Hond wacht al 5 jaar bij huis overleden baas (video)

Hond wacht al 5 jaar bij huis overleden baas (video)

Nieuws: Hond wacht al 5 jaar bij huis overleden baas (video)

Deze trouwe hond wacht al vijf jaar bij het huis van zijn baas in de veronderstelling dat hij zo weer thuis komt van zijn werk.

Het trieste feit is dat zijn baas is overleden. De dorpelingen in Malu Mare, Roemenië, zeggen de hond sinds het overlijden van zijn baas in 2011 constant op dezelfde plek bleef en het lege pand bewaakte.

Deze trouwe daad werd opgepikt door de lokale media in Roemenië en de viervoeter heeft nu menig hart veroverd van de lokale bevolking. De hond accepteert het eten en water wat hij soms voorgeschoteld krijgt van de mensen daar, maar de hond staat het niet dat dat er ook maar iemand het terrein op komt.

"De hond is niet agressief, maar hij zal niet toestaan dat iemand naar binnen komt. De hond wacht op zijn baas. Hij kijkt verdrietig. Ongekend hoe trouw honden zijn, " aldus de burgemeester van het dorp, Alexandru Dicu.

"De lokale bevolking moet betere voorzieningen treffen voor de hond, maak een kennel, geef hem elke dag voer en water, ' aldus dierenarts Doru Safta tegen de lokale media." Deze hond wegnemen van de plek die hem dierbaar is, lijkt mij geen goed plan. Maar zorg ervoor dat de hond het in ieder geval goed heeft op de plek waar hij wil zijn."

Bron foto: sceenshot bovenstaande video