoe bevalt het leven van je hond na de lockdown? Is deze ook zo blij?
Fokkers van honden met een korte snuit eindelijk aangepakt
De eerste waarschuwing aan een fokker van honden met een te korte snuit is al uitgedeeld en komende week volgen er meer. De boete kan 1500 Euro bedragen.

Centraal- Aziatische herdershond (puppyà

Sterk, benig, heldere vertegenwoordiger van het ras met karakter niet agressief, maar moedig, in st

Friese Stabij pups met stamboom

Knappe, sociale Friese Stabij pups, raszuiver en met stamboom. Geboren op 7 mei en mogen vanaf 1 jul